Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Věřím, že boj o záchranu nás nečeká. Máme dostatečně silný tým, říká trenér Ledenic Jindra

 
středa, 20. března 2019, 09:27

Zimní příprava je u konce a fotbalisté TJ Slavoj Ledenice se na začátku jarních odvet utkají venku s FK Kardašova Řečice. Nejen o sobotním zápasu, ale i o přípravě hovoří trenér Stanislav Jindra.

Trenére, zhodnoťte přípravu z pohledu tréninkových jednotek. Co jste na jaro chtěli změnit ve hře?
Příprava proběhla víceméně podle mých představ a jediné, co mě mrzí, byla někdy slabší účast hráčů na tréninku. Představoval jsem si to trochu jinak, ale i s tím jsme si dokázali poradit. Doufám, že jsme na jarní část soutěže dobře připraveni. V herním projevu bychom nechtěli nic závažného měnit, pouze bych byl rád za více vstřelených gólů, protože šancí jsme si vytvářeli dost.

Příprava čítala pět zápasů, vyhráli jste čtyři. Splnily zápasy vaše očekávání?
Očekávání zápasy víceméně splnily. Nejlepší zápasy jsme odehráli asi s Dřítní a rakouským Diersbachem. Vyzkoušeli jsme si nové složení útočné dvojice a v této spolupráci bylo určitě více pozitivního než negativního, i když pořád je co zlepšovat.

První mistrovský zápas hrajete v Kardašově Řečici. Máte už jasno o základní sestavě?
Bohužel se nám teď v týdnu nepříjemně zranil Kuba Fošum, což je citelná ztráta a mrzí mě to. Musíme na to ještě reagovat, ale jinak mám o sestavě jasno. Ještě se rozhodnu na jednom nebo dvou postech.

Zápas asi hodně napoví o průběhu jara. Máte o soupeři informace ze zimy?
S Řečicí jste končili podzim, navíc je v tabulce těsně pod vámi. Jaký zápas očekáváte? Abych se přiznal, tak soupeře jsem v zimní přípravě nesledoval. Ale tento tým znám již delší dobu a vím, že vyznávali spíše bojovný fotbal. A to zejména v domácím prostředí. Podle toho očekávám, že i toto utkání bude spíše bojovné s častějšími souboji, ale myslím, že i my jsme schopni takové zvládnout, a že z Řečice neodjedeme s prázdnou.

Kádr po nepovedeném podzimu opustili Šerhakl a Haberle, naopak přišel Viktor Svoboda. Na jaké místo s týmem pomýšlíte?
Jelikož je Viktor mladý a běhavý hráč, tak bude asi nejčastěji nastupovat jako krajní záložník. Teď už záleží jenom na něm, jak se svou šancí naloží a jak rychle přivykne dospělému fotbalu, protože rozdíl mezi dorostem a muži je někdy velký. Tým máme dostatečně silný i zkušený, takže hlavní cíl je vyhnout se záchranářským starostem a co nejdříve hrát klidný střed tabulky.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman