Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankář Bernartic Tomáš Fučík oslavil narození dcery Violy gólem

 
úterý, 2. dubna 2019, 08:57

K prvnímu jarnímu zápasu na svém trávníku nastoupili Bernartice proti mužstvu z Dačic. V prvním měření sil v podzimní části vybojovali na jeho půdě zaslouženou remízu, když vyrovnali skóre až těsně před koncem utkání. Dobře věděli, že mužstvo složené z mladých běhavých hráčů nebude lehkým soupeřem. Hosté měli míč v celém utkání více na svých kopačkách. Co jim však byla platná převaha v poli, když jejich zakončení bylo nulové.

Domácí hráli ze zajištěné obrany a po dvou povedených akcích se dostali do dvoubrankového vedení. Druhý poločas naskytl stejný obrázek jako ten první. Dačičtí mladíci se tlačili k bernartické bráně a jejich úsilí většinou končilo před šestnáctkou na dobře organizované obraně nebo střelami vedle brankových tyčí nebo v rukavicích spolehlivě chytajícího gólmana. Bernartice pojistily své dvoubrankové vedení ve druhé části hry dalším gólem proměněním pokutového kopu a utkání dohrávali v pohodě. Hosté odcházeli z trávníku smutní, ač herně velmi dobří doplatili na velmi špatnou koncovku svých akcí.

Dvě branky během tří minut

Utkání bylo od počátku vyrovnané a žádné gólové příležitosti si obě mužstva nevypracovávala. První pokus střelecký pokus, který stojí za zmínku se udál ve 12. minutě, kdy střela hostujícího hrotového útočníka Dediče skončila nad Fučíkovou bránou. První větší šance domácích nastala v 17. minutě, to dostal míč před bránu k Petru Homolovi, ten ho dobře netrefil a skončil v autu. O dvě minuty později centr Pěchoty z levé strany hlavičkoval na zadní tyči stoper Trantina vedle brankové tyče. Pěchotův rohový kop přetažený na zadní tyč hlavičkoval Kukrál opět jen vedle brány.

Ve 29. minutě se jako z čistého nebe zrodil první gól. Fučíkův dlouhý výkop po prvním odrazu od trávníku napálil zprava v pokutovém území pravačkou Adam Rakovan a přesnou prudkou střelou nedal šanci dačickému gólmanovi Zejdovi – 1:0. To bylo vskutku parádní zakončení bernartického šutéra. Druhý gól domácích na sebe dlouho nedal dlouho čekat. Ve 32. minutě Rakovan poslal do brejku stopera Nováka, který střílel jen do těla padajícího gólmana. Míč se k němu vrátil zpět, otočil se a přiťukl ho napravo nabíhajícímu Patriku Brožovi, který měl již situaci jednoduchou a v pohodě míč dorazil do prázdné brány – 2:0.

Ve 40. minutě měli ke kontaktnímu gólu hosté asi nejblíže v utkání. Trestný kop z levé strany zahrávaný Točíkem hlavičkoval Nováček zprava na vzdálenější tyč. Vynikajícím zákrokem míč vytěsnil od tyče domácí gólman Tomáš Fučík do pole. Po dlouhém autovém vhazování Psohlavce od půlící čáry ve 42. minutě míč Homola přizvedl na Smrčinu, ten centrem zprava našel Rakovana za zadní tyči. Jeho hlavička však byla lehká a Zejda s míčem neměl problémy. Poločas skončil dvougólovým vedením domácích.

Kapitánova penaltová pečeť

Obraz hry ve druhé půli se příliš nezměnil s tím rozdílem, že si na jeho počátku mužstva již téměř žádné brankové příležitosti nevypracovávala. Za zmínku stojí akorát to, že byl po přihrávce od Pěchoty zleva v 67. minutě ve velkém vápně faulován Petr Homola. Rozhodčí bez váhání odpískal pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán, specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a přesnou prudkou střelou nedal nejmenší šanci dačickému gólmanovi na úspěšný zákrok – 3:0. Oslavil tak nejlepším možným způsobem narození dcery Violy.

Stoper Novák vysunul v 70. minutě do brejku Martina Buriánka, který však obloučkem dačickou bránu netrefil a míč skončil vedle levé tyče. Poslední akce, která stojí za zaznamenání, nastala v 82. minutě, když Buriánkovu střelu vyrazil Zejda do pole. Ve druhém poločasu domácí bránu hosté vůbec neohrozili. Všechny míče zachytávala pozorná a spolehlivá obrana a nedovolila hostům proniknout do pokutového území. Výhra domácích byla zcela zasloužená. Byli evidentně lepším mužstvem v zakončování připravených brankových příležitostí.

Příští utkání odehrají Bernartice v sobotu 6. dubna v Plané nad Lužnicí. Začátek zápasu je stanoven na 10:30 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ Centropen Dačice 3:0 (2:0)

Branky: 29. Adam Rakovan, 32. Patrik Brož, 67. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Lukáš Tauber – Martin Písek, Jiří Klimeš. Hráno bez karet. Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík – Psohlavec (80. Peterka), Novák (85. Ťupa), Trantina, T. Češka – Kukrál, Smrčina – Pat. Brož (76. Růžek), Petr Homola, Pěchota (68. Staněk) – Rakovan (46. Martin Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

Dačice: Zejda – Brtník, Chyška, Nováček, Křivánek (46. Beníček) – Hric, Daniel Točík, Diviš (68. Smejkal), Votava, Šimánek (76. Benda) – Dedič. Trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák