Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lokomotiva plichtou přibrzdila na jaře rozjeté Lhenice

 
pondělí, 15. dubna 2019, 19:46

Utkání v tabulce rozdílně postavených soupeřů skončilo bez branek. Konečná dělba bodů v něm alespoň napomohla Lhenickým uhájit 3. místo v tabulce, Lokomotivě ale odpoutat se z chvostu tabulky nikoliv, i když dokazovala, že její bodový zisk z posledních zápasů nebyl náhodný.

V prvním poločase oba soupeři vycházeli ze zajištěných, pozorných defenziv, a tak brankových příležitostí vznikalo oboustranně pramálo. K bezprostřednímu gólovému ohrožení došlo ze strany Lhenic v 10. minutě z trestného kopu z dobrých 20 metrů, kdy Bumbovu dobře mířenou střelu k tyči vytěsnil gólman Roden.

Druhý poločas již byl na gólové šance podstatně štědřejší. Hned v jeho úvodu zahrozila domácí „Lokotka“ po centru zprava hlavičkou, směr mezi tyče ale nenašla. Poté již dávali více o sobě vědět především hosté. V 51. minutě akci po ose Málek – Mahák – Iliev zakončoval posledně jmenovaný střelou nad břevno. V 64. minutě zpoza šestnáctky, po přiklepnutí Ilieva, pak Dominik Kiš, zamířil do středu branky a balón tak skončil v chapadlech brankáře Rodena.

Výhru měl na noze Iliev

Lheničtí s blížícím se závěrem utkání prostřídali, pozměnili hráčské posty v rozestavení na hřišti a získávali herně navrch i s brankovými šancemi. V 74. minutě Kopf vysunul Málka, který centrovaným míčem našel před domácí brankou Maháka, jehož zakončení hlavou skončilo nad. V 76. minutě se zrodila vůbec největší šance utkání. Mahák vyslal do úniku Ilieva, který zcela sám před Rodenem poslal balón vedle tyče.

Lheničtí se nevyužitými gólovými možnostmi, především v závěru utkání, připravili o plný bodový zisk a o čtvrtou výhru v řadě od vstupu do mistrovského jara.

Ivo Čech, trenér Lhenic: „Už v týdnu před utkáním na Lokomotivě to nebylo ono, měli jsme z různých důvodů poměrně dost absencí na tréninku. Mým záměrem pro zápas, a tomu odpovídalo i rozestavení, bylo hrát aktivně co nejdále od naší branky, získávat tam míče a dostávat se poté co nejrychleji do zakončení. Bohužel se nám to takřka vůbec, zejména v prvním poločase, nedařilo. Hráli jsme pomalu, udělali velké množství chyb v přechodové fázi, nebylo to dobré. Musím ale také říci, že domácí sehráli slušné utkání, byli živí, důrazní, hrozili ze standardních situací a nebylo jednoduché se prosadit. Přesto jsem i přes provedené změny v sestavě čekal od nás více kvality. Druhá půle byla bojovná z obou stran, postupem času jsme se dostali k několika nebezpečným situacím v pokutovém území domácích a velká škoda dvou stoprocentních šancí. Věřím, že při jejich proměnění bychom odvezli tři body. Teď se budeme snažit dobře připravit na těžký zápas s kandidátem na postup z Nové Vsi.“

Lokomotiva ČB - SK Lhenice 0:0

Rozhodčí: Panský - Ondřej, Písek. ŽK: 0:1 (Málek). Diváků: 100.

SK Lhenice: Dvořák - Sura (80. Lukač), Kopf, Dav. Kiš - Dom. Kiš (68. Prenner), Málek (88. Funda), Beran, Bumba -  Chromý (73. Balica) - Mahák, Iliev (83. Pořádek). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein