Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nemanická tvrz odolala – domácí neporazitelnost prodloužila plichta s Bernarticemi

 
pondělí, 25. března 2019, 18:42

K sehrání prvního zápasu jarní části krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí do Nemanic, tedy k mužstvu, se kterým se střetli v posledním utkání podzimní části soutěže a vyhráli přesvědčivě. Při pohledu na tabulku jejich domácích zápasů bylo jasné, že je nečeká nijak jednoduché utkání, i když z venkovních podzimních zápasů měli otřesnou bilanci, tj. nula bodů.

Zápas byl od počátku vyrovnaný. Hosté se ujali vedení a domácí z penalty srovnali. V dalším průběhu se Bernartickým podařilo jít opět do vedení, ale nemanický útočník nádhernou střelou srovnal. Ve druhé půli se to trochu otočilo. Domácí šli do vedení, avšak vzápětí hosté srovnali stav. Mužstva si vytvořila i potom několik dobrých brankových příležitostí avšak koncovku již oboustranně dobrou neměli. Nakonec stálo při Bernartických štěstí, když šest minut před koncem zápasu nastřelil soupeřův hráč břevno a míč se odrazil do pole. V utkání by si ale asi prohrát nezasloužili.

Domácí dvakrát dotahovali

Zápas začal svižně a byl od počátku vyrovnaný. První šanci domácích zmařil bernartický gólman. V 9. minutě totiž pronikl středem pole Bašta, avšak jeho zakončení ztroskotalo na těle vyběhnutého Tomáše Fučíka, dorážka Čapka pak směřovala jen do jeho náručí. To o minutu později se již radovali hosté. Pěchotův centrovaný míč z levé strany hlavičkoval na zadní tyči Rakovan na Davida Kukrála a ten levačkou z hranice šestnáctky trefil míč přímo k pravé tyči Polomčákovy brány - 0:1.

Kvalitní zákrok předvedl bernartický gólman ve 22. minutě, když Severovu střelu z levé strany vytáhl od levé tyče a míč skončil za postranní čárou v autu. Střela Pěchoty ve 28. minutě hry skončila nad bránou. Vlastimil Bašta ve 30. minutě dostal kolmicí míč středem a postupoval osamocen na Fučíkovu bránu, byl však faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. Balón si na značku postavil Filip Rein a přesnou střelou do levé šibenice srovnal stav utkání na -1:1.

Utkání bylo nadále vyrovnanou otevřenou záležitostí. Ve 34. minutě se dostali hosté opět do jednobrankového vedení. Přetažený Pěchotův rohový kop z pravé strany hlavičkoval přesně k protější tyči Karel Trantina a radost z vedení měli opět hosté - 1:2. Netrvalo dlouho a aktivita domácích vedla ke srovnání stavu v 37. minutě a gól to byl vskutku parádní. Václav Čapek, ač pravák, získal na pravé straně hřiště míč, posunul se s ním do středu a z dvaceti metů trefil levačkou přesně pravý horní kout Fučíkovy brány. To byl utěšený gól, který by se asi v soutěži o gól roku umístil hodně vysoko. Prostě pro oko diváka parádní záležitost - 2:2. Oba soupeři odcházeli do kabin spokojeni s předvedenou hrou, po zcela vyrovnaném průběhu s nerozhodným výsledkem.

Blesková odpověď Bernartic    

Ve druhé části utkání začali svižněji hosté. Hned ve 47. minutě zahrával rohový kop Pěchota, přetažený míč na zadní tyč hlavičkoval Kukrál vedle Polomčákovy brány. V 52. minutě rozehrávali domácí zprava rohový kop. Kisvetr si narazil míč se spoluhráčem a jeho centrovaný míč hlavičkoval přesně na zadní tyči stoper Jan Sulek do opačného koutu brány - 3:2. Z vedení se domácí neradovali dlouho. O dvě minuty později prošel středem obrany, která se mu krásně rozevřela, Daniel Smrčina a pod padajícím tělem domácího gólmana srovnal placírkou na - 3:3.

Trestný kop Trantiny skončil v 58. minutě na dobře postavené domácí zdi. Na druhé straně střelu Severy v 61. minutě z pravé strany vytáhl od tyče skvělým zákrokem Tomáš Fučík. V 75. minutě vykopl za překonaným brankářem střelu Kukrála do bezpečí kapitán domácích Sulek a uchránil domácí svatyni od dalšího gólu hostů.

V následujících minutách jako by se obě mužstva spokojila s nerozhodným stavem. Hrálo se uprostřed hrací plochy mezi vápny bez vážnějšího ohrožení obou branek. V 84. minutě měli velké štěstí hosté, když průnik a zakončení nejlepšího hráče na hřišti domácího Bašty zastavilo břevno Fučíkovy brány a po odrazu do pole obránce uklidil míč do bezpečí. Herně zcela vyrovnané utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Příští utkání odehrají Bernartice doma s Dačicemi v neděli 31. března a začátek je stanoven na 15:00 hodin.

SK Nemanice – TJ Sokol Bernartice 3:3 (2:2)

Branky: 31. Rein (11), 37. Čapek, 52. Sulek – 22. Kukrál, 34. Trantina, 54. Smrčina. Rozhodčí: Kříž ml. – Boček, Blažek. ŽK: 3:2 (Sulek, Borovka, Kisvetr – T. Češka, Trantina). Diváků: 110.

Nemanice: Polomčák – Hucek (46. Strnad), Jan Sulek (K), Kisvetr, Dubský – Borovka, Jelínek, Rein, Mir. Novotný (19. Severa) – Čapek (84. Křiváček), Bašta. Trenér Robert Kochlöfl.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Psohlavec, Novák, Trantina, T. Češka – Kukrál, Smrčina – Brož, Peterka, Pěchota (80. Růžek) – Rakovan (76. Martin Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák