Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Venku naplno bodovaly jen Katovice, Milevsko si doma otevřelo střelnici

 
neděle, 17. března 2019, 08:55, aktualizováno 17. března 2019, 19:09

AKTUALIZOVÁNO - Jihočeský krajský přebor vstoupil zápasy 17. kola do druhé poloviny. V sobotních zápasech vyhrály Katovice v Roudném, když se dvakrát prosadil Michal Požárek, vedoucí Olešník dvěma góly Lukáše Dudka zdolal ve sledovaném derby Jankov. Osek si na strakonické umělce poradil s Dražicemi a poskočil na čtvrtou příčku. V nedělním dopoledni si doma Třeboň poradila s Želčí po výsledku 3:1 a Rudolfov zpříjemnil premiéru trenéru Hrbáčovi nejtěsnější výhrou nad Hlubokou. Nejvyšší vítězství víkendu zaznamenalo Milevsko, nebohou Blatnou vyprášilo 7:1. Čimelice s Lomem si podaly ruce po remíze 2:2, zápas nedohrál za faul loktem vyloučený Hovorka.

Krumlovští přijeli na protivínské hřiště U Obory zbytečně. Na trávníku byly velké kaluže a rozhodčí uznal terén za nezpůsobilý. „Utkání se po dohodě klubů bude dohrávat o Velikonocích,“ sdělil nám předseda FK Protivín Václav Křišťál. 

Trávník v Roudném byl naopak v perfektním stavu. Katovičtí na něm byli produktivnější, obranu Malše pokořili třemi góly, zatímco domácí nedali ani ty největší šance. Více si přečtěte v samostatné reportáži z naší návštěvy (zde).

První Olešník byl v derby s Jankovem favoritem, ale dlouho se nemohl proti soupeřově obraně prosadit. První dvacetiminutovka byla z obou stran opatrná. „Jankov bránil v bloku od půlky a my se tam těžko dostávali. První dvě šance Štos neproměnil. Poté po pěkném vysunutí Lafatou chladnokrevně zakončil Dudek,“ popsal olešnický kouč Roman Chlumecký, který se na střídačku sunul o berlích. 

Po přestávce měli domácí trvalou převahu, Jankov se dostával před Matouškovu branku jen sporadicky, ale stále držel nadějný stav. V 67. minutě přidal lídr druhou branku. Grobár vnikl do šestnáctky, pohrál si s obránci a jeho prudkou ránu stačil Komárek jen vyrazit. Dobíhající Dudek dorazil míč do sítě. „Druhá půle už byla jednoznačně v naší režii. Dudek přidal na 2:0 a bylo po zápase. Mohli jsme přidat i další branky, šance na to byly. S výkonem mužstva jsem spokojený,“ dodal Chlumecký, který označil za hráče zápasu Slavomíra Vařáka.

Utkání domácího Oseka s Dražicemi bylo kvůli promáčenému terénu přesunuto na umělku do Strakonic a začalo o hodinu a půl později (16:30 hod.). Osečtí šli do vedení již v 15. minutě Brabcem a po faulu brankáře Baky na Marouška zvýšil z pokutového kopu Hoch na 2:0. V závěru poločasu snížil Lukáš Stuchlík, ale za pár minut kontroval zblízka Blatský. 

Po přestávce byly Dražice aktivní a usilovaly o kontaktní gól, který by je vrátil do hry. „Dobře hrající hosté předvedli hlavně ve druhém poločasu za stavu 3:1 svoji ofenzivní kvalitu a sílu v osobních soubojích, kdy jsme se uspokojeni dvougólovým rozdílem nemohli dostat do hry. Po šancích na obou stranách rozhodla o konečném výsledku ukázková standardka dvojice Hoch – Říský,“ hodnotil vydařený vstup do jara osecký trenér Jaroslav Voříšek. „Vydařená premiéra s výborným výsledkem,“ dodal spokojeně.

Premiéra trenéra Hrbáče na lavičce Rudolfova vyšla, Milevsko dalo Blatné sedmičku"  

Jiskra Třeboň doma zvládla zápas proti Želči, pohodlné vedení 3:0 hosté v závěru pouze zkorigovali díky vlastenci Jiráčka. „Přes poměrně nervózní vstup do zápasu se nám povedlo převzít otěže a po nastřelené tyčce jsme pokračovali v aktivní hře a dočkali se důležitého vedení po Průchově akci. Po zbytek poločasu nás hosté trápili především ze standardek, dvě z nich jen o vlásek neskončily v naší síti. Po změně stran jsme byli důslednější a odskočili Želči po Holzeplově střele z dálky a brejku zakončeném Matouškem. Hosté v závěru korigovali po několikáté standardce, ale to již nic nezměnilo na naší výhře, které si opravdu hodně ceníme," řekl k dopolední výhře Třeboně nad Želčí domácí trenér Karel Kladenský.

Na Perštátě vstoupili do utkání aktivněji domácí a mohli jít do vedení po šanci Kuny, ten ale ve vyložené šanci bránu netrefil. Rudolfov byl v prvním poločase přece jen o trochu aktivnější, hra se ovšem odehrávala především ve středu hřiště. Hned od začátku druhé půle převzali iniciativu hosté z Hluboké, ale bez vyložených šancí. Rudolfov pozorně bránil a udeřil v 64. minutě, kdy se uvolnil Pouzar a krásným balonem za obranu našel nabíhajícího Maxu, který si míč zpracoval a chladnokrevně zakončil. Poté se domácí zatáhli a závěrečných 20 minut odolávali tlaku týmu Františka Cipra. Hluboká si vypracovala dvě obrovské šance, ale obě trestuhodně zahodila.

Jiří Hrbáč, debutující trenér Rudolfova, mohl být spokojený. „Musím říct, že mám obrovskou radost. S ohledem na vývoj utkání jsou to tři strašně důležité body a věřím, že na ně navážeme hned příští týden v Dražicích. Odehráli jsme dobré utkání, ale ke konci zápasu jsme měli velké štěstí, když jsme přežili dvě velké šance soupeře. Výsledku by spíš slušela remíza," uznal po těsném vítězství.

Na umělce v Milevsku bylo po první půli rozhodnuto. Produktivní Jakub Barda se trefil dvakrát, po obrátce proměněnou penaltou dokonal hattrick. Milevsko rozdrtilo Blatnou vysoko 7:1. „Bylo to poměrně rychle 2:0, pak ale přišlo z naší strany uspokojení a Blatná trefila dvakrát břevno. V tu chvíli jsme měli štěstí. Po změně stran hosté dál s námi hráli otevřenou hru, což nám maximálně vyhovovalo. Přidali jsme další tři branky a výsledek je takový, jaký je," hlásil do redakce kouč vzduchotechniků Miroslav Strnad. 

Nováček z Blatné z prvních dvou střel inkasoval, když se pak oklepal z úvodního šoku, zazvonila za domácím gólmanem dvakrát branková konstrukce. „To ale bylo v zápase vše, co jsme předvedli,“ posteskl si asistent trenéra Blatné Roman Remeš. „Do přestávky nás pak domácí dorazili dalšími dvěma brankami. Druhý poločas jsme se snažili aspoň trochu napravit výsledek, to se nám ale ani trochu nepovedlo a zápas tak pro nás skončil debaklem,“ dodal Remeš.

V Čimelicích šetřili trávník, a tak přivítali Lom v Písku na umělé trávě. Utkání bylo od počátku zcela vyrovnané. První střelu Čimelic zařídil až ve 23. minutě Hovorka, s tou si ale hostující brankář poradil. Ve 26. minutě byl ve vápně Lomu faulován Viták, rozhodčí ale nařídil jen přímý volný kop. Ve 34. minutě střílel Varhan, ale byl z toho zase jenom rohový kop. 

Druhý poločas začali lépe hosté. Ve 49. minutě se v hraniční ofsajdové pozici dostal k míči Šimák a svou střelou překvapil domácího brankáře, který vyběhl příliš daleko dopředu, a hosté se tak ujali vedení 0:1. To domácí zaskočilo, ale o deset minut později po autovém vhazování Hovorka míč hlavou přizvedl a Pohnán  vyrovnal stava na 1:1. V 68. minutě byl ve vápně Lomu faulován Viták, byl nařízen pokutový kop, který Varhan využil, a dostal domácí do vedení 2:1. V 78. minutě pak ale po několika chybách v obraně domácích se k míči dostal Bosnyak a vyrovnal stav na konečných 2:2.


Výsledky 17. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Slavoj Č. Krumlov odloženo


Malše Roudné – SK Otava Katovice 1:3 (1:2)

Branky: 37. Škoda – 20. Miklas, 33. a 69. Požárek. Rozhodčí: Přibyl - Polák, Kotalík. Delegát: Brož. ŽK: 5:3 (Píša, J. Vogl, O. Otepka, Kadlec, Zachař – Chylík, Tušer, Hajdušek). Diváků: 150.

Roudné: Hřebejk – Kodras, Zachař, J. Vogl (77. Tibitanzl), Zíka (57. Neckář) – Samek, Kořínek (71. Goretki), Kadlec, Škoda – O. Otepka – Píša. Trenér Marcel Tomášek.

Katovice: Švehla – Cibulka, Hajdušek, Janoch, Chylík – Miklas (75. Zoubek), Kagui, Tušer, Repa (71. Horejš) – Uher, Požárek (89. Hromíř). Trenér Roman Malý.


FK Olešník – SK Jankov 2:0 (1:0)

Branky: 37. a 67. Dudek. Rozhodčí: Lovětínský - Albert, Reisner. Delegát: Eibl. ŽK: 2:4 (Nýdl, Lafata – Kočer, Bürger, Maršán, Klíma). Diváků: 390.

Olešník: Matoušek – Studnička, Heller (76. Dráb), Kalášek, Vařák – Nýdl, Lafata, Grobár, Šíma - Dudek (86. Tressl), Štos (89. Tomek). Trenér Roman Chlumecký.

Jankov: Komárek – Dolejšek, Lošek, Maršán (83. Hüttner), Popelka (74. Rytíř) – Kočer (46. Jirkovský), Kollár, Fajtl (88. Honner), Šebelka, Klíma – Bürger. Trenér Petr Kadlec.


TJ Osek – TJ Dražice 4:1 (3:1)

Branky: 15. Brabec, 26. (11) Hoch, 43. Blatský, 79. Říský – 39. L. Stuchlík. Rozhodčí: Vican - Havlík, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:5 (Kinkor, Krejčí – Baka, L. Stuchlík, Veselý, Hojdar, Kromka). Diváků: 100. Hráno na UMT Strakonice.

Osek: Kozlík – Kinkor, Krejčí, Carda, Benda – Maroušek (87. Čapek), Brabec (85. Ježek), Blatský (73. Lávička), Hoch, Hosnedl (89. Diviš) –  Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Dražice: Baka – Vlašin (75. Böhm), Fara, Hojdar, Bareš – Novotný, D. Štecher, Veselý, M. Stuchlík – L. Stuchlík (82. Kouřil), Kromka. Trenér Tomáš Hořejší.


Jiskra Třeboň – Sokol Želeč 3:1 (1:0)

Branky: 20. Průcha, 51. Holzepl, 59. Matoušek – 88. Jiráček (vlastní). Rozhodčí: Krauskopf - Mach, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 3:2 (Holzepl, Kubata, Růžička – Fiala, Pavličko). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Koktavý, Schneider, Kubata (86. Cimerhanzl), T. Tůma – Matoušek (77. Bartl), Doležal (70. Lonsmín), Vávra, Holzepl – Průcha (65. Franěk), Růžička (81. Jiráček). Trenér Karel Kladenský.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko, Škrábek – Šváb, Kukučka, Švec, Fiala – Brůžek, Prokeš (74. Šindelář). Trenér Roman Lukáč.


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 1:0 (0:0)

Branky: 66. Maxa. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Lovětínský. Delegát: Janíček. ŽK: 1:2 (Ryneš – Kössl, T. Adam). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, Jasenský, Ryneš (37. Vo Son) – Kovačičin (69. Vejvar), Maxa, Pouzar, Kuna – Šindelář, Janák (90. Žoček). Trenér Jiří Hrbáč.

Hluboká: Šiller – Čermín (78. Turek), Kössl, Legdan, Němec – Pomeje, Rubick (33. T. Adam), Stráský, Lovička – Křiváček (78. Tejko), Říha. Trenér František Cipro.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Blatná 7:1 (4:0)

Branky: 6., 42. a 67 (pen.) Barda, 12. Petr, 41. Petr Dvořák, 75. Paták, 90. Marvan – 81. Křivanec. Rozhodčí: Hoch - Dunovský, Novotný. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Komárek, Marvan – Mišiak, Říha). Diváků: 110. Hráno na UMT Milevsko.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Novotný P. (76. Kálal), Komárek, Sedlák (65. Volf), Maršík – Barda (70. Paták), Petr Dvořák (56. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Blatná: Chlanda – Machovský (76. Bláha), Šejvar, Nový (65. Sýkora), Sedláček (76. Houzar) – Mišiak, Motyka, Šilhavý, Křivanec – Říha (65. Levý), Míka (46. Jícha). Trenér Michal Brabec.


SK SIKO Čimelice – Sokol Lom 2:2 (0:0)

Branky: 59. Pohnán, 69. Varhan – 49. Šimák, 77. Bosnyak. Rozhodčí: Peterka - Macko, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:3 (Bednařík, Pohnán, Varhan, Mezera – Trantýr, Jelen, V. Císař). ČK: 1:0 (84. Hovorka). Diváků: 60. Hráno na UMT Písek.

Čimelice: Přibyl - Viták J., Bednařík, Listopad, Pohnán - Převrátil, Káš, Mezera (81. Nekl), Varhan - Hegenbart, Hovorka. Trenér Rostislav Grossmann.

Lom: Chylík - Jelen, Trantýr, Janů - Do Trung (46. Voneš), Kolací, Balogh, Císař (77. Zeman), Šimák - Bosnyak, Rabiňák. Trenér Marek Císař.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach, Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama