Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Divoký zápas dotáhl Krumlov k remíze, Třeboň a Lom soupeře deklasovaly

 
neděle, 7. dubna 2019, 19:48

AKTUALIZOVÁNO - Sobotní duely 20. kola nejvyšší krajské soutěže nabídly spoustu branek. Hned osm jich diváci viděli v Krumlově, kde se v exdivizním derby představilo Roudné. Divoký zápas zachránili domácí ve druhé půli alespoň na remízu 4:4. Velkou formu má na jaře Třeboň. Jiskra vůbec nešetřila Blatnou a na její půdě ji zostudila výpraskem 6:0. Jen o gól menší příděl si ze Svépomoci veze Rudolfov, derby mezi Katovicemi a Osekem přineslo spoustu karet a remízu 1:1. V nedělním dvojutkání porazil Jankov Milevsko a tabulkou propadající se Hluboká opět vyšla naprázdno proti Želči.

Lom po třech jarních plichtách tentokrát bodoval naplno a odskákal to Rudolfov. O výsledku 5:0 ale rozhodla až druhá půle, kdy hostům evidentně došly síly. Inkasovaná branka z penalty Rudolfov vyburcovala ke zlepšenému výkonu a na konci poločasu sahal po vyrovnání, ale Maxa vyloženou šanci neproměnil. „První poločas vůbec nenasvědčoval tomu, že bychom měli vyhrát takovým rozdílem. Byli jsme sice aktivnějším mužstvem, ale Rudolfov zodpovědně bránil a my jsme se do vedení dostali díky penaltě za ruku,“ přiblížil domácí trenér Marek Císař úvodní dějství, v němž musel sáhnout k nucenému střídání Bosnyaka, který odkulhal s nataženým úponem.

Úvod druhého poločasu patřil opět domácím a výsledkem byly dva slepené góly. V 53.minute to bylo 3:0 a o osudu utkání bylo rozhodnuto. „Ve druhé půli už jsme kralovali. Rudolfovu docházely síly a upřímně řečeno 5:0 je ještě milosrdný výsledek. Dobře jim zachytal Teringl, za ten vlastní gól, který mu rozhodčí napsal rozhodčí do zápisu, nemohl,“ dodal Císař. „Výsledek je pro nás až moc krutý,“ poznamenal kouč poražených Jiří Hrbáč. „Odehráli jsme slušný 1. poločas, škoda přísné penalty a šance Maxy. Bohužel na začátku druhé půle jsme asi zůstali ještě v šatně, domácí přidali dva góly a bylo po zápase.“

Blatná nenavázala na předchozí výkon na Rudolfově, hostující Třeboň potvrzuje skvělou jarní formu. „Šance, které jsme si vypracovali, neproměníme, hlavně ta první v utkání byla stoprocentní. Možná by se nám pak hrálo o něco lépe. Hostům pak darujeme po individuálních chybách pět ze šesti branek, tím ale nesnižuji kvalitu soupeře, hrál hodně dobrý fotbal,“ řekl k domácímu debaklu blatenský asistent trenéra Roman Remeš.

Jiskra je zatím v odvetách stoprocentní. Ale tak jednoduše, jak ukazuje výsledek 6:0, se její vítězství nerodilo. „První velkou příležitost měli domácí, kteří nám nedali v první čtvrthodině ani metr prostoru. Poté jsme ale vstřelili v rychlém sledu dvě branky a otupili tak snahu Blatné. Před přestávkou jsme zvýšili vedení, po pauze to ještě soupeř zkusil, podržel nás brankář Kopecký, který zabránil takřka jistému gólu. Pak už jsme hru kontrolovali a přidali ještě tři zásahy,“ přidal svůj pohled kouč Karel Kladenský.

Krumlovským zachraňoval bod opět Kabele

V Krumlově se střetly bývalé divizní celky. Hostující Roudné šlo hned v první minutě do bleskového vedení. „Tam to náš hráč prostě vypustil a byl z toho hodně rychlý gól,“ komentoval úvodní branku zápasu domácí kouč Václav Domin. Ten šel o poločase do kabin hodně naštvaný, jeho mužstvo sice hrálo víc na míči, Roudné se ale z brejkových situací prostřílelo k poločasovému výsledku 1:3.

Ve druhém dějství gólově bohatého střetnutí slavojáci neustále dotahovali nepříznivé skóre. Začali prosazovat i střelecky, do hry je vrátil rychlý gól v úvodu druhého dějství, a nakonec, ke spokojenosti svého trenéra, dotáhli zápas k divoké remíze 4:4. „Se ziskem bodu jsem spokojený, ale s tím, jaké branky dostáváme, už ne. Jsou hrozně laciné. Vyrovnáme, pak zase hned dostaneme, to se nesmí stávat,“ popsal Domin. Malše si připsala první jarní bod, líbil se výkon dvougólového Artura Goretkiho (17) z dorostu, ale na poslední příčce zůstává i po 20. kole.

Šlágrem kola bylo okresní derby Katovic s Osekem. „Utkání začalo tak, jak jsme nechtěli. Přizpůsobili jsme se Oseku v „praní se“ o míč a fotbal se tudíž nekonal, nedalo se na to ze začátku koukat. Navíc branka Hocha z přímého kopu v 18. minutě dovolila Oseku ještě více zalézt před vlastní branku,“ sdělil nám šéf Katovic Tomáš Hajdušek st. Domácí zpřesnili hru a kombinací Osek přehrávali. Góly Repy a Požárka pro ofsajdy neplatily a k vyrovnání vedl penaltový faul na Uhera, který potrestal Tomáš Hajdušek ml. V zápise o utkání figuroval i jeho mladší bratr Kamil, hostující do konce jara z FC Písek.

Osecká obrana pak odolávala útokům domácích. „Utkání mělo parametry klasického derby. Bylo plné osobních soubojů a hlavně v prvním poločasu mělo poměrně slušné tempo. Bod z venku, zvlášť se silnými Katovicemi, je cenný,“ chválil si hostující trenér Jaroslav Voříšek. Za nejlepšího hráče označily obě strany oseckého brankáře Jakuba Kozlíka. „Prokázal výbornou formu,“ uvedl Voříšek. „Několika bravurními zákroky zachránil hostům bod,“ přidal Hajdušek.

Náskok Olešníka roste, vede již o 16 bodů!

Na hřišti suverénního Olešníka se představily sedmé Čimelice, povzbuzené ziskem 7 bodů v odvetách. Proti domácímu týmu, který o té doby vyhrál sedmkrát po sobě, nastoupil s defenzivní taktikou. „Čekali vzadu v osmi lidech a hráli na brejky,“ řekl olešnický kouč Roman Chlumecký, jehož svěřenci dlouho zdolávali neprostupnou obranu. Favorita zaskočila 20. minuta, kdy po rohu Převrátila vyskočil nejvýš Hovorka a hlavou ukončil čtyřzápasovou neprůstřelnost brankáře Matouška. Olešník se z gólu oklepal a neustále se tlačil dopředu. „Měli jsme asi tři šance, které jsme nevyužili. Před poločasem jsme vyrovnali Lafatou po krásném vysunutí Hellerem,“ popisoval kouč vítězů.

V 53. minutě se naposledy připomněli v útočné akci hosté. Hegenbart se dostal do slibné šance, ale nastřelil jen gólmana. V dalších minutách Čimeličtí příliš často chybovali v obraně. „Druhou půli jsme začali více běhat a přidali dvě branky Štosem a Dudkem. Výkon nebyl opět ideální, jak bych si představoval, ale máme tři body,“ poznamenal Chlumecký. „Škoda, že jsme vedení neudrželi do poločasu a nebyli aktivnější v útočné fázi. Výsledek utkání mohl být pro nás mnohem příznivější,“ litoval čimelický lodivod Rostislav Grossmann, který musel po hodině hry střídat bez cizího přičinění zraněného brankáře Přibyla, jehož odvezla sanitka do českobudějovické nemocnice s podezřením na přetržené vazy.

Dražice hodlaly před vlastními diváky ukončit nelichotivou sérii porážek s Protivínem. Utkání mělo podobný scénář jako v domácí premiéře s Rudolfovem (1:2). V prvním poločase několik šancí, ale koncovka je momentálně největší bolest Dražických. Dvakrát to zkoušel Kromka, jednou J. Štecher. To hosté byli daleko produktivnější. Nejprve prosadil po zbytečném rohu Blažek a po dlouhém nákopu Zacha se dostal míč k Jaromíru Vorlovi a rázem to bylo 0:2. Vzápětí mohli domácí snížit po akci Bareše z vlastní poloviny. Ten si dvakrát narazil se spoluhráči a dostal se až k brance, překonal gólmana, ale z brankové čáry vykopl míč hostující obránce.

Podobná akce se opakovala o minutu později, tentokrát s úspěšným koncem. Po kombinaci L. Stuchlíka a Petra Novotného prostřelil gólmana M. Stuchlík. „Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, avšak režie v této časti hry byla v rukou úplně někoho jiného... Naše snaha o vyrovnání byla poté ještě ovlivněna vyloučením L. Stuchlíka v 68. minutě,“ zmínil dražický asistent Vlastimil Stuchlík. Dražičtí byli i v oslabení Protivínu více než vyrovnaným soupeřem, ale jejich snahu torpédoval ojedinělý protiútok v 79. minutě zakončený opět Blažkem. Dražice zůstávají na jaře bez bodu, Protivín zvítězil i ve třetím utkání.

Hluboká zůstává na nule, předskočila ji Želeč

Společně s Dražicemi zůstává v jarní sezoně bez bodového zisku překvapivě i Hluboká. Přitom proti Želči nezačala špatně. Již v 10. minutě šla po krásné akci zkušeného Stráského do vedení, což bylo na jaře úplně poprvé. Jenže hned po rozehrání udělali domácí dvě velké chyby, které vyústily v penaltu pro Želeč. Brůžek z ní nezaváhal a bylo vyrovnáno.

V důležitém záchranářském utkání pak byli hosté mírně lepší a minutu před koncem přidali do „šatny“ druhý gól. Po rohovém kopu otočil skóre Švec. A ve 45. minutě zazvonilo za hlubockým brankářem Šillerem břevno po trestném kopu. „Hráči si to v kabině vyříkali, ale asi na to hned zapomněli. Po brejku jsme totiž dostali třetí gól. Pak jsme přebrali otěže zápasu my, ale bohužel bez vážnějšího ohrožení soupeřovy branky,“ komentoval šestou porážku Hluboké v řadě činovník Petr Řehoř. Mužstvu z podzámčí nepomohla ke korekci stavu ani dvacetiminutová přesilovka po vyloučení želečského Fialy za hrubé nesportovní chování.

Poslední výsledky a herní pohoda nasvědčovaly tomu, že Milevsko mohlo být před utkáním mírným favoritem. Jenže Jankovu hrálo do not domácí prostředí a dvanáctý hráč v podobě fanoušků v zádech. Domácí kouč Petr Kadlec velmi rád uvítal v základní sestavě navrátilce po zranění zkušeného Marka Kroneisla. Ten po celé utkání řídil hru celého týmu a také se podílel na první brance utkání. V 19. minutě poslal přesný centr do vápna a Martin Popelka hlavou zúročil povedený vstup Jankova do zápasu - 1:0. V 37. minutě už Jankovští vedli o dvě branky, když Bürgerovu pěknou přihrávku proměnil v druhý gól pod břevno střílející Pavel Beránek - 2:0.

Vedení domácích bylo zcela zasloužené a záhy po změně stran bylo v Precis aréně ještě veseleji. V 56.minutě zahráli hosté v pokutovém území rukou a nařízený pokutový kop proměnil Jan Šebelka - 3:0. Naděje Milevska vzrostly o šest minut později, kdy chyboval domácí gólman Hučík a Lukáš Sedlák vstřelil snižující gól. Jenže netrvalo dlouho a Jan Šebelka v 64.minutě razantním zakončením vstřelil čtvrtou branku Jankova - 4:1. Domácí trefili Rytířem břevno, hosté Bardou tyč, ale skóre se změnilo až v 90.minutě, kdy na konečných 4:2 zmírnil porážku Milevska Josef Komárek z penalty.

Výsledky 20. kola krajského přeboru


FK Slavoj Č. Krumlov - Malše Roudné 4:4 (1:3)

Branky: 15. Strapek, 48. Persán, 75. Tauber, 85. Kabele – 1. a 39. Goretki, 17. Kadlec, 79. (pen.) O. Otepka. Rozhodčí: Hoch - Toucha, Kaštánek. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:4 (Říha, Persán, Paráček – Kořínek, Otepka, Píša, Zachař). Diváků: 210.


SK Otava Katovice - TJ Osek 1:1 (0:1)

Branky: 55. Hajdušek (pen.) – 19. Hoch. Rozhodčí: Koranda - Macko, Mach. Delegát: Hanzal.  ŽK: 7:1 (Hromíř, Chylík, Janoch, Horejš, Uher, Tušer 2x - Benda). ČK: 1:0 (89. Tušer). Diváků: 380.


TJ Blatná - Jiskra Třeboň 0:6 (0:3)

Branky: 18. Průcha, 22. Vávra (pen.), 42. a 60. Růžička, 85. Holzepl, 88. Diviš. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Žemlička. Delegát: M. Urban.  ŽK: 4:2 (Nový, Sýkora, Říha, Prokopec – Matoušek, Doležal). Diváků: 200.


TJ Sokol Lom - SK Rudolfov 5:0 (1:0)

Branky: 22. Neužil, 51. Císař, 53. Kůst, 72. Teringl (vl.), 73. Vysušil. Rozhodčí: Vican - Dunovský, Havlík. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Neužil, Císař – Teringl, Pouzar). Diváků: 120.


FK Olešník - SK SIKO Čimelice 3:1 (1:1)

Branky: 42. Lafata, 56. Štos, 68. Dudek – 20. Hovorka. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Janíček. ŽK: 2:3 (Matoušek, Studnička – Bednařík, Převrátil, Hovorka). Diváků: 160.


TJ Dražice - FK Protivín 1:3 (1:2)

Branky: 34. M. Stuchlík – 19. a 79. Blažek, 32. J. Vorel. Rozhodčí: Novotný - Kroutl, Klátil. Delegát: Brož.  ŽK: 3:6 (Veselý, Kromka, Štecher J., Fořt, L. Stuchlík 2x – Zb. Vorel, Rothbauer). ČK: 1:0 (70. L. Stuchlík). Diváků: 130.


SK Jankov – FC ZVVZ Milevsko 4:2 (2:0)

Branky: 19. Popelka, 37. Beránek, 56. (pen.) a 64. Šebelka - 62. Sedlák, 90. (pen.) Komárek. Rozhodčí: Reisner - Krčín, Havlík. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:1 (Barda). Diváků: 148.


TJ Hluboká nad Vltavou – Sokol Želeč 1:3 (1:2)

Branky: 10. Stráský - 11. (pen.) Brůžek, 44. Švec, 49. Šváb. Rozhodčí: Herzog - Peterka, Klátil. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Stráský, Turek – Holub, Sokolt). ČK: 0:1 (70. Fiala). Diváků: 80.



Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař, Michaela Mikešová
 


 
Reklama