Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice se další výhrou nad Větřním posunuly na třetí místo

 
středa, 3. dubna 2019, 14:32

Lheničtí poučeni z nezvládnutého vstupu do utkání s tímto soupeřem na podzim doma, v němž prohrávali 0:2, do konce prvního poločasu snížili na 1:2, aby v tom druhém otočili pro ně nepříznivý vývoj zápasu nakonec k vítězství 5:3, tentokrát něco takového již nedopustili. Naopak! V utkání ve Větřní o jeho osudu vlastně rozhodli hned v jeho úvodu dvoubrankovým vedením (0:2), do poločasové otáčky jej navýšili na 0:3 a přes druhé dějství, za obdržené branky, ho zaslouženě dovedli k druhé jarní výhře 1:3.

Běžela 1. minuta, když do samostatného úniku na gólmana Votýpku pronikl Balica a bezpečně jej proměnil v gól (0:1). Zaskočení domácí obdrženou rychlou branku a hosté naopak vedením povzbuzení si hned následně vytvářeli další gólové možnosti. Ve 2.min. Iliev v brejku nahrál Pořádkovi, který byl u šestnáctky zastaven za cenu trestného kopu, z něhož Chromý vyslal střelu, co jen těsně minula „šibenici“ domácí branky. O osm minut později (v 10.) jeden z domácích beků zahrál ve vápně pod tlakem rukou s následně nařízenou penaltou, kterou Prenner se štěstím proměnil, neboť gólman Votýpka vystihl směr jeho kopu (0:2).

V 15. minutě se zrodila další lhenická gólová šance po ose Pořádek – Mahák – Iliev s nepřesným zakončením posledně jmenovaného a ve 29. minutě další, tentokráte za Ilievovy „minely“ balónu před Votýpkou. Ve 35.minutě Lheničtí rozehráli rohový kop, míč se dostal na hranici šestnáctky k Prennerovi, který jej odtud přesně nasměroval k tyči a zvýšil na 0:3. Hostující tým v průběhu prvního poločasu Větřnínské do nějaké vyložené gólové „loženky“ nepustil.

Domácí jen korigovali

Ovšem hned v úvodu poločasu druhého (ve 49.) tomu bylo jinak, neboť lhenický stoper Dav. Kiš zastavil v trestném území průnik domácích faulem a z nařízeného pokutového kopu Gutheis s přehledem snížil na 1:3. V 55.minutě zahrozilo lhenické brance nebezpečí znovu, v tomto případě z rohového kopu, ale se zakončením z něho hlavou si gólman Dvořák zkušeně poradil.

Revanš stran lhenického týmu přišla po rozehrané standardce od Ilieva v 63.minutě, jeho střela se však mezi tyče nevešla. Blízko také měl k navýšení vedení v 71.minutě při chybující domácí obraně Málek, když lobem přehazoval gólmana Votýpku, ten však jeho záměr vystihl, aby hned poté se znovu gólově neujala Ilievova střelecká koncovka mířící mimo tyče, stejně tak, jako i ta jeho v 73. minutě po provedené standardce a další v samém závěru zápasu (v 90.) po Beranově centru.

Lheničtí zvládli nelehký zápas, v němž domácím na chvostu tabulky bylo třeba bodů, čemuž občas také odpovídaly jejich zvýšené emoce, především příznivců. Vítězství v tomto utkání bylo potvrzením tohoto vítězného v domácí jarní premiéře. Bodovým ziskem z obou dvou se posunuli na třetí tabulkovou příčku.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem: „Viděl jsem Větřní jak v průběhu podzimu, tak i minulý týden v Plané a nečekal jsem jednoduchý zápas. Domácí měli trochu problémy se složením obranných řad, což se asi projevilo hned v úvodu utkání, kdy jsme šli poměrně lacino do vedení. Zanedlouho jsme kopali penaltu za ruku a ještě do poločasu přidali třetí branku. Domácí hráli dost důrazně, atmosféra byla vyhecovaná, i při odchodu na poločasovou pauzu došlo k nějakým konfliktům. Klukům jsem říkal, že si to můžeme prohrát pouze sami, pokud na tento styl domácích přistoupíme a nebudeme se věnovat jen hře. Hned na začátku druhé půle Větřní snížilo z penalty a my trochu vypadli z role. Domácí v tu chvíli cítili šanci a my se nedostali do hry tak, jak jsme chtěli. Přesto je naše vítězství naprosto zasloužené, měli jsme mnoho příležitostí a situací, se kterými jsme měli naložit lépe. Výhra mohla být mnohem výraznější, naopak domácí jsme do větších šancí nepouštěli.“

SK Větřní – SK Lhenice 1:3 (0:3)

Branky: 49. (pen.) Gutheis – 10. (pen.) a 35. Prenner, 1. Balica. Rozhodčí: Votava – Leiš, Ct. Novotný. ŽK: 6:1 (R. Weinhard, Gutheis, Vnuk, Jiří Dvořák, Dvořáček, Sivák – Mahák). Diváků: 100.

Větřní: Votýpka – Soukup (46. Dvořáček), Weinhard (46. Troják), Dvořák, D. Chupík – Kotlár, Podskalský, Sivák, Z. Chupík (75. Cifreund) – Gutheis. Trenér Vlastimil Sulzer.

Lhenice: Dvořák – Funda, Kopf, Dav. Kiš, P. Bumba – Mahák  (38. Málek), Prenner      Chromý (65. Dom. Kiš), Balica (78. Pokorný) – Iliev, Pořádek (89. Beran). Trenér Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein