Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: Čížová bodovala opět naplno, penaltový rozstřel poprvé v Soběslavi

 
středa, 20. března 2019, 20:49

Náskok vedoucí Admiry Praha na Čížovou se snížil na čtyři body, neboť Pražané překvapivě doma podlehli třetím Klatovům. Sokol měl podruhé výhodu domácího prostředí a v derby nezaváhal s béčkem Táborska (na hřišti se sešli tři Nováci), které po dvou zápasech s týmy z čela zůstává na jaře bez bodu a propadlo se na poslední místo. Diváci v Soběslavi chodí na divizi už druhou sezonu, ale po remíze následující penaltovou specialitu viděli s Doubravkou úplně poprvé. Brankář Kuník dvě jedenáctky lapil a bod navíc zůstal doma. Podobný scénář měl i duel u Vajgaru. Jen s tím rozdílem, že pokutové kopy vyzněly ve prospěch Přeštic. V základní sestavě Hradce debutoval Afričan Lukoki (19) z akademie belgického KRC Genk.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 17. KOLE DIVIZE A


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Přeštice 1:1 (0:0), penalty 5:6

Branky: 84. Toman – 82. Přibáň. Rozhodčí: Šob – Haleš, Tupý. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:1 (Řehoř, Chalupský – Suchý). Diváků: 120.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Kněžínek, Völfel, Chalupský – Votava, Lukoki, Tomek, Janák – Jindra (71. Blažek) – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Lukoki.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Musím říci, že s bodem z tohoto utkání jsme spokojeni. Přeštice se představily jako kvalitní mužstvo a ne náhodou jsou na čtvrté pozici divizní tabulky. V prvním poločase měly míč více pod kontrolou a snažily se nás donutit k chybě. My jsme však bránili pozorně a do žádné šance jsme Přeštice nepustili. Naopak už v 10. minutě po centru z pravé strany vyhrál vzdušný souboj s brankářem Martin Toman, bohužel jeho hlavička šla těsně nad. V druhém dějství jsme to byli my, kdo diktoval tempo, a měli jsme územní převahu po celý druhý díl zápasu. V 82. minutě jsme ale inkasovali branku, kluky to však nezlomilo a hned po dvou minutách vyrovnal Martin Toman. Na konci zápasu jsme měli ještě dvě možnosti otočit zápas, nepodařilo se to a tak se šlo na penalty, které lépe zvládli hosté.“


TJ Sokol Čížová – FC MAS Táborsko B 5:1 (2:1)

Branky: 5., 70. a 88. Jirouš, 2. a 63. Krasnyanyk – 11. vlastní (Dvořák). Rozhodčí: Szikszay – Šlajs, Kastl. Delegát: Macháček. ŽK: 3:0 (Nečas, Lukeš, Zahrádka). Diváků: 75.

Čížová: J. Novák – Zahrádka, D. Novák, Rozhoň, Nečas – Krasnyanyk, O. Gregor, Dvořák (77. M. Gregor), Lukeš – Jirouš, Šlapák. Trenér Zdeněk Staroba.

Táborsko B: L. Novák – Mikuláštík, Laszák, Ngimbi, Kmeťo – Berešík – Vandas (63. Vaňo), Frýdek, Radosta (80. Bouchal), Postřihač – Kubec. Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Jirouš, celý tým – Berešík, Frýdek.

Tereza Kolpeková, sekretářka Čížové: „Za mne to byl super zápas. Nastoupili jsme na ně rychle, hned v druhé minutě se trefil Ihor a dvě minuty po něm Martin Jirouš. Trochu to začalo zavánět debaklem, ale po nedorozumění mezi čížovskými Nováky (stoper a brankář) padla jediná branka hostí. To nás lehce schladilo a vypadalo to, že jsme trochu přestali hrát. Kluci si to pak vysvětlili v kabině a do druhého poločasu nastoupili plnou parou. Martin Jirouš přidal dvě branky, na 4:1 zvyšoval nádhernou střelou z přímého kopu. Svůj druhý gól v zápase přidal Ihor Krasnyanyk. Divácky atraktivní podívaná skončila skórem 5:1 a kluci sklidili zasloužený potlesk.“

Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska B: „Už ve 2. minutě po závaru před brankou prohráváme a v 5. minutě inkasujeme podruhé po rohovém kopu ze skrumáže. Na podmáčeném terénu vázne kombinace, ale v 10. minutě se nám podařilo z rohového kopu snížit vlastní brankou domácích na 2:1. Poté se hra vyrovnala a do poločasu jsme byli domácím rovnocenným soupeřem. Druhý poločas se nám vůbec nepovedl, projevila se i kvalita a zkušenost domácích. V 62. minutě inkasujeme potřetí. V 71. minutě počtvrté z perfektně kopnutého přímého kopu do šibenice a vše dokonala branka v 89. minutě na konečných 5:1 hlavičkou do prázdné Novákovy svatyně. Příští kolo nás čeká na domácí půdě lídr soutěže a to bude další těžký zápas.“


FK Spartak Soběslav – SK Senco Doubravka 1:1 (0:0), penalty 6:5

Branky: 87. Smetana - 48. Morávek. Rozhodčí: Bednář - Brychta, Vrchota. Delegát: Pešek. ŽK: 2:2 (Maršík, Mazouch – Krejčí, Brož). ČK: 0:1 (53. Novák). Diváků: 180.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Maršík (81. Smetana), Boháč – Vaněk, Kutner, Žalda, Bouchal – Mazouch, Dvořák (59. Zeman). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Kuník, Hromada.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „První jarní domácí zápas se úplně nepovedl. Konečný zisk dvou bodů je pro nás nakonec vcelku výhrou. Těžký podmáčený terén, nervozita, špatné vstupy do obou poločasů. Byť jsme kluky několikrát upozorňovali, jestli je někde Doubravka nebezpečná, tak to jsou standardní situace. 3. minuta a rohový kop = břevno. To samé v bledě modrém ve druhé půli, s tím rozdílem, že z toho byla branka. Od vyloučení hostujícího hráče Nováka Doubravka zaparkovala před vápnem autobus, a my až do 87. minuty nebyli schopni tento obranný val překonat. Nakonec se štěstí přeci jen přiklonilo k nám a Marek Smetana svým prvním gólem v Soběslavi vyrovnal. Štěstíčko u nás vydrželo i při penaltách, Martin Kuník dvě chytil, a druhý důležitý bod zůstal doma. V příštím zápase v Sedlčanech se ale musíme zlepšit.“


Ostatní výsledky

MFK Dobříš – SK Rakovník 1:1 (1:1), penalty 6:5, 4. Dort - 12. Čech.
Český lev-Union Beroun – TJ Tatran Sedlčany 1:4 (1:2), 20. Horel - 24. Kvěch, 25., 49. a 73. Matoušek.
FK Hořovicko – SK Aritma Praha 0:2 (0:1), 15. Beneš, 69. Macháček.
FK Tachov – FC Viktoria Mariánské Lázně 0:0, penalty 9:8.
FK Admira Praha – SK Klatovy 1898 0:2 (0:1),
39. Pavlovič, 61. Janda (pen.).  


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle