Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO: Milevsko padlo po pěti zápasech bez prohry v Jankově

 
úterý, 9. dubna 2019, 09:32

Nejlepším možným způsobem zareagoval tým Jankova na týden staré nepovedené utkání v Čimelicích. Velice kvalitním výkonem se revanšoval před domácím publikem a v Precis aréně porazil FC ZVVZ Milevsko 4:2. Zelenobílí byli po celé utkání lepším týmem a jejich vítězství je zcela zasloužené...

Jedním z hlavních strůjců dobrého výkonu domácího družstva byl navrátilec do sestavy zkušený Marek Kroneisl. Ten se z pozice stopera ujal dirigentské taktovky, která všem jeho spoluhráčům dodala více sebedůvěry. Trenér Petr Kadlec udělal oproti předchozímu zápasu několik změn v sestavě a Jankovu to od počátku šlapalo velmi dobře.

V 8.minutě vystihl rozehrávku hostů Popelka, předal míč do levé strany Šebelkovi, který tvrdou střelou z úhlu rozezvučel tyč Dvořákovy branky. O deset minut později fauloval na pravé straně Málek Rytíře. Standardní situaci rozehrál Kroneisl, nejvýše vyskočil Martin Popelka a Jankov vedl - 1:0.

I v dalším průběhu prvního poločasu měli Jankovští častěji balón na svých kopačkách a gólman Hučík v domácí brance byl zcela bez práce. Zasloužená druhá branka duelu přišla v 37.minutě, kdy Bürger načasoval přesný balón do šestnáctky a nabíhající Pavel Beránek ho uklidil pod klacek - 2:0. První střela hostů na branku Jankova přišla až v 43.minutě. Z nějakých dvaceti metrů se o ni postaral nejlepší střelec Milevska Barda, ale jeho pokus, který těsně před Hučíkem skočil, dokázal gólman zažívající premiéru před vlastním publikem vyrazit.

Druhý poločas začal standardní situací Jankova. Kroneislova pobídka na teč v pokutovém území nikoho neoslovila, kromě zasahujícího Dvořáka, pro nejž to byla velice ošemetná situace, ale se kterou si skvěle poradil. O chvilku později po rohovém kopu domácích sklepl střídající Fajtl míč k Rytířovi, jehož střelu zastavilo až břevno hostující branky. Dobrá pasáž Jankova přinesla ovoce v podstatě vzápětí, kdy Šebelkův centr odvrátil v pokutovém území Marvan pouze rukou a rozhodčí Reisner ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop bezpečně proměnil Jan Šebelka - 3:0.

Vypadalo to všelijak, jen ne na to, že by mohlo Milevsko ještě pomýšlet na zvrat. Jenže domácí fotbalisté, respektive gólman Michal Hučík, v 62.minutě nedůrazně reagoval na centr Novotného a Lukáš Sedlák přišel ke gólu jako „slepej k houslím“ - 3:1. Jenže uběhlo devadesát vteřin, Beránek se obtočil kolem Sedláka, načechral míč do vápna a Jan Šebelka ukázkovým zakončením v dobrém slova smyslu rozbouřil Precis arénu - 4:1. O minutu později byl blízko své třinácté brance v sezóně Jakub Barda, který z hranice vápna pohotově vypálil, avšak proti stála tyč. Barda neuspěl v dobré šanci ani o chviličku později, kdy využil jediné Kroneislovy chyby v zápase, ale jeho nepovedený pokus o lob Hučík lapil.

Zápas byl rozhodnut a dohrával se bez větších šancí na jedné či druhé straně. Přesto se skóre ještě v 90.minutě měnilo, když Bürger v pokutovém území fauloval Bártíka a Josef Komárek nařízenou penaltu poslal přesně k tyči - 4:2.

SK Jankov – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Branky: 19. Popelka, 37. Beránek, 56. z pen. a 64. Šebelka - 62. Sedlák, 90. z pen. Komárek. Rozhodčí: Reisner - Krčín, Havlík. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:1 (Barda). Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Diváci: 148.

SK Jankov: Hučík - Bürger, Kroneisl, Lošek, Popelka (65. Klíma) - Maršán, Kollár (50. Fajtl) - Rytíř, Hüttner, Beránek - Šebelka (84. Prediger).

Milevsko: Dvořák - Volf, Vakoč, Hejl, Novotný (84. Štemberk) - Sedlák (73. Kálal), Maršík, Komárek, Málek - Marvan (86. Bártík), Barda (80. Sedláček).

Nejlepší hráči: Kroneisl – Komárek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová, Natálie Kočerová
 


 
Reklama