Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov vyhrál záchranářský souboj, stý gól Kromky nestačil ani na bod

 
středa, 27. března 2019, 16:31

Fotbalisté Rudolfova v 18. kole krajského přeboru vyhráli 2:1 na hřišti Dražic a v tabulce se po dvou jarních výhrách dostali ze sestupového pásma právě před nedělního soupeře, který nebodoval pošesté za sebou.

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a doslova přišpendlili hosty na jejich polovině. Odměnou jim byla vedoucí branka Kromky. Dražický útočník dosáhl v krajském přeboru jubilejní sté trefy!

Kdo si myslel, že inkasovaný gól Rudolfov probudí, tak se mýlil. Dražičtí byli i nadále jasně lepší, ale přesto se hostům z ojedinělého protiútoku podařilo v 18. minute vyrovnat. Po centru Vo Sona se podruhé na jaře prosadil Maxa.

Zbytek poločasu se odehrával jednoznačně v režii Dražic, ale i přes několik příležitostí se skóre nezměnilo. Zejména situace ze 45. minuty, kdy domácí nastřelili po závaru břevno i tyč, volala po brance.

Tlak přibrzdilo vyloučení

Hned v úvodu druhého poločasu se hosté ujali vedení, když se po rohovém kopu Kuny prosadil hlavou Šindelář. Domácí tato branka evidentně rozhodila a nedokázali se dostat do předchozího tempa. Navíc jim byl v 67.minute po druhé žluté kartě vyloučen D. Štecher.

Hoste se i přes početní převahu zatáhli, soustředili se na obranu a zbytek zápasu se odehrál ve snaze domácích o vyrovnání, ale žádnou vyloženou šanci si již nevypracovali a proto si tři body odvezl hostující Rudolfov, který oplatil Dražicím porážku z podzimu (2:3).

„Opět nás srazily chyby v obraně a hlavně neproměňováni gólových situací v prvním poločase. Darovali jsme soupeři tři body, když na rozdíl od nás vytěžil z minima maximum,“ řekl asistent trenéra Dražic Vlastimil Stuchlík. „Kdyby to bylo o přestávce o dva tři góly, nikdo by se nedivil. O poločase jsem měl k hráčům důraznou promluvu a to nás konečně probudilo. Velmi nám samozřejmě pomohl brzký vedoucí gól a červená karta domácích,“ uvedl nový kouč Rudolfova Jiří Hrbáč, který se v nastavení proběhl po hřišti.

TJ Dražice – SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Branky: 15. Kromka – 17. Maxa, 51. Šindelář. Rozhodčí: Krčín - Krauskopf, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 2:2 (D. Štecher 2x – Jasenský, Kuna). ČK: 1:0 (66. D. Štecher). Diváků: 130.

Dražice: Baka – M. Stuchlík (60. Kouřil), Hojdar, Fara, Bareš – L. Stuchlík (80. Páša), D. Štecher, Veselý, P. Novotný – J. Štecher, Kromka (71. Böhm). Trenér Tomáš Hořejší.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Hajný, J. Novotný, Jasenský – Vo Son, Maxa, Pouzar, Kovačičín (49. Kuna) – Šindelář (53. Vejvar), Janák (91. Hrbáč). Trenér Jiří Hrbáč.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach