Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 19. kole KP

 
středa, 3. dubna 2019, 14:40

Také 19. kolo potvrdilo vzestupnou formu Třeboně, která se díky třetímu jarnímu vítězství hodně vzdálila sestupovým pozicím. Jiskra o víkendu porazila Dražice a v našlapané tabulce je najednou pátá. Na vzestupu je také Protivín, jeho sobotní výhra nad Hlubokou znamenala, že tým trenéra Kobetiče na jaře získal už sedm bodů. Souboj prvního s posledním vyzněl výsledkově pro Olešník, v Roudném to ale hosté neměli vůbec jednoduché.

Kompletní výsledky 19. kola krajského přeboru


Malše Roudné - FK Olešník 0:3 (0:1)

Branky: 33. Vařák, 81. Grobár, 82. Dudek. Rozhodčí: Dunovský - Klátil, Koranda. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (O. Otepka, Hála, M. Otepka – Heller, Vařák). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, M. Otepka, Zachař, Zíka (80. Kubeš) – Škoda (62. Neckář), O. Otepka, Hála, Kadlec, Samek (75. Kořínek) – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Olešník: Matoušek – Heller (82. Štos), Kalášek, Studnička, Vařák – Dráb (46. Kouba), Nýdl (87. Šahajda), Lafata, Grobár, Šíma (84. Tomek) – Dudek. Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Hála - Lafata

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Prohráli jsme další domácí utkání a dost velkým rozdílem. Šance, které jsme si vypracovali, nedáme a proti tak zkušenému soupeři potom nemáme šanci. Máme malý důraz ve vápně a zbrkle zakončujeme. Nejhorší je, že hostům darujeme po individuálních chybách všechny tři branky jak na podnose!“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Věděli jsme, že to nebude v Roudném nic jednoduchého a hráče jsem na to připravoval. První půle odehraná celkem slušně z obou stran. Nám pomohla branka ve 33. minutě Vařákem. V druhé půli prvních 25 minut od nás nic moc. Roudné hrálo, ale bez vyložené šance (až na Píšu, který byl sám před bránou, ale míč netrefil). Zápas rozhodla druhá branka Grobára po nedorozumění stopera s brankářem. Pak ještě přidal branku Dudek. Potěšilo mě, že jsme opět neinkasovali.“


FK Protivín - TJ Hluboká nad Vltavou 3:0 (1:0)

Branky: 44. Moravec, 83. M. Říha, 84. J. Vorel. Rozhodčí: Kotalík - Novotný, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:7 (Moravec, Dan – Šiller, Lovička, Stráský, Legdan, L. Adam, Čermín, T. Adam). Diváků: 250.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Zb. Vorel, Zach – J. Vorel, Moravec, Bečvář, Říha, Dan (77. Blažek) – Kasík (87. Leroy). Trenér Juraj Kobetič.

Hluboká: Šiller – Bůrka (75. L. Adam), Legdan, Kössl, Čermín – Lovička, Stráský, Pomeje, Němec (82. K. Vácha ml.), Křiváček (55. Tejko) – T. Adam (66. Čuhaj). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: celý tým, Moravec - nikdo

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Dobrý vstup do zápasu nám branku nepřinesl, poté se hra vyrovnala. Možná jsme měli trošku navrch, ale bez brankových příležitostí. Ve druhé půli jsme byli pevní v obraně a ke konci jsme to vyjádřili i brankami. Hodně důležité body pro náš tým.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas se nám nepovedl. Domácí vyhráli spravedlivě. Snad se už dáme zdravotně dohromady a uděláme nějaké body.“


SK Rudolfov – TJ Blatná 1:1 (0:0)

Branky: 88. Pouzar - 70. J. Říha. Rozhodčí: Toucha - Hoch, Lepič. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:2 (Nový, Mišiak). Diváků: 86.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Hajný, J. Novotný, Jasenský – Vo Son (73. Hrbáč), Maxa, Pouzar, Kuna – Vejvar (82. Šindelář), Janák (69. Kovačičín). Hrající trenér Jiří Hrbáč.

Blatná: Burian – Sýkora, Šejvar, Nový, Jícha – Šilhavý, Prokopec, Křivanec, Míka – Mišiak (86. Stulík), Levý (58. J. Říha). Trenér Roman Remeš.

Nejlepší hráči: Pouzar - Křivanec, Levý, Nový

Jiří Hrbáč, trenér Rudolfova:Bod musíme brát. Blatná je silově velmi dobře připravené mužstvo a odehrála u nás dobrý zápas, v němž byla blíž k výhře. Zdravotní stav některých našich hráčů je velmi špatný, lepíme sestavu, jak se dá. Snad to do Lomu dáme trochu dohromady.“     

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Nebudu zmiňovat, kolik hráčů nám chybělo a kolik nucených změn jsme museli v sestavě udělat. Díky fungující mládeži máme ale stále ještě kam sáhnout. Týmový výkon nám tentokrát přinesl bod, musím ale konstatovat, že bohužel jen jeden. V úvodu při první šanci domácích nás podržel novic v naší brance Burian. Poté už jsme převzali otěže zápasu my a byli pak po zbývající část utkání lepším mužstvem. Domácí brankář nám ale zlikvidoval některé střely až zázračným způsobem. V šedesáté minutě se po střetu hlavami volala pro našeho, do té doby výborně hrajícího dorostence Levého záchranka, odnesl to zlomeným nosem. Nahradil ho další dorostenec Říha a ten naši důvěru po deseti minutách splatil první brankou v áčku, kdy se prosadil hlavou po milimetrovém centru Křivance. I poté jsme pokračovali ve velmi dobrém výkonu, druhou branku se nám přesto vsítit nepodařilo. Trest pak přišel až v závěru zápasu, kdy se druhou střelou na naši branku prosadil domácí Pouzar. Věřím, že minimálně stejný výkon předvedeme domácím fanouškům příští týden proti Třeboni.“


TJ Osek – Sokol Lom 1:1 (0:1)

Branky: 68. Hoch – 8. Balogh. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Žemlička. ŽK: 2:3 (Maroušek, Hoch – Balogh, Šimák, Hanzal). Diváků: 150.

Osek: Kozlík – Kinkor, Carda, Krejčí, Benda – Maroušek, Hoch (89. Mareš), Brabec, Hosnedl – Blatský (86. Kroupa), Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Lom: Chylík – Rabiňák, Jelen, Trantýr, Vysušil – Balogh (86. Voneš), Kolací, Šimák, V. Císař (64. Janů) – Bosnyak, Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Kozlík – Chylík

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Hosté se ukázali ve velkém světle, zvlášť směrem dopředu se projevila jejich síla. Už ve 3. minutě se ocitl po vyhraném běžeckém souboji před brankářem Hosnedl, ale z bezprostřední blízkosti neuspěl. V 8. minutě otevřel Lom skóre. Po diagonále prostřelil Balogh z velkého úhlu domácího Kozlíka. V oboustranně svižném a zajímavém fotbale jsme se v prvním poločase dostali ještě do dalších slibných příležitostí, ale Říský ani Hoch své tutovky neproměnili. Kýžené srovnání přišlo až po obrátce. V 67. minutě se po dlouhém autovém vhazování orientoval v šestnáctce nejlépe Hoch a propálil hradbu těl. Ve snaze strhnout výhru na svoji stranu jsme hráli dost otevřeně, hosté se dostali do několika brejkových situací. Ve vyložených šancích Lomští selhali, nebo je vychytal bezchybný Kozlík.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „K dalšímu zápasu jarní části krajského přeboru jsme zavítali do Oseku, už s uzdraveným Neužilem. Na Osek, který je za námi na čtvrtém místě, jsme měli jednobodový náskok a ten jsme chtěli navýšit. Od začátku zápasu jsme byli aktivnější a v 8. minutě po krásné přihrávce Kolacího se individuálně prosadil Balogh a vedli jsme 1:0. Chtěli jsme hrát dále kombinační fotbal, bohužel hřiště bylo ve špatném stavu, z čehož plynula spousta nepřesností. Přesto jsme si vytvořili v prvním poločase náznaky šancí, bohužel jsme skóre nenavýšili. Domácí tým měl v prvním poločase jednu velkou šanci, kterou naše obrana, v čele s výborně chytajícím Chylíkem, zlikvidovala. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že chceme dát co nejdříve gól a dále se snažit o kombinační fotbal. V 68. minutě jsme bohužel inkasovali smolný gól. V posledních čtvrthodině jsme si vytvořili několik 100% šancí, ale bohužel jsme nebyli schopni dát gól ani do prázdné brány. S proměňováním šancí se trápíme už od začátku zimní přípravy. Bohužel jsme na to doplatili i tento zápas a vzhledem k průběhu utkání jsme dva body ztratili.“


Sokol Želeč – Slavoj Č. Krumlov 2:2 (1:1)

Branky: 14. Brůžek, 71. Sokolt – 43. Dudák, 89. Kabele. Rozhodčí: Albert - Krčín, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 3:2 (Kosobud, Prokeš, Kukučka – Persán, Švec). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud (37. Šindelář), Holub – Froněk, Fiala, Kukučka, Švec, Šváb, Prokeš – Brůžek, Sokolt. Trenér Roman Lukáč.

Č. Krumlov: Trnka – Kabele, Dudák, Švec (68. Tauber), Svoboda – Fatura (37. Smolen), Strapek, Novák, Persán – Ďurica, Filip (54. Fischer). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kukučka, Holub, Brůžek - nehlášeno

Roman Lukáč, trenér Želče: „Již v první půli jsme měli dostatek příležitostí vytvořit si vícególový náskok, což se nám nepodařilo a byli jsme potrestáni brankou do šatny. To samé lze říci i o půli druhé, nastřelíme břevno a vyrovnání přijde v poslední minutě. V tomto zápase jsme body zbytečně ztratili.“

Ohlas Krumlova doplníme.


SK SIKO Čimelice – SK Jankov 3:0 (1:0)

Branky: 38. Hegenbart, 60. J. Viták, 75. Nekl. Rozhodčí: Kaštánek - Herzog, Reisner. Delegát: Brož. ŽK: 1:3 (Nekl – Popelka, Bürger, Maršán). Diváků: 120.

Čimelice: Krt – M. Viták (40. Řezáč), Listopad, Bednařík, Pohnán – Varhan (45. Rambous), Převrátil, Nekl (82. Nosek), Mezera – Káš (46. J. Viták), Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

Jankov: Hučík – Fajtl, Lošek, Popelka, Bürger – Dolejšek, Maršán (65. Hüttner), Kollár, Šebelka, Klíma (64. Beránek) – Sedlic. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Hegenbart, Listopad, celý tým – nikdo

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Potvrdili jsme překvapivé vítězství v Katovicích, zdolali velmi těžkého soupeře výrazným rozdílem a připsali si další tři důležité body, takže velká spokojenost. Utkání nebylo moc pohledné, byl to zápas plný osobních soubojů, agresivity a někdy zbytečné nervozity, ale my jsme to zvládli. Po vedoucí brance jsme se uklidnili, byli koncentrovaní a trpěliví a ve druhé půli přidali další dvě branky. Je třeba celý tým pochválit za přístup k zápasu - aktivitu, bojovnost a nasazení. Máme bohužel z utkání řadu zraněných hráčů, již v prví půli jsme museli třikrát střídat. Musíme se dát rychle dohromady a chceme se pokusit být na hřišti lídra a velkého favorita v Olešníku důstojným soupeřem."

Petr Kadlec, trenér Jankova:Z našeho pohledu těžko něco hodnotit. V utkání se spíše bojovalo a s fotbalem to nemělo mnoho společného. Účel světí prostředky. V často přerušované hře jsme se těžko dostávali do tempa. Domácí hráli na hraně sebeobětování a do sedla je dostal první gól, který jsme inkasovali po naší zbytečné chybě. Druhý poločas jsme chtěli se zápasem něco udělat, ale obraz hry byl pořád stejný. Směrem dopředu jsme toho moc nepředvedli.“


Jiskra Třeboň – TJ Dražice 4:1 (2:1)

Branky: 8. a 78. Růžička, 45. (pen.) Vávra, 68. Průcha - 19. (pen.) Hojdar. Rozhodčí: Mach - Koranda, Kroutl. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:4 (Holzepl, Průcha, Růžička – Hojdar, L. Stuchlík, Kromka, M. Stuchlík). Diváků: 250.

Třeboň: Skála – Tůma, Koktavý, Schneider – Holzepl, Doležal (84. Cimerhanzl), Kubata (89. Kopecký), Vávra, Matoušek (86. Týnavský) – Růžička (79. Bartl), Průcha (71. Lonsmín). Trenér Karel Kladenský.

Dražice: Baka – Bareš, Fara, Hojdar, Hořejší – Novotný (69. Kouřil), Veselý (79. Páša), Kromka, Böhm (62. M. Stuchlík) – L. Stuchlík, J. Štecher. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Nejlepší hráči: Vávra, Růžička – Novotný, L. Stuchlík, Veselý

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Byl to velmi těžký zápas se vším všudy. Dostali jsme se sice do rychlého vedení po Růžičkově gólu, ale hosté byli velmi nebezpeční, především z pravé útočné strany nám zle zatápěli. Nebylo divu, že srovnali z penalty a pak trefili i břevno. Před přestávkou jsme využili i my pokutového kopu Vávrou, ale v začátku druhé půle opět Dražice tlačily. Nápor jsme přečkali a postupně převzali iniciativu, ze které vzešla třetí branka po úniku Průchy a výsledek pečetil Růžička po rychlé kombinační akci. V náročném utkání jsme se opět mohli opřít o naše diváky.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí a asistent Dražic:Po první akci domácích jsme dostali gól. Byli jsme v první části více než vyrovnaným soupeřem, stačíme srovnat a máme tam další gólovky, ale místo toho inkasujeme do šatny. Z toho jsme se už nezvedli, i když tam šance na zkorigováni byly. Třetí gól nás dorazil.


FC ZVVZ Milevsko - SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Branky: 50. a 92. (obě pen.) Barda. Rozhodčí: Lovětínský – Havlík, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 0:3 (Cibulka, Kagui, Chylík). Diváků: 155.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr (81. Volf), Hejl (75. P. Novotný) – Sedlák (90. Kálal), Maršík, Komárek, Málek – Barda, Petr Dvořák (87. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Katovice: Švehla – Cibulka (75. Hromíř), Hajdušek, Janoch, Horejš – Uher, Tušer, Kagui, Chylík, Repa – Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Barda, Pavel Dvořák - nikdo

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Utkání, které oko diváka moc nepotěšilo. Hra se odehrávala ve středu hřiště, spousta nepřesností, kde všechny šance likvidovaly obrany obou mužstev. Po výborně zahrané standardní situaci Komárkem, při níž míč letěl na zadní tyč, kde byl faulován výborně nabíhající Vakoč, byla nařízená penalta. Tu bezpečně proměnil Barda. Katovice, které mají velmi nebezpečné hráče dopředu, nás postupně zatlačily před naše vápno, obraná čtveřice s výborně chytajícím Dvořákem to ale ustála. Krom jedné vyložené šance Uhera nebyla naše branka bezprostředně ohrožena, i když Katovice byly druhý poločas daleko více na míči. Naše vítězství je odbojované a zasloužené. Vážíme si ho proti takovému mančaftu jakým jsou Katovice, kde hrají tak kvalitní hráči.“

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Zápas nevalné úrovně rozhodly dvě penalty nařízené ve prospěch domácích. Kanonýr Barda se ani jednou nemýlil. A protože naše šance zůstaly nevyužity, odjeli jsme domů s prázdnou. Neodehráli jsme dobré utkání, výkon byl mdlý a bez potřebného nasazení, což by za týden na Osek rozhodně nestačilo.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Naty Kočerová