Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažišti k výhře nad Semicemi pomohl vlastenec Kysely

 
pondělí, 15. dubna 2019, 21:40

V 17. kole I. A třídy, sk. A, hostily vedoucí Lažiště Semice. Hosté chtěli napravit domácí ztrátu s Bavorovicemi, za to domácí chtěli opět na čele odskočit od dotírající Nové Vsi, která v sobotu své utkání vyhrála. Obě mužstva vyznávají technický fotbal, takže se dala čekat zajímavá podívaná, což se také naplnilo.

Semičtí nastoupili bez střelce Škuliny (pouze na lavičce), domácím chyběla hned čtveřice hráčů základní sestavy. Zranění jsou kapitán Macek a Pěsta, pracovně zaneprázdněn byl nejlepší střelec Vokatý a poslední část pětizápasového trestu si odpykával Makoš.

V opatrném začátku první zahrozili hosté. Po přihrávce P. Keclíka prověřil Veleman pozornost Tesaře střelou doprostřed branky. Poté se odehrávalo utkání mezi vápny s mírnou převahou hostí. Obrany pracovaly na jedničku, gólmani zatím moc práce neměli. Až přišla 24. minuta, kdy na aktivnější domácí pravé straně odcentroval Jar. Rauscher do vápna, kde chtěl balón odhlavičkovat Kysela. To se mu podařilo, ale bylo to tak nešťastně, že přeloboval vlastního brankáře a dal si ukázkového vlastence. To domácí povzbudilo a začali se více tlačit před hostující branku. Ve 28. minutě zachytil Sedláček Dvořáčkův nepovedený odkop, rychle se zorientoval a ukázkovým lobem ze třiceti metrů překonal hostujícího brankáře, který se nestačil vrátit do své branky.

Málkův gólový comeback

Za dvě minuty bylo sníženo. Zborníkovu střelu stačila ještě domácí obrana zblokovat, ale odražený balón trefil ideálně z voleje Císařovský a Tesař se stačil za letícím míčem pouze ohlédnout. Ve 41. minutě se ve vápně kličkou k lajně uvolnil Jak. Rauscher, přihrávkou pod sebe našel Linharta, který skóroval. Domácí radost ale přerušil hvizd hlavní rozhodčí, která viděla balon těsně před finální přihrávkou již za čarou.

Na začátku druhé půle se hosté tlačili do útoku a prahli po vyrovnání. Vážnější šanci si ale nevytvořili. To domácí po první vážnější akci udeřili. V 54. minutě Bízek vysunul Volmuta, ten našel Sedláčka, který ideálně předložil Málkovi před prázdnou branku. Pro toho už nebyl problém skórovat. Návrat do základní sestavy téměř po dvou letech po těžkém zranění tak oslavil tím nejlepším způsobem.

Vítězstvím si Lažišští upevnili první pozici v tabulce. V příštím týdnu zajíždějí k derby do Prachatic, kterým se na jaře daří. K dispozici by měl být Vokatý a také Makoš, tak bude mít trenér Raušer z čeho vybírat. Semičtí hostí Vimperk, který na jaře nezískal ještě ani bod, tudíž budou chtít urvat tři body.

FK Lažiště - FC Alko Semice 3:1 (2:1)

Branky: 23. Kysela (vlastní), 28. Sedláček, 54. Málek – 30. Císařovský. Rozhodčí: Průchová – Brom, Šťastný. ŽK: 2:1 (Hojdekr, Jar. Rauscher - Veleman). Diváků: 96.

Lažiště: Tesař (79. O. Vašura) – Bednár, Bízek, Albert, Jar. Rauscher – Málek (81. Stupár), Hojdekr, Volmut (92. M. Vašura), Sedláček – Linhart (65. Hrbek), Jak. Rauscher (85. Ostadál).

Semice: Dvořáček – Šourek, Sádlo, Kysela – Zborník – Antony (66. Nousek), J. Keclík (85. Buchtele), Císařovský, Holub – Veleman, P. Keclík.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle