Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Záchranářský souboj neměl vítěze, Táborsko – Třinec 1:1

 
neděle, 31. března 2019, 23:45

Dvacáté mistrovské utkání sehráli Táborští po reprezentační přestávce na Kvapilce proti Třinci. Táborsko si připsalo do tabulky F:NL další bod za remízu.

Úvodních deset minut lépe vyšlo domácímu Táborsku. Poté se hra vyrovnala a bylo jasné, že oba celky nechtějí odejít z utkání bez bodového zisku. První zajímavou situaci si připravil Čermák, ale jeho střela jen těsně minula břevno Adamuškovy branky. O pár minut později se k pěkné ráně z pravé strany dostal TouTou a Adamuška si připsal další zákrok. Ve 30. minutě se brankově prosadil Třinec. Branku však rozhodčí Královec neuznal kvůli útočnému faulu. V závěru prvního poločasu se dostal k parádní střele Frýdek. Ke smůle domácích jeho střela jen těsně minula branku.

Úvod druhého poločasu byl aktivnější Třinec. Nešťastně odražený míč skluzem zachránil Březina před nabíhajícím Hapalem a tím přerušil gólovou akci Třince. Hosty z Třince to však mrzet nemuselo. V 56. minutě zakončil rychlý brejk krásnou střelou k tyči Omasta a Šiman jen přihlížel - 0:1. Třinečtí se stáhli do defenzivního bloku a spíše kontrolovali průběh utkání. V 75. minutě bylo srovnáno. Po standardní situaci se v akrobatické poloze dostal k míči Ngimbi a poslal míč za záda bezmocného Adamušky – 1:1.

Pár minut na to mohlo být v domácím sektoru veseleji. Musiol napřáhl k ráně a pořádně protáhl hostujícího brankáře, který vytěsnil míč nad břevno. Z rychlého protiútoku zahrozili v závěru utkání hosté. Naštěstí byl brankář Šiman pozorný a míč lapil do své moci. Po uplynutí nastaveného času rozhodčí Královec ukončil utkání za stavu 1:1.

Táborsko se v 21. kole představí na trávníku Chrudimi v sobotu 6. dubna od 10:15 hod.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Do utkání jsme vstoupili tak, jak jsme si řekli. Poté se hra srovnala a Třinec převzal lehce otěže zápasu. Ve chvíli, kdy jsme inkasovali branku, tak nás to trošku probudilo. Přeskupili jsme řady. Bohužel jsme museli dvakrát nuceně střídat, což nám rozhodilo plány do druhého poločasu. Ngimbi vstřelil krásnou branku, která byla odměnou za pracovitost. Třinec měl poté ještě jednu šanci a my dvě, ale nikdo je nedokázal využít. Za mě zasloužená remíza pro oba celky. Připíšeme si další bod do tabulky. Chceme samozřejmě vyhrávat všechny zápasy, ale jsme rádi za každý bod.“

FC MAS Táborsko – FK Fotbal Třinec 1:1 (0:0)

Branky: 77. Ngimbi - Omasta. Rozhodčí: Královec – Mokrusch, Kožár. ŽK: 0:1 (Weber). Diváků: 1011.

Táborsko: Šiman – De Almeida (49. Kopřiva), Ngimbi, Březina, Hasil – Čermák – Pilík, Frýdek, Kučera, Pfeifer (66. Gebert) – Toutou (22. Musiol). Trenér: Petr Mikolanda.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Jan Škrle