Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dvě porážky s Pražany o tři góly, Čížová nezaváhala v Mariánkách, Soběslav podlehla Sedlčanům

 
neděle, 24. března 2019, 12:34

Dvě měření sil s kluby z hlavního města nedopadly pro jihočeské zástupce dobře. Béčko Táborska s devíti pendly v sestavě prohrálo doma s první Admirou 0:3 a hořkou porážku utržil i J. Hradec na hřišti Aritmy Praha. Čížová po dvou domácích výhrách po sobě potvrdila své postavení a formu v Mariánských Lázních vítězstvím 2:0. V neděli odpoledne Soběslav nestačila na Sedlčany, nepovedený první poločas předznamenal porážku Jihočechů 1:3.

Hradečtí začali v pražských Vokovicích opatrně a nervózně, Aritma se nastěhovala na jejich polovinu a v 11. minutě potrestala první zbytečnou chybu ve vedoucí gól. Než se Jihočeši rozkoukali, přišlo další fatální zaváhání zadních řad a rázem to bylo už o dva góly. Hosté vzápětí vyrovnali hru, byli aktivní a zaslouženě snížili ve 38. minutě Martinem Tomanem.

„Do druhé půle jsme trochu překopali sestavu a začali velmi dobře. Domácí jsme přehrávali, bohužel v našem tlaku kopali domácí penaltu. Hulík ji chytil a zdálo se, že nás to ještě víc nakopne,“ popsal hradecký trenér Marek Černoch důležité momenty, které se odehrály po hodině hry. Útoky se střídaly na obou stranách, utkání bylo na vážkách. Šťastnější nakonec byli Pražané. Dvě minuty po neproměněné penaltě obránci nepokryli únik po křídle a po centru rozhodl Macek. Kalich hořkosti pili Jihočeši zanedlouho, když do otevřené obrany inkasovali počtvrté. „Myslím, že výsledek je pro nás až moc krutý, hra nebyla tak špatná,“ dodal Černoch.

Táborsko B si přesunulo atraktivní duel s Admirou Praha na hlavní stadion v Táboře a vyrukovalo na lídra divize s devíti pendly druholigové soupisky. „Chtěli jsme využít reprezentační přestávku a sestava na papíře byla velmi silná,“ poznamenal vedoucí táborského týmu Petr Kolář. Admira se táborské sestavy nezalekla a přečkala úvodní tlak domácích bez větší příležitosti. Až ve 28. minutě zkoušeli Táborští propasírovat míč natřikrát do sítě, leč marně. Stav se změnil, avšak na druhé straně. Admira lacino otevřela skóre, když Ngimbi fauloval v šestnáctce a Zahálka poslal penaltu přesně k pravé tyči Zadražilovy branky.

Za šest minut bylo ještě hůře. Po nedorozumění táborské obrany vstřelili hosté druhý gól a zadělali si do poločasu na nadějný dvougólový náskok. „Do zápasu jsme se už nedostali. Navíc jsme ještě po rohu dostali třetí branku. Výsledek je zklamáním, čekali jsme, že můžeme Admiru potrápit daleko více, ale proti zkušenému soupeři se nám nedařilo,“ zhodnotil Petr Kolář třetí utkání bez bodového zisku.  

Čížová potřetí vítězně

Admira Praha sice udržela čtyřbodový odstup na Čížovou, ale Sokol je jediným týmem, který doposud na jaře neklopýtl. Na stadionu u Ferdinandova pramene v Mariánských Lázních dokázal i bez absentujícího 18gólového snajpra Jirouše dovést sledované střetnutí do vítězného konce. Od prvních minut přehrával domácí kombinačně a v době, kdy začali viktoriáni vystrkovat růžky, udeřil. Po dlouhém Nečasově nákopu následoval centr z pravé strany od Lukeše, na jehož konci bylo přesné zakončení hlavou Petra Jandy. Favorit pak pojistil výhru trefou kapitána Radima Nečase čtvrt hodiny před koncem z trestného kopu.

Soběslav sehrála v Sedlčanech velmi nešťastný zápas, v němž se jí nedařilo téměř nic. „Velmi špatný výkon od všech. Je potřeba na dnešek rychle zapomenout a bezpodmínečně porazit Přeštice,“ pravil k nedělnímu střetnutí vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka.

Spartakovci mohli jít do vedení, ale míč za brankovou čáru nedostali ani nadvakrát. Vzápětí platilo klasické nedáš – dostaneš. „Střelou z vápna byl Kuník překonán poprvé, druhý gól byl takřka jako přes kopírák, jen z druhé strany. Do poločasu si ještě náš brankář dostatečně zachytal a jen díky němu žila naděje udělat něco s výsledkem,“ postřehl Lemberka. Po bouři v kabině vystřídal do druhé půle Maršíka útočník Dvořák a hru oživil. V 62. minutě nacentroval na hlavu Vaňka a Soběslav byla zpátky ve hře. „Naše hra se začala mírně zlepšovat, ale bohužel bez kýženého efektu,“ dodal pohledem ze střídačky. Ke konci zápasu chyboval Bouchal a domácí definitivně odskočili na rozdíl dvou gólů.

Výsledky 18. kola divize A:

SK Aritma Praha – FK Jindřichův Hradec 1910 4:1 (2:1)

Branky: 16. a 69. Beneš, 11. Štohanzl, 67. Macek - 38. Toman. Rozhodčí: Radina - Dohnal, Švorc. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:3 (Badrna, Beran – Chalupský, Řehoř, Králíček). Diváků: 90.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Kněžínek, Völfel, Blažek (46. Jindra) – Kučera (73. Waník), Gueye (50. Králíček), Chalupský, Janák – Tomek – Toman. Trenér Marek Černoch.

FC MAS Táborsko B – FK Admira Praha 0:3 (0:2)

Branky: 31. (pen.) Zahálka, 37. Čácha, 64. Fric. Rozhodčí: Šimek - Brychta, Hrkal. Delegát: Bláha. ŽK: 1:4 (Frýdek – Křížek, Vosický, Majer, Horák). Diváků: 200.

Táborsko B: Zadražil – De Almeida, Ngimbi, Zárybnický, Mikuláštík – Gebert – Frýdek, Schramhauser (73. Radosta) – Kopřiva (63. Bryanta), Kubec – Vandas (79. Postřihač). Trenér Kamil Tobiáš.

FC Viktoria Mariánské Lázně – Sokol Čížová 0:2 (0:1)

Branky: 30. Janda, 75. Nečas. Rozhodčí: Šlajs - Hodek, Štěrba. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:2 (Pěček, Drahorád – Rozhoň, Krasnyanyk). Diváků: 250.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Krasnyanyk, O. Gregor, M. Gregor, Lukeš – Janda, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

TJ Tatran Sedlčany - TJ Spartak Soběslav 3:1 (2:0)

Branky: 8. Mich. Dvořák, 25. a 82. Senft – 62. Vaněk. Rozhodčí: Kříž - Paták, Janoch. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Dvořák, V. Lípa, Brotánek, P. Lípa – Kutner, Bouchal, Zeman). Diváků: 316.

Soběslav: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Maršík (46. Dvořák) – Zeman, Bouchal, Kutner, Žalda (58. Varačka) – Mazouch (80. Smetana), Vaněk. Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař