Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Třikrát naprázdno a stále suverénní Čížová

 
středa, 27. března 2019, 21:57

Zabodovat v uplynulém kole divize A se z jihočeských zástupců podařilo jen Čížové po zkušeném výkonu v Mariánských Lázních. Zálusk na body a skalp lídra Admiry si marně dělalo béčko Táborska. V repre pauze vybralo devět profesionálů z „áčka“, ale kýžený výkon a výsledek se nedostavil. Venku vyšly naprázdno J. Hradec a Soběslav. Oba celky platily daň za chyby v obraně.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 18. KOLE DIVIZE A


SK Aritma Praha – FK Jindřichův Hradec 1910 4:1 (2:1)

Branky: 16. a 69. Beneš, 11. Štohanzl, 67. Macek - 38. Toman. Rozhodčí: Radina - Dohnal, Švorc. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Badrna, Beran – Chalupský, Řehoř, Králíček). Diváků: 90.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Kněžínek, Völfel, Blažek (46. Jindra) – Kučera (73. Waník), Gueye (50. Králíček), Chalupský, Janák – Tomek – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: nikdo.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Výsledek je pro nás asi moc krutý, nicméně domácí potrestali velice zkušeně naše chyby v defenzivní činnosti. Do stavu 2:0 bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, až po druhém inkasovaném gólu jsme se probrali a začali být aktivní. V druhém dějství jsme se snažili aktivitou i celkem kvalitní hrou něco s výsledkem udělat, bohužel nás zase přibrzdila zbytečná chyba, výsledkem byla třetí obdržená branka a to už bylo těžké s tím něco udělat. Šance nějaké byly, bohužel už z nich nezapršelo. Domácí vyhráli zaslouženě, my se však za svůj výkon nemusíme stydět.“


FC MAS Táborsko B – FK Admira Praha 0:3 (0:2)

Branky: 31. (pen.) Zahálka, 37. Čácha, 64. Fric. Rozhodčí: Šimek - Brychta, Hrkal. Delegát: Bláha. ŽK: 1:4 (Frýdek – Křížek, Vosický, Majer, Horák). Diváků: 200.

Táborsko B: Zadražil – De Almeida, Ngimbi, Zárybnický, Mikuláštík – Gebert – Frýdek, Schramhauser (73. Radosta) – Kopřiva (63. Bryanta), Kubec – Vandas (79. Postřihač). Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: nikdo.

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska: „Chtěli jsme využít reprezentační přestávku, přesunuli utkání na Kvapilku do Tábora a sestava na papíře byla velmi silná. Měli jsme zpočátku převahu, ale až na moment ze 28. minuty, kdy jsme ani natřikrát nepropasírovali míč do sítě, jsme si vážnější příležitost nevypracovali. Po půl hodině zbytečně fauloval v šestnáctce Ngimbi a nařízenou penaltu Admira proměnila. A za šest minut jsme po nedorozumění v obraně inkasovali podruhé. Do zápasu jsme se už nedostali. Navíc jsme ještě po rohu dostali třetí branku. Výsledek je zklamáním, čekali jsme, že můžeme Admiru potrápit daleko více, ale proti zkušenému soupeři se nám nedařilo.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – Sokol Čížová 0:2 (0:1)

Branky: 30. Janda, 75. Nečas. Rozhodčí: Šlajs - Hodek, Štěrba. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:2 (Pěček, Drahorád – Rozhoň, Krasnyanyk). Diváků: 250.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Krasnyanyk, O. Gregor, M. Gregor, Lukeš – Janda, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Janda, Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Máte pravdu, že rozhodla zkušenost. Vždycky někteří z těch zkušenějších hráčů předvedou nadstandard a to nám, jak se říká, zatím stačí. Vlastně jsme se zachránili, protože 40 bodů znamená jistotu. Admira je favorit a myslím si, že první místo udrží. Vzhledem k tomu, jaké má zázemí a další věci, tak tam třetí liga patří. V Mariánkách nás bylo akorát jedenáct, na lavičce seděl jen zraněný Jirouš. Velmi slušně zahrála obranná čtyřka a na špici Janda, který dal krásný první gól hlavou po centru Lukeše. A to rozhodlo. Dobrý výkon podal i Matěj Gregor. Hrál poprvé v základu, s bratrem Ondrou se jim dařilo a můžeme z toho vycházet do dalšího zápasu. I domácí trenér Standa Purkart uznal, že to bylo naše zasloužené vítězství. Domácí na našeho brankáře ani nevystřelili. Myslím si, že vyhrát 2:0 v Mariánkách je pěkné. V sobotu nás doma čeká Rakovník, to je podobný soupeř jako Mariánky. Uvidíme, jak na tom budou marodi. Už by měl být Chytrý, po měsíci se objevil na tréninku Kočí, Jirouš má problémy s nohou a má přijít v pátek. Jestli nebude stoprocentně fit, nechceme riskovat, aby nám pak dva měsíce marodil.“


Tatran Sedlčany - FK Spartak Soběslav 3:1 (2:0)

Branky: 8. Mich. Dvořák, 25. a 82. Senft – 62. Vaněk. Rozhodčí: Kříž - Paták, Janoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Dvořák, V. Lípa, Brotánek, P. Lípa – Kutner, Bouchal, Zeman). Diváků: 316.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Maršík (46. Dvořák) – Zeman, Bouchal, Kutner, Žalda (58. Varačka) – Mazouch (80. Smetana), Vaněk. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kuník.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Musím se přiznat, že už dlouho jsem nebyl tak naštvaný jako po poločase v Sedlčanech. Máme páteční předzápasový mítink, před zápasem zvolenou taktiku ještě zopakujeme a já koukám na kluky a nevěřím svým očím. Měli jsme tam jeden závar, ale jen díky Martinu Kuníkovi jsme neprohrávali vyšším rozdílem. Do druhé půle jsem udělal určité změny, hra se vyrovnala, Vaněk snížil, měli jsme několik standardních situací, řekl bych, že jsme měli na to vyrovnat, bohužel deset minut před koncem jsme chybovali uprostřed hřiště a domácí nás za to potrestali. Musíme zabrat proti Přešticím.“


Ostatní výsledky

TJ Přeštice - Český lev-Union Beroun 1:0 (0:0), 68. Strejček.
SK Senco Doubravka - MFK Dobříš 1:2 (0:2), 74. Ungr - 6. a 11. Maryška.
SK Klatovy 1898 - FK Hořovicko 0:1 (0:1), 13. Mach.
SK Rakovník - FK Tachov 2:0 (1:0), 24. (pen.) a 84. Sklenka.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař