Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Promění páteční večer v postupové oslavy? Futsalisté PCO Dynamo mají první mečbol

 
čtvrtek, 21. března 2019, 11:22

Jihočeský nováček druhé ligy už buší na brány nejvyšší futsalové soutěže. Od postupu ho dělí pouze jediná výhra. Tento pátek budou mít futsalisté Dynama PCO Č. Budějovice první ze dvou možností, jak si definitivně pojistit první příčku a postoupit do nejvyšší republikové soutěže – Varta futsal ligy.

V závěrečném domácím střetnutí přivítá Dynamo v domácí hale na Lokomotivě (od 20 hod.) šesté Malibu Mladá Boleslav. Promění první mečbol? „Strašně moc si to všichni přejeme. Slavit doma je vždy příjemné a užít si ty chvíle se skvělými diváky a fanklubem, kteří nás celou sezónu podporují. Máme pro ně i dárek,“ prozrazuje kapitán Radim Pouzar.

Na předposlední kolo druhé ligy byl stanoven jednotný termín 22. března. Pronásledovatel Kladno hraje v Plzni, ale Budějovičtí se soustředí především na sebe. „Téměř celou sezónu jsme koukali na týmy nad námi. Po vánoční přestávce jsme měli před sebou pouze Kladno, které se nám podařilo hned v prvním utkání v roce 2019 porazit. Od tohoto utkání jdeme vždy krok po kroku. Každý týden jsme navlékali pomyslný korálek. Věřím, že v pátek navlečeme i ten poslední, postupový!“ říká odhodlaně.

Černobílí prohráli ve dvaceti kolech jen jednou, v úvodním utkání v Liberci (4:5), kde sudí nařídil na konci obou poločasů velice přísné penalty. Od té doby nováček neprohrál, navíc se může pyšnit vítěznou sérií 13 zápasů. „Žádný soupeř se nikdy neporazí sám, každý nám kladl překážku, kterou jsme většinou dokázali překonat,“ přemítá Pouzar nad protivníky a za nejtěžší střetnutí označil to v Mělníku, kde domácí Olympik nastoupil s šesti pendly z první ligy.

Ke každému postupu patří bujaré oslavy, doutníky, mistrovská trika a šampáňo. „Myslím, že něco zřejmě bude připraveno, ale nerad bych něco zakřiknul. Chceme naše poslední domácí utkání vyhrát a i pro fanoušky připravit malé překvapení. Určitě bych chtěl všechny naše příznivce pozvat a zároveň myslíme i na děti, pro které by měl být připraven i poločasový program,“ naznačuje, že by to v pátek mohla být velká futsalová show.  

Vrcholem Superpohár

Ve futsalových kruzích se teď Dynamo, Č. Budějovice a celý kraj skloňují ve všech pádech. Dynamovci mu dělají výbornou reklamu. „Pro nás je to čest, reprezentovat značku jižní Čechy a hlavně PCO Dynamo. Určitě jsme zaznamenali větší zájem o futsalové dění,“ potvrzuje Pouzar. Klíčový duel roku s Kladnem sledovalo na 350 diváků.

S případným postupem se zvyšují nároky na účast v první lize. Jednou z podmínek je mít mládežnická družstva. „Opět bych nerad předbíhal, ale už jsme zjišťovali možnosti, které bychom ve VARTA lize, potažmo v Superpoháru museli zařídit,“ nezahálí budějovičtí činovníci v čele s Pouzarem a Benátem. Třešinkou na dortu vynikající sezony by měl být zmiňovaný Superpohár. „Pokud to dopadne, odehraje se v sobotu 6. dubna od 20:30 v hale na Lokomotivě proti vítězi 2. ligy Východ. A určitě by to bylo vyvrcholení skvělé sezóny,“ souhlasí Pouzar.

Po futsalistech budou na řadě s postupem fotbalisté Dynama. Pár se jich objevilo i v hledišti na futsalu. V sekretariátu SK Dynamo probíhají debaty o dvojitém postupu. „Beny je teď v kanceláři o několik kroků napřed, ale strašně moc si všichni přejeme, aby to kluci v áčku zvládli a konečně se zase v Českých Budějovicích hrála 1. liga. Jak už někde bylo napsáno, že by v následujícím roce mohla k nám jezdit Sparta fotbalová i futsalová,“ drží palce týmu v kopačkách Radim Pouzar.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach