Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Penaltové rozstřely se nedařily, vyšel jen rezervě Táborska. Přísný metr na Soběslav

 
neděle, 7. dubna 2019, 12:45

Tři solidně rozehrané partie nedotáhli Jihočeši do vítězného konce. Soběslav i Čížová přišly o nejtěsnější náskok čtvrt hodiny před koncem a v penaltách neuspěly. Výborně vstoupilo do záchranářské bitvy poslední béčko Táborska, dvěma zásahy Patrika Schramhausera vedlo už ve 14. minutě 2:0, ale po půl hodině hry o náskok během minuty zase přišlo. Plusový bod urvali Táborští v penaltovém rozstřelu. Na hřišti favorizované Admiry Praha se Hradec držel celý poločas, po druhé brance z pokutového kopu už úřadoval lídr divize, který přidal další tři góly a zvýšil odstup od svých pronásledovatelů.

Soběslav čekalo nelehké střetnutí v Praze na Aritmě, s těžkým a kvalitním soupeřem, který boduje hlavně v domácím prostředí. „První poločas jsme hráli odzadu a eliminovali všechny pokusy domácích,“ uvedl vedoucí soběslavské mužstva Michal Lemberka Ve 36. minute se spartakovci ujali vedení. Po dlouhém autovém vhazování Žaldy se prosadil Vaněk. Nejlepší střelec Soběslavi mohl za dvě minuty přidat i druhou trefu, když z přímého kopu trefil tyč a Bouchalova dorážka hlavou mířila jen na ležícího brankáře, který ji vyrazil na roh.

Po přestávce se děly věci. Bohužel v neprospěch Jihočechů. „Do druhého poločasu jakoby se změnil metr a zrak rozhodčích. Kdo chce, ať si druhý poločas pustí na videu. V 64. minutě neuznaný gól na 2:0. V 71. minutě penalta pro domácí. A hektický závěr korunoval pan sudí Baum neodpískáním penalty na Vaňka v 94. Minutě,“ kroutil hlavou Lemberka. V penaltovém rozstřelu hosté totálně vyhořeli. Tři ze čtyř nedali! Proměnil pouze Podráský.  „Horká pražská půda se ukázala v plném světle. Ofsajdy Mazoucha, které svět neviděl, penalta na Štohanzla, "filmování" Vaňka za žlutou. No každý si to může přebrat sám…,“ dodal Lemberka.

Čížová si chtěla v Plzni napravit reputaci po domácím propadáku s Rakovníkem a dlouho to i vypadalo, že si z trávníku Doubravky odveze tři body. Nastoupila již s uzdraveným kanonýrem Jiroušem a územní převahu zúročila ve 25. minutě. Lukešův rohový kop poslal hlavou přesně k tyči Zahrádka. Pojistku ale sokolové nepřidali a tak bylo utkání stále otevřené.

Šťastnou ruku měl při střídání trenér Plzeňanů Jaromír Šimr, když poslal v 74. minutě na hřiště Petruželku, který v roli žolíka za dvě minuty po přesném centru hlavou vyrovnal. Nerozhodný stav domácí udrželi a v pokutových kopech favorita předčili, když pětkrát překonali Nováka.  

Hradci nedohráli tři obránci

Do hlavního města vyrazili také jindřichohradečtí fotbalisté. V boji s Admirou Praha, která nezadržitelně kráčí do třetí ligy, mohli jenom překvapit. Úvod střetnutí patřil jednoznačně Pražanům, vytvořili si převahu a šance. „V této pasáži nás podržel výborný Hulík. Z jedné šance se potom domácí zaslouženě ujali vedení. My jsme se osmělili a v brejkových situacích jsme měli tři velmi dobré příležitosti, bohužel jsme je nedali. První poločas byl z naší strany celkem slušný,“ popsal první polovinu na hřišti v Kobylisích trenér Marek Černoch.

Naděje Hradce narušily změny v obraně. „Do druhého dějství jsme museli třikrát sáhnout do obrany a to se ukázalo jako zásadní,“ podotkl Černoch, jehož svěřenci začali prvních deset minut velmi dobře, dokonce měli velkou možnost na vyrovnání. Admira pak nemilosrdně trestala každou chybu v hostující obraně, což špílmachr Štěpán Zahálka korunoval hattrickem. „Druhá půlka se nepovedla a domácí naprosto jednoznačně a zaslouženě zvítězili. Rozdíl mezi týmy ukázalo konečné skóre,“ shrnul hradecký kormidelník vystoupení u lídra divize.

Béčko Táborska uzavírá divizní tabulku a proti Hořovicku toužilo získat první jarní body. Nastoupilo se šesti pendly ze širšího druholigového kádru, v brance stál Adam Zadražil, který patřil k nejlepším domácím hráčům. Ti začali záchranářský duel nejlépe, jak mohli. V 11. minutě otevřel skóre po Pfeiferově akci Schramhauser a zakrátko nato se domácí středopolař prosadil znovu ranou do šibenice. „Po slibném úvodu jsme polevili a dobře hrající Hořovicko v rozmezí tří minut srovnalo,“ uvedl Petr Kolář, vedoucí táborského týmu. Z penalty za faul Středočeši snížili Krupičkou a následně se parádní ranou z voleje prezentoval Březina.

Po přestávce byli Táborští častěji u míče, ale žádnou z šancí už nedotáhli do konce. „Ve druhé půli se hrálo opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. Hořovicko výkonem překvapilo, remízu můžeme označit za spravedlivou,“ uznal Kolář, který dva body bral. V penaltách byli domácí stoprocentní. Postupně proměnili Schramhauser, Pfeifer, Kmeťo a Vandas, když Zadražil zmařil dva ze tří pokusů Hořovických, na pátého Geberta už ani nedošlo.

Výsledky 20. kola divize A:

SK Aritma Praha – FK Spartak Soběslav 1:1 (0:1), penalty 3:1

Branky: 71. (pen.) Beneš - 35. Vaněk. Rozhodčí: Baum - Trojan, Míč. Delegát: Koňák. ŽK: 0:5 (Kutner, Mazouch, Hromada, Dvořák, Vaněk). Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Zeman, Bouchal, Suchan, Hromada – Žalda (73. Dvořák), Podráský, Kutner, Vaněk – Varačka (84. Smetana), Mazouch (89.Chotovinský). Trenér Radek Hajič.

SK Senco Doubravka – Sokol Čížová 1:1 (0:1), penalty 5:3

Branky: 76. Petrželka - 25. Zahrádka. Rozhodčí: Nejedlý - Hurych, Šlajs. Delegát: Novotný. ŽK: 0:1 (Jirouš). Diváků: 120.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák (46. M. Gregor), Rozhoň, Nečas (21. Kočí) – Krasnyanyk, O. Gregor, Janda, Lukeš – Jirouš, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

FC MAS Táborsko B – FK Hořovicko 2:2 (2:2), penalty 4:1

Branky: 11. a 14. Schramhauser – 33. (pen.) Krupička, 35. Březina. Rozhodčí: Pálek - Langmajer, Cihlář. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:1 (Mikuláštík – Šmíd). Diváků: 80.

Táborsko B: Zadražil – Šandera, Laszák, Kmeťo, Mikuláštík – Gebert, Schramhauser – Kubec (75. Postřihač), Radosta (46. Bryanta), Pfeifer – Vandas. Trenér Kamil Tobiáš.

FK Admira Praha – FK Jindřichův Hradec 1910 5:0 (1:0)

Branky: 18., 55. (pen.) a 68. Zahálka, 56. Michálek, 89. Panýrek. Rozhodčí: Melničuk - Aubrecht, Jati. Delegát: Ploch. ŽK: 1:1 (Čácha – Hulík). Diváků: 235.

J. Hradec: Hulík – Řehoř (21. Králíček), Blažek, Gueye, Kněžínek (46. Janák) – Kučera, Chalupský (72. Waník), Tomek, Lukoki, Votava – Toman. Trenér Marek Černoch.
 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař