Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střelecký rekord v kraji obstarali spartakovci. Kaplice vs. H. Planá 16:0!

 
úterý, 9. dubna 2019, 08:11

V duelu prvního týmu tabulky I. B třídy (sk. A) s posledním se dalo očekávat, že zápas bude jednoznačnou záležitostí spartakovců, vždyť i na podzim nadělili Smrčině na jejím hřišti osm gólů. Hosté znovu doslova lepili sestavu. Po více než roce a půl se například v sestavě objevil František Švábirt.

Bezbrankový stav vydržel sotva tři minuty. Po akci Lesňáka a jeho náhře tečoval před bránou Urazil míč jen do gólmana Dinky, zadáci Smrčiny míč však neodvrátili, Urazil zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka a Spartak se ujal vedení – 1:0. Vzápětí hosté zahraňovali po Urazilově zakončení na brankové čáře. V desáté minutě už to bylo o dva. Po rohovém kopu Marka prakticky donesl míč na těle do brány nikým neatakovaný Jan Štrbačka – 2:0.

Srdíčko fotbalového příznivce pak zaplesalo v minutě osmnácté. Na polovině hřiště Hami předal míč Josefu Gondekovi, ten se rozběhl k soupeřově bráně, bránící soupeři mu doslova vydláždili volnou cestu, kaplický kapitán se za vápnem opřel do balónu a utažená křížná střela vymetla pavouky z pravého horního rohu Dinkovy svatyně – 3:0. Hornoplánský gólman hned v následující minutě lovil míč ze své sítě počtvrté. Po akci Gondeka a Micáka se mezi střelce zapsal Marek Urazil – 4:0.

V polovině prvního poločasu dovršili Spartakovci „bůra“. Přímo z rohového kopu zakroutil míč do brány František Marek – 5:0. Následné další gólové příležitosti Lesňáka a Urazila zůstaly nevyužity. Ve 29 minutě s chutí hrající Spartakovci přidali další gól. Za vápnem se dostal k odraženému míči Štrbačka a jeho střelu po zemi usměrnil do sítě Jakub Lesňák – 6:0.

Ale ani to ještě nebylo všechno v prvním poločase. Z pravé strany se protáhl do vápna Daniel zpětnou přihrávkou oslovil Jakuba Lesňáka a bylo to 7:0. Vzápětí přidal osmý gól tečovanou střelou kapitán Josef Gondek – 8:0. Poté se hostující gólman René Dinka vyznamenal při střele Divokého a šanci Lesňáka. Přesto ještě krátce před odchodem do kabin kapituloval podeváté. Rohový kop zahrával Marek a hlavičkující Jakub Lesňák upravil na poločasových 9:0.

Skóre otevřel a završil šestigólový Lesňák

Ani po obrátce Kapličtí nepolevili. Přítomní diváci se jubilejního desátého gólu dočkali hned po dvou minutách hry. Štrbačka kolmicí do vápna uvolnil nabíhajícího Patrika Micáka a ten přízemní střelou překonal Dinku – 10:0. Hostující gólman byl v neustálé permanenci. Poradil si se zakončením Divokého a po následném rohovém kopu se štěstím zlikvidoval i hlavičku Lesňáka. V 55. minutě pohledná kombinace. Gondek přesným centrem našel vpravo ve vápně Micáka, ten vrátil míč před branku a nepokrytý František Marek tvrdou ranou bez přípravy napnul síť – 11:0.

Dvacet minut před koncem už byl dovršen tucet gólů. Za vápnem se k míči dostal František Marek a dělovkou pod břevno nedal Dinkovi šanci – 12:0. V 72. minutě Štrbačka vysunul do vápna Lesňáka, ten předložil míč před prázdnou bránu Marku Urazilovi – 13:0.  Za další dvě minuty se druhého gólu v zápase dočkal i Jan Štrbačka, který si naběhl na přesnou přihrávku Divokého, kličkou se zbavil brankáře Dinky a pohodlně skóroval – 14:0.

I v poslední desetiminutovce Kapličtí ještě dvakrát gólově udeřili. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko centroval do vápna Divoký a Jakub Lesňák hlavou přidal už svůj šestý přesný zásah v zápase – 15:0. V 85. minutě byl ve vápně faulován Štrbačka a pískala se penalta. Diváci si vyvolali k exekuci brankáře Filipa Schneidera. Jeho přízemní střelu René Dinka vyrazil, ale u vyraženého míče byl první Jakub Lesňák a přesnou dorážkou uzavřel na konečných 16:0. Z hostující strany stojí za zmínku snad jen průnik Brůhy tři minuty před koncem a jeho střela nad bránu. Zápas tak skončil rekordní dvoucifernou výhrou spartakovců. Ve dvou vzájemných duelech nasázeli hornoplánské Smrčině úctyhodných 24 gólů!  

FK Spartak Kaplice – TJ Smrčina Horní Planá 16:0 (9:0)

Branky: 3., 29., 32., 44., 82. a 85. Lesňák, 23., 55. a 70. F. Marek, 10. a 74. Štrbačka, 18. a 33. Gondek, 19. a 72. Urazil, 47. Micák. Rozhodčí: M. Pečenka – Pícha, Adamovič. Bez karet. Diváků: 160.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, M. Hami, Čutka (46. Vaniš), Gondek – Daniel, Divoký, Micák, F. Marek – Urazil (72. M. Malický), Lesňák.

H. Planá: R. Dinka – Schuppler, Parai, Komžák, Trančík (46. Kordík) – Brůha,T. Dinka, Kostínek, Matas – Švábirt, Ryneš.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec