Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V krajském přeboru se hrálo poprvé bez gólů v Oseku. Jankov si odvezl bod

 
úterý, 16. dubna 2019, 12:14

Jedenadvacáté kolo krajského přeboru zavedlo fotbalisty Jankova do Oseku. Domácí, na jaře neporažený tým, po bezbrankové remíze udržel nejen jarní neporazitelnost, ale zároveň tříbodový náskok právě před Jankovem. Hosty může těšit fakt, že po čtyřech venkovních prohrách v řadě přerušili tuto nepříjemnou sérii a domů se vraceli alespoň s jedním bodem.

Exdivizní tým se v Oseku představil ve velmi okleštěné sestavě. Na lavičce náhradníků tak byli připraveni samotný kouč Petr Kadlec nebo i jeho nedávný asistent Petr Maxa. Avšak první poločas se Jankovským celkem vydařil.

Zatímco domácí se pokoušeli o marné nakopávání míčů, hosté se snažili o kombinační hru, sbírali odražené balóny uprostřed hřiště a podstatnou část úvodního dějství měli míč ve své moci. Jenže, jak už jsme si tak zvykli, na soupeřových trávnících byli ve finální fázi téměř neškodní. Během prvních deseti minut si vypracovali dvě střelecké pozice. Fajtlovu nepříliš tvrdou střelu Budoš bez problémů chytil, Hüttnerova střela po efektním uvolnění zase mířila příliš vysoko. A tak nejvíce nebezpečný pokus byl po krásné individuální práci Hosnedla na druhé straně v 11.minutě, jenže přízemní střelu hbitého záložníka Komárek zneškodnil.

Největší šance prvního poločasu přišla po čtvrthodině hry a na svědomí jí měli hráči Oseku. Jmenovitě Blatský, který vytěžil ze skvělé práce Říského, ovšem samotné zakončení domácímu hráči ne zcela sedlo a Komárek jeho pokus nadvakrát lapil. I přes převahu v poli se Jankovští do zakončení dostávali těžko a největším nebezpečím tak byla Šebelkova rána ze střední vzdálenosti, kterou v 38.minutě gólman Budoš vyrazil na rohový kop.

Komárek se vyznamenal

Jestliže se Jankovu v prvním poločasu dařilo sbírat odražené míče a ovládnout střed pole, v tom druhém už to tak zcela neplatilo. A rázem se více do hry dostávali hráči domácího Oseku. Přesto první možnost, jak otevřít skóre, měl v 55.minutě po dobrém zisku míče hostující kapitán Maršán, bohužel jeho následné střele chybělo pár centimetrů.

Na druhé straně se zahřmělo po centru Hosnedla a hlavičce Cardy, která skončila v náruči Jana Komárka. Gólman Jankova byl oporou svého týmu a nejlepší zákrok si schoval do 83.minuty, kdy po chybě hostujících zadáků upaloval sám na bránu Kinkor, ale skvělého Komárka nepropálil. Nakonec utkání dospělo zřejmě k zaslouženému remízovému konci, byť k vítěznému gólu byli mnohem blíže domácí. Velmi dobré hodnocení zaslouží také mladý rozhodčí Matěj Toucha, jenž utkání odřídil s velkým přehledem a citem pro hru!

TJ Osek – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Toucha - Novotný, Přibyl. Delegát: Pečenka. ŽK: 2:1 (Maroušek, Hoch - Maršán). Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:4. Diváci: 150.

TJ Osek: Budoš - Kinkor, Carda, Krejčí, Benda - Maroušek, Hoch, Blatský, Hosnedl - Říský, Lávička (82. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek.

SK Jankov: Komárek - Dolejšek, Kroneisl, Popelka, Bürger - Maršán (86. Prediger), Fajtl - Rytíř (65. Klíma), Hüttner (90. Maxa), Beránek – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Hosnedl - Komárek, Kroneisl, Maršán

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová