Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První bodový import Bernartic z plánského hřiště

 
úterý, 9. dubna 2019, 08:54

K odehrání 16. kola krajské I. A třídy zajížděly Bernartice k soupeři, se kterým ještě historicky na jeho trávníku neuhrály ani bod. Jely k zápasu s odhodláním, že se jim to snad poprvé povede.

Průběh hry tomu však od počátku zápasu příliš nenasvědčoval. Dostaly gól do šatny a na počátku druhé půle mohlo být ještě hůř. Domácí však neproměnili pokutový kop a hosté pak během tří minut stav utkání otočili ve svůj prospěch. Přes obrovskou snahu se domácí již ke kloudné akci a zakončení do konce utkání nedostali a pro Bernartické bylo jejich nevyřčené přání vyslyšeno. Poprvé vyhráli na hřišti tohoto soupeře a odjížděli pochopitelně spokojeni nejen s výhrou, ale i s pocitem, že jarní část soutěže začali dobře. Protože ze hřišť soupeřů ve dvou zápasech vytěžili čtyři body a doma také drží zatím plný bodový zisk. Planá s body jistě počítala a hodně je potřebovala k úprku ze spodní části tabulky.

Bernartice začaly zápas aktivněji a především více na domácí bránu střílely. V 6. minutě střelecký pokus Kukrála z dálky skončil nad břevnem Hniličkovy brány. V 11. minutě našel z pravé strany Novák osamoceného Kukrála, ten zakončoval střelou vedle vzdálenější tyče. Peterkova střela také ve 14 minutě neměla přesnost a skončila vedle levé tyče plánské brány. První střelecký pokus domácích měl Šmídmajer v 17. minutě, avšak jeho střelu doprostřed brány Tomáš Fučík bez problémů zlikvidoval. Ve 23. minutě měli domácí obrovskou šanci načít skóre utkání. Mladý Hrubý si s míčem v pokutovém území hrál tak dlouho, až byl bekem vytlačen mimo dobrou pozici a zakončit se mu stejně nepodařilo. Dobře kopnutý trestný kop ve 25. minutě prováděný kapitánem Janovským z pětadvaceti metrů vytáhl z pravé šibenice skvělým zákrokem bernartický gólman Tomáš Fučík. Ve 30. minutě střílel hbitý a šikovný Hrubý z úhlu, bernartický gólman dobře vykryl prostor u tyče a míč lapil.

To už pomalu přebírali iniciativu ve hře hosté a začali být více na míči, byli i kombinačně lepším celkem a postupně hru ovládli. Ve 33. minutě postupoval osamocen na domácí bránu Peterka, jeho střela však skončila jen na těle padajícího, dobře reagujícího Hniličky a míč se odrazil na roh. Dobrý střelecký pokus Anděla ve 38. minutě skončil v rukavicích bernartické opory v bráně. Domácí se přece jen dočkali gólového vyjádření v 45. minutě trefou do šatny. Po zbytečném faulu zahrával Martin Janovský trestný kop ze stejného a místa a stejné vzdálenosti jako v 25. minutě hry. Jeho provedení tentokráte tak perfektní nebylo, přesto míč skončil v síti – 1:0. Hned poté rozhodčí odpískal poločas.

Bleskový obrat za tři minuty!

Druhý poločas začal oboustranně svižně. V 54. minutě byl v pokutovém území faulován Hrubý a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil na značku Hofbauer, avšak jeho avizovanou střelu k pravé tyči vystihl bernartický gólman a míč vyrazil do autu. To byl asi pro další vývoj utkání rozhodující okamžik. Domácí se poněkud otřeseni touto skutečností již v podstatě do konce utkání nezmohli na kloudnou akci k ohrožení hostující brány.

Bernartické naopak tento moment nastartoval a začali se vehementně tlačit k soupeřově bráně. V 59. minutě ještě tečovanou střelu Pěchoty brankář Hnilička chytil. O minutu později byl již bezmocný. To trestný kop z levé strany zahrávaný Češkou hlavičkoval ve skrumáži těl Karel Trantina, míč se za přičinění štěstí dostal za brankovou čáru a bylo srovnáno – 1:1. V 63. minutě dlouhý výkop Fučíka zpracoval Peterka, našel přesnou přihrávkou nabíhajícího Martina Buriánka, který viděl, že Hnilička je poněkud vysunutý z brány. Lobem ho přehodil a vracející se gólman již neměl šanci s balónem cokoli udělat – 1:2.

To byl pro domácí mužstvo šok. Hosté tedy během tří minut otočili nepříznivý stav utkání ve svůj prospěch. Domácí si pak vytvořili již pouze jednu šanci v 75. minutě, po rohovém kopu střelu Pospíchala k tyči brankář Fučík chytil. Hosté se už nikam netlačili, poslední čtvrthodinku dohrávali v pohodě a hráli, co potřebovali. Domácí se snažili alespoň o bod, avšak nakopávané míče bernartická obrana vždy odvrátila a ke gólmanovi téměř žádný míč neprošel. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím hostů, když přes nepříznivý vývoj utkání otočili skóre ve svůj prospěch.

Příští utkání odehrají Bernartice opět venku a střetnou se v sobotu 13. dubna v Čekanicích s místním Meteorem. Začátek utkání je stanoven na 16:30 hodin.

 

TJ Sokol Planá nad Lužnicí – TJ Sokol Bernartice 1:2 (1:0)

Branky: 45. Janovský – 60. Trantina, 63. Martin Buriánek. Domácí Hofbauer neproměnil v 54. minutě penaltu. Fučík ji vyrazil. Rozhodčí: Radek – Písek, Kadlec. DFA: Chlaň. ŽK: 2:2 (Janovský, Jar. Polišenský – Martin Buriánek, Kukrál). Diváků: 30.

Planá: Hnilička – Handrejch, Jar. Polišenský, Anděl, Filip Drtina (85. Jan Trčka) – Martin Janovský, Hofbauer, Pospíchal, Přibyl – Šmídmajer, Hrubý. Trenér Michal Turek.

Bernartice: Tomáš Fučík – Pat. Brož, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (88. Ťupa), Peterka, Pěchota (60. Petr Homola) – Martin Buriánek (86. Růžek). Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama