Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenická tvrz vítězně odolala i třetímu jarnímu nájezdu

 
úterý, 23. dubna 2019, 19:06

Souboj nováčků a sousedů ze špice tabulky přinesl dramatický, vyrovnaný průběh až do samého konce. Lheničtí se sice ujali vedení, ale Nová Ves následně vyrovnala a těsně před koncem poločasu v gólové přetahované vsítila rozdílovou branku na 1:2. V druhé půli domácí zlepšenou hrou otočili pro ně nepříznivý vývoj zápasu postupně třemi gólovými trefami na 4:2.

Bez vyčkávání a oťukávání nabral zápas grády od samého počátku. Běžela 15. minuta, když Mahákem vybojovaný míč se dostal k Prennerovi, který jej z hranice vápna poslal umístěnou střelou k tyči a Lheničtí šli do vedení 1:0.  V 18. minutě se z Beranovy nahrávky v brankové ložence ocitl tentokrát domácí Mahák, ale se zakončením bez gólového efektu. Naopak Novovesští ve 21. minutě již gólově efektivní byli, neboť na šestnáctce domácích se nejlépe zorientoval Neumann a střeleckým zakončením odrazem od tyče srovnal na 1:1. Závěr poločasu si Lhenice nepohlídaly. Ve 44. minutě domácí zadáci neuhlídali kraj obrany a Prokop ztrestal jejich zaváhání gólem do šatny - 1:2.

S odhodláním smazat jednobrankové manko vstoupili domácí do druhého poločasu. Hned ve 46. minutě se po dlouhém nákupu k zakončení prosadil Pořádek s ještě nepřesnou koncovkou. O šest minut později již záměrnou, při chybě obrany, napravil. A stála za to. Vypálenou dělovkou zprava pod břevno nedal gólmanu Peštovi šanci. Srovnáno 2:2.

Lheničtí přistoupili k postupnému prostřídání hráčů. Ukázalo se jako účinné. Do hry se v 55. minutě zapojil střelec Iliev. Sotva přišel, uviděl a po Mahákově vybídnutí k brejku vstřelil gól, znamenající návrat k jednobrankovému vedení z úvodu zápasu - 3:2. Novovesští při více již otevřené defenzivě usilovali o vyrovnání. Tím se domácím otevírala cesta k jejich brance, jako v 88. minutě při rychlé akci zakončenou střídajícím Schönem jen těsně vedle soupeřovy svatyně. V samém závěru utkání byli hosté nastěhováni před Dvořákem. Po jimi rozehraném rohovém kopu přišli o balón a hned následný lhenický atak zakončil v 90. minutě přesnou trefou rovněž střídající Dominik Kiš - 4:2.

Ivo Čech, trenér Lhenic: „V zápase s Novou Vsí jsme, myslím, zaslouženě brali tři body. Již v první půli jsme mohli jít do vedení, ale nakonec jsme těsně před pauzou naopak my dostali po zbytečné chybě druhou branku. Hosté nám dělali problémy svou fotbalovostí a výškovou převahou, ale kluci se s tím skvěle vyrovnali a ve druhém poločase šli za vítězstvím. Oživili jsme to trochu i střídáním a přišlo mi, že jsme měli ve velmi teplém počasí i o něco více sil. Za sobotní výkon, byť nebyl úplně bez chyb, zaslouží kluci pochvalu, takhle se bojuje o body.“

SK Lhenice – TJ Nová Ves 4:2 (1:2)

Branky: 15. Prenner, 52. Pořádek, 55. Iliev, 90. Dom. Kiš - 21. Neumann, 44. Prokop. Rozhodčí: Valeš - Cigáň, Picka. Delegát: Šafránek. Diváci: 110.

SK Lhenice: Dvořák – Trojan (86. Dom. Kiš), Kopf, Dav. Kiš, Funda – Málek (67. Bumba), Prenner, Beran, Balica (74. Schön) – Mahák, Pořádek (55. Iliev). Trenér Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein