Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo opanovalo derby a Táborsku nasázelo čtyři branky

 
středa, 17. dubna 2019, 21:28

Jednoznačnou záležitostí se stalo jihočeské derby v 23. kole Fortuna národní ligy. Suverén tabulky Dynamo jasně přehrálo Táborsko a po čtyřech přesných trefách zvítězilo 4:0. Další dva góly do své střelecké sbírky přidal kanonýr David Ledecký, jednou se trefili Provod a Havel. V dalším kole jede Dynamo do Znojma.

Sestava Dynama se pro jihočeské derby od zápasu ve Vítkovicích nezměnila, u Táborska se událo hned několik změn. Poprvé v brance naskočil Adam Zadražil, kvůli dohodě klubů nehráli Čermák ani Gebert. Až po poločase naskočili Pilík s Frýdkem. Už po osmi minutách se Dynamo radovalo z úvodní branky. Rohový kop Petera Grajciara doletěl až na hlavu Lukáše Havla, který přesnou hlavičkou otevřel účet utkání – 1:0.

Navýšit vedení svého týmu mohl kanonýr David Ledecký, jenže chybu v obraně soupeře nepotrestal a zakončil vedle. O dost lépe si vedl o pár minut později. Vystihl totiž pomalou malou domů, ujal se míče a dal jednu z nejsnazších branek ve své kariéře – 2:0. Tentýž hráč přidal i patnáctou branku v sezoně. Dostal míč od Patrika Čavoše, uvolnil se před obráncem a zakončil na přední tyč – 3:0. Jedinou šanci na snížení mělo Táborsko v prvním poločase po hlavičce Navrátila, který zamířil vedle.

Ve druhém poločase už Dynamo nebylo tak hladové po gólech, zároveň Táborsko zpevnilo své obranné řady a nedělalo tolik chyb. Hosté si dokonce vypracovali i zajímavé šance. Po tvrdém přímém kopu Davida Březiny musel vytáhnout Jindřich Staněk brilantní zákrok, aby udržel čisté konto. Ve vzduchu znovu zahrozil Navrátil, ale ani napodruhé nebyl úspěšný.

Za černobílé se mohl prosadit urostlý Lukáš Provod, ovšem nevyužil ani jednu ze svých příležitostí. Nejprve střílel silnější nohou těsně vedle, osm minut před koncem nezamířil přesně ani pravačkou. Stoprocentní příležitost spálil v závěru Ladislav Martan. Od Martina Šplíchala dostal míč před prázdnou branku, jenže balon mu skočil a posila z Hradce přestřelila. Střelecký účet zápasu nakonec uzavřel Lukáš Provod, když využil rychlého brejku – 4:0.

Ohlasy trenérů

David Horejš (Dynamo): „V zápase jsme dominovali, zaslouženě jsme ho vyhráli. Hlavně v prvním poločase jsme hráli velice dobře, třikrát jsme skórovali. Po pauze nám trochu docházely síly, ale čekali jsme v bloku a utkání kontrolovali. Někteří hráči nastoupili se sebezapřením, před kluky smekám. Musíme zregenerovat a připravit se na další zápas. Náskok na čele tabulky je fajn, ale ještě nic neznamená.“

Petr Mikolanda (Táborsko): „Chtěli jsme uhrát alespoň bod, věděli jsme o kvalitách soupeře, který míří do první ligy. Rozdělil bych zápas na dva poločasy. Měli jsme přílišný respekt v prvním poločase, nabídli jsme sami domácím tři góly a Dynamo bylo jasně lepší. Po poločase jsme byli více na míči, měli jsme náznaky šancí. Domácí se zatáhli a čekali na šance a brejky, nakonec nás ještě jednou potrestali.“

SK Dynamo Č. Budějovice - FC MAS Táborsko 4:0 (3:0)

Branky: 22. a 34. Ledecký, 8. Havel, 90+2. Provod. Rozhodčí: Pechanec - Myška, Melichar. ŽK: 1:2 (Šplíchal - Březina, Kopřiva). Diváci: 2417.

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Čavoš, Javorek – Martan (88. Martan), Grajciar (69. Šplíchal), Provod – Ledecký (84. Táborský).

Táborsko: Zadražil – Šandera, Ngimbi (46. P. Pilík), Navrátil, Hasil – Březina – Kopřiva, M. Kučera, Valenta (66. Schramhauser), Pfeifer – Toutou Mpondo (46. Ch. Frýdek).

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle