Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama si rozdělila body s Hradcem

 
pondělí, 18. března 2019, 21:03

V posledním střetnutí základní části Juniorské ligy hostilo Dynamo Č. Budějovice na Složišti královéhradecké votroky, kteří potřebovali získat bod, aby postoupili do nadstavbové skupiny o titul.

Dynamo začalo aktivně a z první útočné akce ve 4. minutě šlo do vedení. Po Kalouskově úniku po křídle a ideální přihrávce před branku dorážel zblízka Šplíchal. Další slibně se vyvíjející útočné akce už nedotáhli domácí do konce.

Hradečtí se Zorvanem či Janouškem postupně přebírali iniciativu a ve 34. minutě vyrovnali výstavní ranou Petříka z 25 metrů přímo do šibenice. V závěru poločasu mohl vrátit Dynamu vedení Šplíchal po Poučkově přihrávce, ale z úhlu brankáře a kapitána Hradce Macha nepřekonal. Když už se chystala obě mužstva do kabin, zbytečně fauloval v šestnáctce domácí Krejčí a rozhodčí nařídil penaltu, kterou poslal Zorvan přesně k tyči.  

Po změně stran domácí přidali a snažili se o vyrovnání, ale dlouho se nemohli zhuštěné obraně soupeře prosadit. Na druhé straně měl velkou příležitost Soukeník, ale Luksch vyrazil na roh. V závěru dostali i domácí výhodu pokutového kopu, který sudí nařídil po velkém závaru před hradeckou brankou. Řezáč penaltu proměnil a vyrovnal. V poslední minutě mohlo Dynamo strhnout vedení na vlastní stranu, ale na Poučkovu přihrávku před branku si Šplíchal nenaběhl ideálně.

Zisk bodu nakonec braly obě strany, i když do ideálního výkonu měly daleko. „Viděli jste sami, že se nehrál bůhvíjaký fotbal. Bylo to takové utrápené, bez většího zaujetí a nasazení,“ poznamenal k poslednímu vystoupení v základní části trenér Dynama Jaromír Plocek. „Úvod jsme neměli špatný, ale některé situace po stranách jsme nevyřešili dobře a pak jsme se zbytečně zatáhli a přestali běhat. V nastavení zcela zbytečně faulujeme soupeře otočeného zády k brance a z penalty inkasujeme do šatny podruhé. Naštěstí jsme stejnou možnost dostali po faulu i my. Herně to nebyl dobrý zápas, na druhou stranu si ceníme, že jsme dokázali vyrovnat. Bod bereme s pokorou,“ zrekapituloval derniéru Plocek.

Splněný cíl a daleké cesty na Moravu

Po 22. kolech základní části letos končící Juniorské ligy skončili Budějovičtí na jedenácté příčce se ziskem 18 bodů. Především jaro bylo mimořádně vydařené. „S Petrem Skálou jsme si dali za cíl neskočit poslední a to se nám podařilo. Hra se zvedla, dařilo se výsledkově, když jsme po nepovedeném podzimu získali 10 bodů,“ těšilo Plocka výrazné zlepšení, které podtrhly skalpy prvních dvou celků, suverénní Sparty a Ml. Boleslavi. 

Dynamo spolu s dalšími pěti týmy z české části a čtyřmi z moravskoslezské skupiny bude hrát spodní nadstavbovou část. „Teď to zrovna probíráme,“ odvětil s úsměvem kouč Petr Skála na téma moravských soupeřů. „Třinec, Karviná, Zlín a Jihlava, dvakrát budeme hrát doma a pak zase venku plus soupeři z Čech,“ jmenoval příští protivníky. Na Složiště tak třeba mohou znovu přijet Slavia Praha, Dukla, Příbram, loňský vítěz Teplice či poslední Jablonec. Los bude znám v nejbližších dnech.

SK Dynamo ČB U21 – FC Hradec Králové U21 2:2 (1:2)

Branky: 4. Šplíchal, 86. (pen.) Řezáč – 34. Petřík, 45+1. (pen.) Zorvan. Rozhodčí: Matějček – Pospíšil, Kotalík. ŽK: 2:1 (45+1. Krejčí, 88. Šplíchal – 88. Soukeník). Diváků: 100.

Dynamo: Luksch – Řezáč, Fišl, Kočí, Krejčí (61. Ardamica) – Šplíchal, Jáša (63. Tomášek), Lindák, Kalousek – Matoušek (67. Bouguetouta), Pouček. Trenéři Plocek, Skála.

Hradec: Mach – Finěk, Kundrt, Locker, Gjinollari (69. Brůža) – Janoušek – Petřík, Vobejda, Zorvan, Soukeník – Bičiště. Trenér Krejčík.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza