Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zvládnuté gólové dostihy a ze Znojma s jedenáctou výhrou

 
neděle, 21. dubna 2019, 22:35

Fotbalovou jedenáctku poskládalo českobudějovické Dynamo! Jihočeši získali jedenáctou výhrou v řadě na půdě Znojma. Hosté dlouho drželi těsný náskok, pak navýšil Kladrubský. V závěrečných třinácti minutách padlo pět branek, Dynamo už ale o výhru 5:2 nepřišlo.

Zdravotní problémy nepustily do hry Lukáše Provoda, jehož místo v základní sestavě zaujal Ivo Táborský. Poprvé se na lavičce objevil Filip Havelka. Jihočeši byli od úvodu častěji na míči, Znojemští spoléhali na rychlé brejkové akce, které byly poměrně nebezpečné a Staněk musel být ve střehu. Na druhé straně tradičně hýřil střeleckou aktivitou Grajciar, ale síť Bučkovy branky nerozvlnil. Jihomoravané se vážněji osmělili o chvíli později, kdy Šmehýl udržel míč na hrací ploše, přihrál jej na Kuncu, jenž sice netrefil míč optimálně, přesto ale vypálil jen o centimetry vedle vzdálenější tyče.

Záhy se opět potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Domácí propadli u postranní čáry, čehož využil Kladrubský a Ladislav Martan po jeho centru hlavou zaznamenal svoji první branku v černobílém dresu. Znojmo se nevzdalo a snažilo se o brzké vyrovnání. Velice aktivní byl Šimon Šmehýl, který to před dvěma lety zkoušel také v Dynamu. Se svými střelami však neuspěl stejně jako Kunca se svojí hlavičkou, kterou Staněk reflexivně vyrazil. Před poločasem mohli černobílí podruhé skórovat, avšak Javorek pálil po Grajciarově přiťuknutí těsně vedle.

V úvodu druhého dějství o sobě dal vědět nejlepší střelec F:NL David Ledecký, ale proti svému bývalému klubu se z této šance ještě neprosadil. Jihočeši nepouštěli domácí do územní převahy či šancí, naopak si v poklidu hlídali jednobrankové vedení. K dalšímu vítězství Dynamo výrazně přiblížil jeho kapitán v 66. minutě. Z přímého kopu se náramně prosadil Jiří Kladrubský, brankář Buček neměl šanci a Horejšův celek vedl o dva góly!

Definitivně rozhodnout mohl o pár minut později střídající Brandner, který trefil tyč. Mrzet jej to ale moc nemuselo. V 77. minutě totiž domácí obrana marně reklamovala ofsajd, ten se ale nemával a David Ledecký svůj únik korunoval šestnáctým zásahem sezony. O čtyři minuty později ještě podtrhl triumf hostů svoji prvním gólem za Dynamo Patrik Brandner, když obešel brankáře a pohodlně skóroval. Znojemští závěr zdramatizovali. V 84. minutě se trefil Jakub Teplý, o tři minuty později malinko znejistil hosty Filip Maksić, ale víc už domácí nestihli. Naopak záhy ještě dovršil gólový účet přestřelky svým druhým zásahem Patrik Brandner. Dynamo tak zvítězilo pojedenácté v řadě, tentokrát ve Znojmě 5:2.

1.SC Znojmo FK – SK Dynamo Č. Budějovice 2:5 (0:1)

Branky: 84. Teplý, 87. Maksić – 81. a 89. Brandner, 14. Martan, 66. Kladrubský, 77. Ledecký. Rozhodčí: Matějček - Vlasjuk, Dohnálek. ŽK: 2:1 (Maksić, Helísek – Havel). Diváci: 620.

Znojmo: Buček – Cihlář (63. Harmon), Avdić, Maksić, Helísek (C) – Šmehyl (46. Kuffour), Machalík, Conner, Mudra, Kunca – Beganović (77. Teplý).

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský (C), Havel, Novák, Helešic – Javorek, Čavoš – Martan (88. Řezáč), Grajciar, Táborský (61. Brandner) – Ledecký.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle