Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Zaujali benjamínek Gorekti, nováček Blažek a střelec Růžička

 
pátek, 12. dubna 2019, 12:31

Už jen tři mužstva kráčí přeborovým jarem bez ztráty kytičky. Suverénní Olešník, probuzená Třeboň a překvapivě i po zimě poslední Protivín, který má velikonoční dohrávku k dobru.

Třeboň vstřelila na jaře ve čtyřech zápasech úctyhodných 16 gólů! V Blatné nadělila nováčkovi kanára. „Opakovaně podal kvalitní výkon, dirigoval obrannou činnost tak, že jsme neinkasovali,“ řekl na dresu obránce Petra Koktavého kouč Karel Kladenský. Vepředu se činil David Růžička. „Potvrdil roli střelce, opět dvakrát skóroval a na důležitý první gól přihrál,“ poznamenal k bývalému hráči Roudného, který si v tabulce střelců polepšil už na 11 branek a sestavě kola je podruhé po sobě.

Lom vyhrál v azylu na Svépomoci po sedmi měsících. Na vysoké výhře měli podíl Jan Šimák a David Neužil, někdejší plejeři pražské Sparty. Dvěma góly rozhodl o důležitém záchranářském vítězství v Dražicích protivínský novic Tomáš Blažek, zimní posila z I. A třídy. Už za první poločas stihl dvě trefy s Č. Krumlovem teprve 17letý roudenský talent Artur Goretki, avšak malšanům to na tolik potřebné tři body nestačilo. U Slavoje podal kvalitní výkon František Persán. V sestavě Želče se Jan Švec podílel jednou brankou na tříbodovém zisku z Hluboké.

Na trávník se vrátil jankovský stoper Marek Kroneisl, který se stal čerstvě hrajícím asistentem trenéra Kadlece a do zadní řady přinesl především klid a přehled. Na kraji obrany vedoucí Olešníka je pravidelnou oporou Dominik Heller. Mezi tyčemi čaroval Jakub Kozlík, který měl velkou zásluhu na tom, že Osek odjel z Katovic s bodem. „Několika bravurními zákroky zachránil hostům bod,“ vyzdvihl jeho výkon předseda Katovic Tomáš Hajdušek. „Prokázal výbornou formu,“ dodal osecký kouč Voříšek. Odchovance strakonického fotbalu jsme zvolili Mužem 20. kola.

Nejlepší střelci: 16 – Radim Štos, David Lafata (oba Olešník), 15 - Jakub Říský (Osek), 13 – David Neužil (Lom), 12 - Jakub Barda (Milevsko), Lukáš Dudek (Olešník), 11 – Vladimír Uher (Katovice), Martin Průcha, David Růžička (oba Třeboň), 10 - Jan Hoch (Osek), 9 - Michal Požárek (Katovice), 8 - Zbyněk Vorel (Protivín), Ondřej Otepka (Roudné), 7 - Jaroslav Bosnyak (Lom), Lukáš Stuchlík (Dražice), Radim Pouzar (Rudolfov), Václav Hegenbart (Čimelice)

Brankáři s nulou: 6 – Ladislav Chylík (Lom), 5 – Tomáš Švehla (Katovice), Filip Matoušek (Olešník), Marek Hanus (Protivín), 4 - Martin Blažek (Želeč), Michal Trnka (Č. Krumlov), Pavel Dvořák (Milevsko), 3 – David Přibyl (Čimelice), Jiří Šiller (Hluboká), Jan Studnička (Olešník), Jaroslav Chlanda (Blatná), Michal Baka (Dražice), Tomáš Teringl, 2 - David Pícha (oba Rudolfov), Jakub Kopecký (Třeboň), Aleš Pavelec, Jan Komárek (oba Jankov), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), Jakub Skála (Třeboň), Michal Fajfrlík (Želeč), František Říha (Č. Krumlov), Jakub Kozlík (Osek), Tomáš Hřebejk (Roudné), Karel Krt (Čimelice)

Ideální sestava 20. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jakub Kozlík (Osek/3)

Dominik Heller (Olešník/3), Petr Koktavý (Třeboň/2), Marek Kroneisl (Jankov/2) 

Artur Goretki (Roudné/1), Jan Švec (Želeč/1), Jan Šimák (Lom/2), František Persán (Č. Krumlov/1), Tomáš Blažek (Protivín/1)

David Neužil (Lom/3)

David Růžička (Třeboň/2)

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař