Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Upracované vítězství lišovského favorita. Překvapení odvrátil David Mlýnek

 
středa, 17. dubna 2019, 14:38

V I. A třídě třetí SK Lišov hostil na svém náhradním hřišti poslední béčko Milevska. Vzduchotechnici vzdorovali domácím po celé utkání a o tolik potřebné záchranářské body je připravil střelecky disponovaný David Mlýnek, střelec obou gólů Lišova.

Zápas začal s několika minutovým zpožděním, aby se mohli hosté, kteří přijeli později, dobře rozcvičit. Poměrně jim to prospělo, protože začali lépe, když v 5. minutě Máchův aut šikovně převzal Kálal a vřítil se s míčem do vápna domácích. Zde byl proti tomu Bambule, který sice „tělo na tělo“ Kálala brzdil, až jej porazil. Rozhodčí Brych nekompromisně ukázal na penaltu. Míč si připravil Římanek, jeho tvrdou střelu sice Beneda vystihl, ale jenom ji zmírnil - 0:1.

Domácí byli několik minut vyvedeni z konceptu, znervózněli a udělali několik zbytečných faulů. Po zklidnění emocí začali hrát a předvedli excelentní desetiminutovku. Nejprve v 15 minutě, po rohovém kopu Bouchala, reklamovali obdobné blokování Davida Mlýnka Dvořákem, rozhodčí jen rozpažil. V 17. minutě Červenka překopl míč za obránce, kteří čekali náběh útočníků, jejich váhání využil záložník Bambule, míč doběhl, vybíhající brankář Vanýsek odvrátil na roh. Po jeho zahrání odvrátil míč obránce zpět k Bouchalovi, který poslal před bránu prudký polovysoký centr, který si nikdo z domácích nenašel. Míč po několika odrazech ve vápně odvrátil hostující obránce do autu, ten zahrál dalekonosným hodem Lukáš Mlýnek na bratra Davida, který z malého vápna vyrovnal v 18. minutě na 1:1.

To domácí nabudilo a druhý gól byl v očekávání. Ve 22. minutě odkop od brány si našel na půlce Bambule a poslal do brejku L. Mlýnka, který z úhlu, nastřelil vybíhajícího brankáře. Ve 25. minutě Červenka prohodil mezi obránci míč opět Lukášovi, který míč zatáhl a z úhlu našel před bránou dobíhajícího Červenku, ten ovšem z první přestřelil. Ve 28. minutě se trochu vymanili z tlaku hosté, Římankův trestný kop od levé postranní čáry odhlavičkoval do autu Mach. Vzápětí se mohli opět radovat domácí, když v souboji o míč kolem půlky si David Mlýnek přehodil stopery a vystartoval za míčem i s Kándlem, který obstřelil vybíhajícího Vanýska, ale i minul branku. Ve 32. minutě mohli být potrestáni, nejprve hostující Kálal z trestného kopu asi z 30 metrů nastřelil zeď a míč po několika zkažených přihrávkách odvrátili domácí na roh. Ten perfektně rozehrál Římanek a domácí obrana přihlížela, jak si míč našel Pinc a perfektní hlavičkou, těsně minul branku. Ve 36. minutě zahrával domácí kapitán Bouchal trestný kop z 18 metrů zleva a pěkně trefil „vingl“, Vanýsek pohotově vyrazil míč na roh. Poslední „tutovku“ poločasu připravil Bambule, když Vanýskův výkop hlavičkoval za obranu a rychlý Lukáš Mlýnek se řítil na branku, opět ho jen nastřelil.

David Mlýnek svým druhým gólem rozhodl

Druhý poločas začali domácí velkým tlakem, když hned v první minutě opět po dlouhém autu L. Mlýnka se odrazil míč před šestnáctku a vystřídavší Fiktus jej trefil z první svou slabší pravačkou, těsně vedla šibenice. Po autovém odkopu hned domácí získali míč, rychlý L. Mlýnek utekl obránci a prudce nacentroval po zemi podél brány, kde skluzem nedosáhl na míč Bambule. V 53. minutě z trestného kopu z 20 metrů pěkně obstřelil zeď Červenka, Vanýsek dobře míč vyrazil. V 55. minutě rychlý průnik Bouchala srazil brankář na roh, z něhož propadl míč ve skrumáži k domácímu Burdovi, jemuž sebral míč opět Vanýsek.

Excelentní čtvrthodinku zakončily dva za sebou zahrávané rohové kopy Bouchalem ovšem bez patřičného efektu a tak se trochu osmělil i soupeř. V 66. minutě dobře rozehráli hosté kombinaci a z pravé strany asi z 25 metrů ostře vystřelil Milaberský, míč nečekaně zaplaval a Beneda s menším problémem, chytil. Vzápětí zahrával od postranní čáry dobrým centrem trestný kop Sedlák, domácí Červenka odhlavičkoval do bezpečí. V 73. minutě došlo k rozhodujícímu úderu domácích, Červenka na půlce zkušeně udržel míč, všiml si nabíhajícího stopera Kándla a dal mu nahrávku mezi obránce. Ten ostře za míčem vyrazil a nabíhal zprava k šestnáctce, už se zdálo, že svou slabší pravičkou vystřelí, šikovně míč zasekl, čímž vyřadil bránící hráče, poslal míč po zemi nabíhajícímu Davidu Mlýnkovi, jenž zápas rozhodl 2:1.

Hosté byli vzápětí několikrát nepříjemní. V 75. minutě dobře rozehraný útok byl na šestnáctce zastaven faulem na Patáka, trestný kop kapitána hostů Masopusta zastavila dlouhá zeď. V 81. minutě domácí Bambule fauloval poměrně daleko od brány, míč si postavil nejčastější rozehrávač Římanek a jeho tvrdou střelu Beneda s pomocí břevna, vyrazil. V 83. minutě opět Římanek nepříjemně zahrával rohový kop, míč si našel Paták, ale slabou hlavičkou trefil Benedovu náruč. Do konce zápasu měli domácí ještě dvě velké příležitosti, u nichž měl hlavní slovo Kándl, Bouchal a David Mlýnek, jenž už třetí gól, nedocílil. Při odchodu mužstev diváci ocenili potleskem obě mužstva za poměrně vzrušující průběh a samozřejmě za domácí vítězství, které se rodilo poměrně těžce.

SK Lišov – FC ZVVZ Milevsko B 2:1 (1:1)

Branky: 19. a 73. D. Mlýnek – 5. (pen.) Římanek. Rozhodčí: Brych – Tůma, Muzika. ŽK: 0:1. Diváků: 60.

Napsal(a) SK Lišov | Foto SK Lišov