Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta, sestavy a nejlepší hráči ve 20. kole KP

 
středa, 10. dubna 2019, 19:03

Dvacáté kolo KP bylo na branky nebývale bohaté. Jen derby Katovic s Osekem přineslo „hubenou“ remízu 1:1. Třeba v Krumlově se děly věci a padlo celkem osm gólů. Velké příděly svým sokům nachystaly Třeboň i Lom. Šest branek bylo k vidění také v Jankově, kde domácí zdolali Milevsko 4:2 a připravili mu první jarní porážku. Na první letošní body stále čeká dvojice Hluboká - Dražice.

Výsledky 20. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov - Malše Roudné 4:4 (1:3)

Branky: 15. Strapek, 48. Persán, 75. Tauber, 85. Kabele – 1. a 39. Goretki, 17. Kadlec, 79. (pen.) O. Otepka. Rozhodčí: Hoch - Toucha, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:4 (Říha, Persán, Paráček – Kořínek, Otepka, Píša, Zachař). Diváků: 210.

Č. Krumlov: Říha – Svoboda (68. Fischer), Dudák, Kabele, Smolen (46. Paráček) – Persán, Ješina, Novák, Ďurica, Strapek – Tauber. Trenér Václav Domin.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Zachař, Hála, Zíka – Goretki (80. Benda), O. Otepka, Kořínek (65. Samek), Kadlec, Píša – Neckář. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Persán - Kadlec, Goretki

Václav Domin, trenér Krumlova: „Se ziskem bodu jsem spokojený, ale s tím, jaké branky dostáváme, už ne. Jsou hrozně laciné. Vyrovnáme, pak zase hned dostaneme, to se nesmí stávat.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Po tom průběhu a dalších okolnostech bod beru. Škoda jen ztráty dvougólového náskoku, celý zápas jsme vedli, ale je to bod z venku a ten se počítá. Kluci bojovali, musím je pochválit. Opět jsme byli nuceni míchat se sestavou. Výborně zahráli Kadlec a sedmnáctiletý dorostenec Goretki, který dal dva góly. Snad na tuhle remízu navážeme v dalším venkovním střetnutí v Čimelicích.“


SK Otava Katovice - TJ Osek 1:1 (0:1)

Branky: 55. Hajdušek (pen.) – 19. Hoch. Rozhodčí: Koranda - Macko, Mach. Delegát: Hanzal.  ŽK: 7:1 (Hromíř, Chylík, Janoch, Horejš, Uher, Tušer 2x - Benda). ČK: 1:0 (89. Tušer). Diváků: 380.

Katovice: Švehla – Hromíř (50. Miklas), Hajdušek, Janoch, Horejš – Chylík, Kagui, Tušer, Repa – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Osek: Kozlík – Brabec (78. Lávička), Krejčí, Carda, Benda – Maroušek, Hoch (90. Ježek), Kinkor, Blatský, Hosnedl – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Horejš – Kozlík, Hoch, Carda, celý tým

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Utkání začalo tak, jak jsme nechtěli. Přizpůsobili jsme se Oseku v „praní se“ o míč a fotbal se tudíž nekonal, nedalo se na to ze začátku koukat. Navíc branka Hocha z přímého kopu v 18. minutě dovolila Oseku ještě více zalézt před vlastní branku. Až po půlhodině hry jsme dokázali dát míč na zem a kombinací jsme se dostávali na dostřel hostující branky. Výsledkem byl gól Repy, který nám ale pro ofsajd nebyl uznán. Druhý poločas se odehrál výhradně na jednu branku, ale stihli jsme jen vyrovnat z penalty. Další branková trefa Požárka nám zase pro ofsajd uznána nebyla. Hodně finálních přihrávek zůstalo na kopačkách úporně bránících hostů. Poměr žlutých karet 7:1 podle nás neodpovídá tomu, co se na hřišti odehrálo. Proti vyloučení Tušera v závěru zápasu jsme podali protest.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Utkání mělo parametry klasického derby. Bylo plné osobních soubojů a hlavně v prvním poločasu mělo poměrně slušné tempo. Už v 8. minutě prokázal svoji formu brankář Kozlík, když zneškodnil tutovku domácích a ještě několikrát svými zákroky držel před katovickými nulu. V 19. minutě byl těsně před šestnáctkou v samostatném úniku faulován Hosnedl. Z následného přímého volného kopu překvapil Švehlu Hoch. Po změně stran měli domácí více ze hry, Vyústěním jejich útočné snahy byl penaltový zákrok, který následně proměnil Hajdušek. Bod z venku, zvlášť se silnými Katovicemi, je cenný."


TJ Blatná - Jiskra Třeboň 0:6 (0:3)

Branky: 18. Průcha, 22. Vávra (pen.), 42. a 60. Růžička, 85. Holzepl, 88. Diviš. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Žemlička. Delegát: M. Urban.  ŽK: 4:2 (Nový, Sýkora, Říha, Prokopec – Matoušek, Doležal). Diváků: 200.

Blatná: Burian – Sýkora, Šejvar, Nový, Jícha – Šilhavý, Prokopec (80. Uldrich), Štěpán Říha, Míka (46. Jiří Říha) – Mišiak, Levý (63. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Třeboň: Kopecký – Tůma, Koktavý, Schneider – Holzepl, Doležal (71. Cimerhanzl), Kubata (77. Týnavský), Vávra, Matoušek (46. Bartl) – Růžička (80. Diviš), Průcha (63. Lonsmín). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: nikdo – Koktavý, Růžička

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Zápas se nám oproti tomu v minulém kole v Rudolfově moc nepovedl. Domácí utkání a další prohra, tentokrát dost velkým rozdílem. Šance, které jsme si vypracovali, neproměníme, hlavně ta první v utkání byla stoprocentní. Možná by se nám pak hrálo o něco lépe. My poté hostům darujeme po individuálních chybách pět ze šesti branek, tím ale nesnižuji kvalitu soupeře, hrál hodně dobrý fotbal.“

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Domácí začali s velkým nasazením, měli první příležitost, když z bezprostřední blízkosti přestřelili bránu. Pak jsme ovšem Blatné odskočili po rychlém kontru a penaltě v rychlém sledu, branky dali Průcha a Vávra. Před odchodem do šaten zvýšil z dalšího brejku Růžička. Důležitý zákrok předvedl zkraje druhé půle náš brankář Kopecký. V dalším průběhu jsme využili oken v soupeřově defenzívě, nejprve se po kolmé akci trefil opět Růžička a v závěru ještě pečetili výsledek Holzepl s Divišem, kteří si i vzájemně na gól nahráli. Teď nás čeká série se soupeři ze špice, víme, že to bude hodně těžké, ale těšíme se.“


TJ Sokol Lom - SK Rudolfov 5:0 (1:0)

Branky: 22. Neužil, 51. V. Císař, 53. Kůst, 72. Teringl (vlastní), 73. Vysušil. Rozhodčí: Vican - Dunovský, Havlík. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Neužil, Císař – Teringl, Pouzar). Diváků: 120.

Lom: Chylík – Trantýr, Jelen, Vysušil (74. Mařík) – Kolací (46. Rabiňák), Balogh, Šimák (69. Do Trung), Neužil, Janů (71. Voneš) – Bosnyak (29. V. Císař), Kůst. Trenér Marek Císař.

Rudolfov: Teringl – Žoček, J. Novotný, Jasenský, Hajný – Vo Son, Maxa (85. Kovačičín), Pouzar (65. Sládek), Kuna – Vejvar, Janák (76. Peiger). Trenér Jiří Hrbáč.

Nejlepší hráči: Šimák, Jelen, Neužil - nikdo

Lukáš Zeman, asistent Lomu: „Zápas s Rudolfovem se od začátku odehrával v naší režii. Prvních 30 minut jsme hráli fotbal, který se musel divákům líbit. Vytvářeli jsme si gólové šance a hru jsme měli pod kontrolou. Vytěžili jsme z toho pouze vedení 1:0, gólem z penalty, kterou proměnil David Neužil. Za tohoto stavu skončil i první poločas. Jediným negativem bylo zranění Jardy Bosnyaka, který musel střídat už ve 29. minutě. Ve druhém poločase jsme naši převahu potvrdili čtyřmi góly, když se postupně trefili Vojta Císař, Michal Kůst, vlastní gól za přispění opět Michala Kůsta a Filip Vysušil. Všechny hráče musím za výkon v zápase pochválit, od začátku dodržovali všechny taktické pokyny, které jsme po nich vyžadovali. Díky tomu jsme si mohli po dlouhé době užít radost z domácího vítězství.“

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova:Výsledek zápasu je pro nás až moc krutý. Odehráli jsme dobrý první poločas, škoda přísné penalty a šance Maxy. Po půli jsme dostali dva rychlé góly a bylo po zápase. Gratuluji soupeři, zejména na dvojici Šimák – Neužil je radost se koukat.“


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 3:1 (1:1)

Branky: 42. Lafata, 56. Štos, 68. Dudek – 20. Hovorka. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 2:3 (Matoušek, Studnička – Bednařík, Převrátil, Hovorka). Diváků: 160.

Olešník: Matoušek – Heller, Kalášek, Studnička (72. Kouba), Vařák (86. Šahajda) – Dráb, Lafata, Grobár, Šíma (72. Rožboud) – Štos, Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Čimelice: Přibyl (65. Krt) – Řezáč, Bednařík, Listopad (65. Nosek), J. Viták – Řežábek (74. Froněk), Převrátil, Hegenbart, Mezera, Káš – Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Heller, Lafata – Listopad, Káš, Bednařík, Hovorka

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Čimelice přijely s defenzivní taktikou. Čekaly vzadu v 8 lidech a hrály na brejky. Daly nám po rohu gól Hovorkou. My jsme měli v první půli asi 3 šance, které jsme nevyužili. Před poločasem jsme vyrovnali Lafatou po krásném vysunutí Hellerem. Druhou půli jsme začali více běhat a přidali dvě branky Štosem a Dudkem. Výkon nebyl opět ideální, ale máme tři body.“

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic:Jeli jsme do Olešníku  s respektem, ale se snahou uhrát slušný výsledek. První půli se nám dařilo držet stanovenou taktiku a hrát v aktivním obranném bloku, navíc se nám povedla standardka a šli jsme dokonce do vedení. Těsně před přestávkou jsme ale inkasovali vyrovnávací branku, a to bylo pro další vývoj zápasu rozhodující. Domácí šli ve druhé půli za vítězstvím a my jsme byli v defenzívě. Nedokázali jsme odpovědět na další branky Olešníku, přestože jsme měli několik dobrých situací před domácí brankou. Škoda že jsme neudrželi do poločasu vedení a nebyli aktivnější v útočné fázi, výsledek utkání mohl být pro nás mnohem příznivější. "


TJ Dražice - FK Protivín 1:3 (1:2)

Branky: 34. M. Stuchlík – 19. a 79. Blažek, 32. J. Vorel. Rozhodčí: Novotný - Kroutl, Klátil. Delegát: Brož.  ŽK: 3:6 (Veselý, Kromka, Štecher J., Fořt, L. Stuchlík 2x – Zb. Vorel, Rothbauer). ČK: 1:0 (70. L. Stuchlík). Diváků: 130.

Dražice: Cimburek – Vlašin, Fara, Hořejší (68. Kouřil), Bareš – M. Stuchlík (79. Fořt), Veselý, J. Štecher (73. Böhm), Novotný – L. Stuchlík, Kromka (81. Baka). Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Moravec (87. Mikulenka), Bečvář, Říha, Blažek – Kasík (70. Dan). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: M. Stuchlík - Blažek

Vlastimil Stuchlík, asistent trenéra Dražic:Ve druhém domácím utkání jsme už konečně před našimi diváky chtěli zlomit nepovedené předchozí zápasy. Bohužel se nám to opět nepodařilo. Po opatrném začátku jsme měli nejdříve šanci Jana Kromky, kdy ohrozil soupeře hlavou, ale v 19. minutě po zbytečném rohu soupeř otevřel skóre Blažkem. Ve 32. minutě se Protivín po dlouhém nákopu Zacha, dostal balón k Jaromíru Vorlovi, který skóroval na 0:2. Vzápětí jsme mohli po akci Bareše z vlastní poloviny skórovat. Bareš si dvakrát narazil se spoluhráči a dostal se až k bráně soupeře a když už překonal brankáře, tak z brankové čáry vykopl míč hostující obránce. Podobná akce se opakovala o minutu později, kdy už se nám po kombinaci Stuchlík. L. a Petr Novotný, podařilo skórovat M. Stuchlíkem, který prostřelil gólmana. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, avšak režie této časti hry byla v rukou úplně někoho jiného. Naše snaha o vyrovnání byla poté ještě ovlivněna vyloučením L. Stuchlíka v 68. minutě. I nadále jsme byli Protivínu více než vyrovnaným soupeřem, který bohužel z ojedinělého protiútoku v 79. minutě zvýšil na 1:3 opět Blažkem, čímž ukončil naši snahu o zisk alespoň jednoho bodu.“ 

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Získané tři body pro nás mají cenu zlata, ale odnesli jsme to i zraněními. Domácí mají mužstvo postavené na nákopech a silové hře, my jsme hlavně v první půli byli fotbalově lepší. Byly tam velké emoce a hádky. Fotbal připomínalo jen hřiště, branky a míč. Naštěstí se nám podařilo dát krásný třetí gól a zápas proti silově dobře disponovanému soupeři dobojovat.“


SK Jankov – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Branky: 19. Popelka, 37. Beránek, 56. (pen.) a 64. Šebelka - 62. Sedlák, 90. (pen.) Komárek. Rozhodčí: Reisner - Krčín, Havlík. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:1 (Barda). Diváků: 148.

Jankov: Hučík – Bürger, Kroneisl, Lošek, Popelka (65. Klíma) – Maršán, Kollár (50. Fajtl) – Rytíř, Hüttner, Beránek – Šebelka (84. Prediger). Trenér Petr Kadlec.

Milevsko: Dvořák – Volf, Vakoč, Hejl, Novotný (84. Štemberk) – Sedlák (73. Kálal), Maršík, Komárek, Málek – Marvan (86. Bártík), Barda (80. Sedláček). Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Kroneisl - Vakoč, Komárek

Petr Kadlec, trenér Jankova:Do utkání jsme vstoupili aktivně a v podstatě celý první poločas jsme měli pod kontrolou. V devatenácté minutě jsme se po kvalitně zahrané standardce dostali do vedení. Dařilo se nám eliminovat silnou středovou osu Milevska a z křídelních prostorů jsme se dostávali do dobrých příležitostí. Odměnou za předvedený výkon nám bylo dvoubrankové vedení v poločase, když jsme se před koncem poločasu dokázali znovu prosadit. Milevsko rozhodně nesložilo zbraně a bylo vidět, že po změně stran jeho hráči přidali zejména na důrazu. Po naší třetí brance snaha Milevska lehce opadla, ale díky naší nekoncentrovanosti jsme soupeři nabídli branku na 3:1. Vzápětí jsme ale po pěkném centru do pokutového území skóre opět navýšili. Nakonec jsme v devadesáté minutě vyrobili zbytečnou penaltu, kterou soupeř s přehledem proměnil. Cenné vítězství s doposud na jaře neporaženým soupeřem.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Dnešní porážka měla dvě hlavní příčiny – absence tří klíčových hráčů a hlavně náš přístup v první půli, který nebyl vůbec dobrý. Hráli jsme zbytečně ustrašeně a bojácně. Přístup nebyl opravdu dobrý. To si nebudeme nic namlouvat. Ve druhé půli jsme si vypracovali i šance – nastřelili jsme dvě tyčky a Kuba Barda ještě nedal samostatný únik. Určitě jsme nebyli horší, nežli domácí, ale když už jsme se nadechovali, dostali jsme další gól z penalty za ruku. Je to opravdu škoda. Defakto jsme si dali tři branky sami. Ale fotbal je o chybách a my jsme jich dnes udělali více.  Lehké pozitivum je nahlédnutí do zápisu o utkání, kde jsme měli 5 dorostenců. Matěj Volf v základní sestavě a ostatní naskočili postupně. I když tři až v závěru utkání. Teď se musíme připravit na lídra tabulky Olešník.“


TJ Hluboká nad Vltavou – Sokol Želeč 1:3 (1:2)

Branky: 10. Stráský - 11. (pen.) Brůžek, 44. Švec, 49. Šváb. Rozhodčí: Herzog - Peterka, Klátil. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Stráský, Turek – Holub, Sokolt). ČK: 0:1 (70. Fiala). Diváků: 80.

Hluboká: Šiller – Jonáš (46. Kadlec), Legdan, Turek (70. Křiváček), Čermín – Antoš, Kössl, Stráský, Pomeje, Lovička (85. Tejko) – T. Adam (46. Čuhaj). Trenér František Cipro

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Holub – Froněk (78. Prokeš), Kukučka, Švec, Šváb, Fiala – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo - Švec, Holub, Kukučka

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Jediné pozitivum zapasu bylo, že jsme poprvé na jaře vedli, ale bohužel jen jednu minutu. Pak přišly hrubé chyby v obraně a jasná penalta proti nám. Tím jsme se dostali zase na zem, a dokonce zapasu se z ní neodlepili. Bohužel bez nasazení a srdíčka se vyhrávat nedá, a to jestli naši hráči nepochopí, tak budeme na konci všichni velmi zklamaní.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas pro nás nezačal dobře, když jsme i přes naši o něco vyšší aktivitu v úvodu inkasovali, ale díky ní se nám hned podařilo vyrovnat a do přestávky skóre otočit. Do druhé půle nastoupili domácí s větší vůlí po vítězství, ovšem srazila je naše třetí branka. Závěr zápasu ovlivnilo naše vyloučení, ale tlak domácích byl bez velkých šancí, hrozili především ze standardek.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle