Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 21. kole KP

 
středa, 17. dubna 2019, 22:21

Krajský přebor odkrojil druhou letošní třetinu. Do té poslední jde Olešník s luxusním náskokem 16 bodů na druhé Katovice, na které dotírá nováček Lom. Sokol si upevnil třetí pozici výhrou v Třeboni. Ve 21. kole byl nařízen nezvyklý počet pokutových kopů (7) a vyloučeno bylo několik hříšníků (4). Neproměněné penalty stály Dražice a Třeboň body.

Výsledky 21. kola krajského přeboru


SK SIKO Čimelice – Malše Roudné 2:1 (1:1)

Branky: 11. Mezera, 50. Bednařík - 39. O. Otepka. Rozhodčí: Krauskopf - Dunovský, Krčín. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (Řezáč, Hovorka – Hála, Hřebejk, O. Otepka, Píša). Diváků: 100.

Čimelice: Krt – Řezáč, Bednařík, Listopad, J. Viták – Hegenbart, Káš, Převrátil, Mezera (67. Rambous) – Varhan (85. Nosek), Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Cahyna, Zachař, Hála – Goretki (74. Benda), Kořínek (46. Samek), Píša, Otepka, Kadlec – Neckář. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Listopad, Bednařík, Převrátil – O. Otepka.

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Začátek utkání nebyl z naší strany špatný, byli jsme aktivní a naši převahu vyjádřili krásným vedoucím gólem. Bohužel jsme nepřidali další branky. Roudné hru vyrovnalo a po naší chybě srovnalo i skóre. Ve druhé půli jsme šli za vítězstvím, opět získali po rohovém kopu vedení a mohli utkání dalšími brankami v klidu rozhodnout. Několik šancí jsme ale zahodili, takže utkání bylo otevřené až do samotného závěru. Hosté měli také několik dobrých situací před naší brankou, prezentovali se velmi dobrým výkonem.  Žádná branka ale již nepadla, zásluhu na tom měli také oba brankáři, kteří předvedli několik velmi dobrých zákroků."

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Vypracovali jsme si poměrně hodně šancí, v prvním poločase jsme ale proměnili jenom jednu. Nepodařilo se nám proměnit asi naši největší šanci ani ke konci zápasu. Domácí měli celou obranu založenou na dlouhých balonech, my jsme měli vepředu vysoké útočníky. V obraně měli Hovorku, který své souboje vyhrával. S tím jsme měli problémy, oni to hráli jednoduše. Docela se nám dařilo bránit jejich standardní situace, každá z jejich strany totiž hrozila gólem. Dvě branky jsme jim ale dali zadarmo... V prvním poločase jsme se dostali hloupě pod tlak po nepřesných nahrávkách, v tom druhém jsme jim darovali rohový kop. Pak jsme se pokoušeli o vyrovnání, ale marně.“


Sokol Želeč – TJ Dražice 3:2 (1:1)

Branky: 38. Sokolt, 69. Šindelář, 90. (pen.) Brůžek - 44. Veselý, 55. J. Štecher. Rozhodčí: Havlík - Lovětínský, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 3:3 (Kukučka, Brůžek, Šindelář – M. Stuchlík 2, Böhm). ČK: 0:1 (83. M. Stuchlík). Diváků: 50. V 68. min. neproměnil hostující J. Štecher penaltu.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Holub – Šváb, Froněk, Kukučka, Fiala, M. Prokeš (46. Šindelář) – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Dražice: Baka – Kouřil, Veselý, Hořejší, Vlašin – Novotný, Bareš, Böhm (89. J. Stuchlík), M. Stuchlík – Kromka, J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Škrábek, Pavličko, Blažek - Kouřil, Vlašin.

Roman Lukáč, trenér Želče: „Dražice se prezentovaly bojovným, urputným výkonem, kdy nás stíhaly dostupovat a nepouštěly k nějaké kombinační hře. Proto také zápas moc fotbalovosti nepobral, míč spíše létal vzduchem, ale nakonec jsme měli štěstí v penaltovém „rozstřelu“.

Vlastimil Stuchlík, asistent trenéra Dražic: „Bohužel i po pátém utkání jsme bez bodového zisku, i když jsme v Želči měli utkání rozehrané na tři body. K utkání jsme nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy a o to více ztráta mrzí. Po vyrovnaném prvním poločase jsme se po změně stran dokonce ujali vedení. Stav na 3:1 mohl v 68. minutě navýšit z penalty svojí druhou brankou J. Štecher. Bohužel otřepané nedáš dostaneš bylo na místě. Domácí prakticky z protiútoku srovnali a v 92. minutě obrat dokonali dosti přísnou penaltou. Musíme kluky pochválit, že i v okleštěné sestavě jsme domácím byli rovnocenným soupeřem. Věříme, že vše negativní už máme za sebou, je třeba začít konečně bodovat.“


SK Rudolfov – SK Otava Katovice 1:4 (0:1)

Branky: 49. (pen.) Pouzar - 47. a 55. Zoubek, 13. Horejš, 53. (pen.) Hajdušek. Rozhodčí: Klátil - Vican, Reisner. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Pouzar – Chylík, Janoch). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl (60. Žoček) – Dvořák, J. Novotný, Jasenský, Hajný – Vo Son (76. Sládek), Maxa, Pouzar, Kuna – Šindelář, Janák (46. Vejvar). Trenér Jiří Hrbáč.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (83. Hromíř), Kagui, Zoubek (80. Cibulka), Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Šindelář, Hajný – Zoubek, Hajdušek, Kagui, celý tým.

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova: „Katovice ukázaly, že mají jeden z nejlepších týmů v krajském přeboru. Vyhrály zcela zaslouženě. My jsme jim to mohli zkomplikovat na konci prvního poločasu, ale Janák ve vyložené šanci selhal. Druhý poločas už byl v režii hostů, jen škoda, že gól na 3:1 padl po zcela jasně nafilmovaném pádu Požárka a rozhodčí Klátil mu na to skočil a odpískal penaltu. Hostům gratuluji, mají velkou kvalitu.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „K utkání jsme přicestovali s početně oslabeným kádrem, tak jsme měli trochu obavy, jak to zvládneme. Nakonec jsme byli po celé utkání zřetelně lepší a zaslouženě jsme zvítězili. Rozdíl ve skóre mohl být ještě vyšší. Malá komplikace přišla ve chvíli, kdy domácí snížili na 1:2. Ale další dva naše góly v rychlém sledu za sebou zápas definitivně rozhodly.“


TJ Osek – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha - Novotný, Přibyl. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Maroušek, Hoch – Maršán). Diváků: 150.

Osek: Budoš – Kinkor, Carda, Krejčí, Benda – Maroušek, Hoch, Blatský, Hosnedl – Říský, Lávička (82. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Jankov: Komárek – Dolejšek, Kroneisl, Popelka, Bürger – Maršán (86. Prediger), Fajtl – Rytíř (65. Klíma), Hüttner (90. Maxa), Beránek – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Budoš, Hosnedl – Komárek, Maršán, Kroneisl.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Hosté předváděli v prvním poločase kombinační hru, dirigovaní kapitánem Maršánem působili velice kompaktně. Naše hra naopak postrádala nápad a jiskru. Přesto jsme to byli paradoxně my, kdo si vypracoval dvě velké gólové příležitosti. V 15. minutě nabídl Říský tutovku Blatskému, ale ten trefil jen dobře postaveného gólmana. Poté svoje sólo přes několik hostujících hráčů nedotáhl Hosnedl. Druhý poločas přinesl obrat ve vývoji hry. Začali jsme aktivněji a byli i herně lepší. V 59. minutě měla hlavička Cardy malou razanci a v samém závěru zneškodnil sólo Kinkora dobře chytající jankovský Komárek. Hosté byli nebezpeční pouze ze standardních situací, které jsme celkem spolehlivě uhlídali.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme si před zápasem řekli. Dařilo se nám uhrávat většinu odražených míčů a v poli jsme byli více na míči. Domácí byli naopak o něco nebezpečnější v pokutovém území. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas rozhodne jedna branka. V poli se nám už tolik nedařilo a síly na hřišti se vyrovnaly. Naše šance byly nedotažené a při jejich řešení nám chyběla přesnost. Na druhé straně velké příležitosti domácích dokázal vychytat brankář Komárek. Vzhledem k vývoji utkání musíme zisk bodu brát.“


FK Protivín – TJ Blatná 1:1 (1:0)

Branky: 13. J. Vorel - 55. Šejvar. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:6 (Rothbauer, Prášil – Křivanec, Mišiak, Sýkora, Chlanda, Peleška, Čadek). Diváků: 200.

Protivín: Hanus – Rothbauer (68. Dan), R. Vojta, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Moravec, Bečvář, Říha, Blažek (63. Kasík) – Prášil. Trenér Juraj Kobetič.

Blatná: Chlanda – Sýkora, Šejvar, Nový (84. Uldrich), Levý – Jícha (83. Peleška), Prokopec (46. Míka), Š. Říha, Křivanec, Mišiak – Čadek. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Říha - Šejvar, Levý, Křivanec.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „První poločas byl z naší strany lepší, nevyužili jsme slibné příležitosti na vstřelení branky a to nás stalo dva body. V druhé půli se naše koncepce rozsypala a tak dělba bodů je spravedlivým výsledkem zapasu.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „První poločas byl jasně v režii domácích, tam jsme kupili jednu chybu za druhou a nebýt skvělých zákroků Chlandy v naší brance, bylo by v poločase asi opět po zápase. O přestávce jsme v klidu vše probrali, přeskupili řady a do druhého poločasu vstoupili jako nové mužstvo. V 55. minutě jsme srovnali skóre po hlavičce Šejvara a nadále byli lepším mužstvem. V závěru domácí při střele Mišiaka podržel gólman. Vydřený bod, za druhý poločas jsme si ho zasloužili. Remíza je z našeho pohledu zcela zasloužená.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Olešník 0:1 (0:1)

Branka: 38. Dudek. Rozhodčí: Macko - Albert, Polák. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (J. Kosobud, Maršík – Heller). Diváků: 170.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, Hejl – P. Novotný (78. Kálal), Komárek, Maršík, Sedlák (77. Paták), Málek – Marvan (60. Barda). Trenér Miroslav Strnad.

Olešník: Jirkal – Vařák, Kalášek, Studnička, Šahajda – Kouba (65. Rožboud), Heller, Lafata, Grobár, Šíma – Dudek (86. Štos). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým – Jirkal, Grobár.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Kluci si za předvedený výkon zaslouží absolutorium. Sehráli jsme možná nejlepší zápas v sezoně, ale body nemáme, tak co je nám to platné. Hraje se na góly a my bohužel zahodili dvě velké šance, Olešník jedinou pořádnou proměnil. Soupeř má v sestavě plno šikovných hráčů, o kterých jsme si něco řekli. Není to jen o Lafatovi, a myslím, že kluci plnili své úkoly výborně. Jen mě mrzí, že se nám příliš nepovedlo v závěru ještě oživit hru střídáním.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, že nás v Milevsku nečeká nic lehkého. Domácí potvrdili, že se jim na jaře daří a mají kvalitní mančaft. Šli jsme do vedení v 38. minutě po centru Grobára, který zakončil hlavou Dudek. Domácí hrozili převážně ze standardek a rohů. My jsme bohužel nevyužili některé šance a zbrkle zakončovali, chtělo to v koncovce více klidu. Troufám si tvrdit, že zápas měl kvalitu a divákům se musel líbit.“


Jiskra Třeboň – Sokol Lom 1:4 (1:1)

Branky: 43. Průcha - 35. a 90. Neužil, 49. Kůst, 83. Šimák. Rozhodčí: Kroutl - Lovětínský, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 1:5 (Vávra – Mařík, Neužil, Jelen, Janů, Chylík). ČK: 1:0 (57. Koktavý). Diváků: 250. V 62. min. neproměnil domácí Vávra penaltu.

Třeboň: Kopecký – Tůma (87. Týnavský), Koktavý, Schneider (87. Cimerhanzl) – Holzepl, Doležal (65. Lonsmín), Kubata, Vávra, Matoušek (80. Franěk) – Růžička (81. Diviš), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Vysušil (35. Voneš) – V. Císař (53. Mařík), Rabiňák (87. Do Trung), Balogh, Šimák, Janů – Neužil, Kůst. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Průcha – Šimák, Neužil.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Narazili jsme na kombinačně vyspělého soupeře, který měl od začátku více ze hry, ale my zase byli nebezpečnější v ofenzívě. Vedení zařídil Lomu Neužil po průniku středem a střele k tyči, ale před přestávkou srovnal hlavou Průcha. Zaspali jsme nástup do druhé půle, první šanci ještě Skála chytil, ale z další kombinace už se z blízkosti trefil Kůst. Pak přišly dva klíčové momenty, vyloučení Koktavého po faulu před vápnem a následně námi neproměněná penalta. I v deseti jsme měli další dvě velké možnosti, neproměnili je, a tak přišel trest po pěkném sólu Šimáka a druhé trefě aktivního Neužila. Až na ten závěr musím říci, že jsme špatně nehráli a snad úplně nezklamali naše početné příznivce.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Ve vyrovnaném prvním poločase jsme vstřelili branku jako první. Třeboni se podařilo těsně před poločasem vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně, první vyloženou šanci jsme ještě nevyužili, ovšem druhá už skončila gólem. Utkání rozhodly dvě situace kolem šedesáté minuty, kdy byl nejdříve vyloučen domácí hráč a chvíli na to domácí neproměnili pokutový kop. Zbytek utkání už jsme si dokázali pohlídat a navýšit skóre na konečných 1:4.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Slavoj Č. Krumlov 2:1 (1:0)

Branky: 10. (pen.) Kössl, 70. Lovička - 88. Ješina. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Přibyl. Delegát: M. Urban. ŽK: 3:3 (Stráský, Kössl, Rubick – Persán, Svoboda, Kabele). ČK: 0:2 (45. Tauber, 63. Malý). Diváků: 150. Ve 13. min. nedal domácí Kössl druhou penaltu.

Hluboká: Šiller – Bůrka, Legdan, Turek, Čermín – Křiváček (64. Stejskal), Kössl (75. Tejko), Rubick, Pomeje, Lovička (85. Hájek) – Stráský. Trenér František Cipro

Č. Krumlov: Říha – Malý, Dudák, Kabele, Paráček (51. Filip) – Strapek, Svoboda, Novák, Persán (75. Ješina) – Ďurica – Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kössl, Legdan – celý tým.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas byl velmi podobný tomu, co jsme hráli na podzim v Krumlově, kde jsme byli velmi neukáznění a zápas si prohráli sami. My jsme teď naopak konečně bojovali a dali do toho všechno. A jasné penalty hned na začátku nám velmi pomohly. Snad hráčům chuť po vítězství vydrží i v dalších kolech.“

Václav Domin, trenér Krumlova: „Musím pochválit naše hráče, že utkání dohráli bez dalšího vyloučení a do konce utkání se všichni aktéři museli strachovat o výsledek. Gratuluji soupeři ke třem bodům.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle