Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nudné derby skončilo bezgólovou remízou

 
úterý, 23. dubna 2019, 20:32

Bída s nouzí. Tak by se dal stručně zhodnotit nedělní zápas Jankova s Rudolfovem. Na oba celky jakoby dolehlo teplé počasí a sváteční velikonoční čas. Hrálo se velice podprůměrné utkání s minimem šancí na obou stranách, ze kterého nemohl vzejít jiný výsledek než bezgólová remíza.

Mnohem větší radost ze zisku bodu určitě panuje na straně Rudolfova, který do Precis arény přijel s viditelnou defenzivní taktikou. Prvních dvacet minut se hrálo v jasné režii Jankova, který však svou převahu do gólového vyústění nepřetavil.

První vážnější šance přišla paradoxně v momentu, kdy tlak Jankova pomalu slábl. Hüttnerovu přihrávku pod sebe nedokázal ideálně trefit Beránek a míč se došoural vedle. Ve 43. minutě si na Kroneislův centr naskočil Bürger, ale hlavou prostor branky taktéž netrefil. Na druhé straně Komárek zneškodnil dva centry aktivního Kuny, jinak se mohl v domácí brance leda tak opalovat. Po pětačtyřiceti minutách svítilo na ukazateli skóre 0:0, stejně to bylo i na střelecké pokusy směřující mezi tři tyče.

Druhý poločas přeci jen nabídl před oběma brankami více vzruchu, leč na očekávané strhující derby zdaleka nedošlo. Radost v Jankově vypukla v 51.minutě, kdy domácí fotbalisté dostali po rohovém kopu Sedlice a hlavičkách Bürgera a Klímy balón do sítě, jenže zvednutý praporek asistenta rozhodčího radost zelenobílým záhy vzal. Po hodině hry předvedl šílenou malou domů Šebelka, čímž dostal pod velký tlak gólmana Komárka, ten v nouzi namazal míč Šindelářovi, ale následně ho parádním zákrokem vychytal. Jankovští zahrozili opět po rohovém kopu Sedlice, tentokrát hlavičkoval osamocený Kroneisl, ovšem opět bez gólového efektu.

V 71.minutě poslal centrovaný balón do vápna Kuna a ten skončil k překvapení všech na břevně Komárkovy branky. Hned z protiútoku měl gól na noze Jan Šebelka, ale svým zakončením vedle jen podtrhl svůj nemastný výkon. V brance neskončil ani rychlý protiútok domácích o tři minuty později, když Sedlicovu střelu zblokoval na poslední chvíli jeden z hostujících obránců. Prosbu fanoušků o vítězný gól nevyslyšel ani střídající Petr Klíma, jehož přízemní střelu v 83.minutě dokázal Teringl vyrazit. A když ani v 90.minutě nepropálil hradbu těl před sebou Tomáš Maxa, dospěl podprůměrný zápas k remíze 0:0. Téměř tři stovky fanoušků opouštělo Precis arénu v rozladěné náladě.

SK Jankov – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Novotný - Albert, Kotalík. Delegát: Hanzal.  ŽK: 2:2 (Bürger, Fajtl - Maxa, Kuna). Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 7:2. Diváci: 288.

SK Jankov: Komárek - Bürger, Lošek, Kroneisl, Popelka - Dolejšek, Fajtl, Hüttner (46. Klíma), Sedlic, Beránek (68. Rytíř) – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

SK Rudolfov: Teringl - Žoček, Hajný, Novotný, Dvořák - Vo Son (58. Janák), Jasenský, Maxa, Pouzar (73. Vejvar), Kuna – Šindelář. Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Kuna

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama