Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Detailní představení všech 16 týmů včetně kompletních soupisek

 
pátek, 15. března 2019, 20:50

Do startu krajského přeboru zbývá už jen několik hodin. Jihočeský fotbal přináší bližší pohled do oddílů elitní šestnáctky, s jakými plány, změnami a kádry jdou do rozhodující druhé poloviny ročníku 2018/19.

FK OLEŠNÍK

Předsezónní plány splnili Olešničtí na podzim do puntíku. Bavili se fotbalem, mají dva nejlepší střelce soutěže (Štos, Lafata) a do druhé půlky soutěže zadělali na slušný osmibodový náskok. Jak s ním naloží, ukáže až samotné jaro. O divizi se v Olešníku nahlas nemluví, ale na čele by rád zůstal tým trenéra Romana Chlumeckého až do 30. kola, čímž by zopakoval 31 let starý triumf.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Zimní příprava proběhla dle možností. Začali jsme 29. ledna. Střídavě na UMT Hluboká a Složiště a do toho jsme absolvovali spinning ve Fitness 14. Sehráli jsme pět přátelských zápasů (3x výhra, remíza, prohra). Účast na trénincích mohla být určitě větší. Věřím tomu, že se začátkem soutěže zvedne.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Jouzek Brom se vrátil do Týna a studijně mimo ČR je Daulet Nygmet a Jan Studnička.

S jakými plány půjdete do jara?
Chceme navázat na podzimní část. Hrát fotbal, který kluky bude bavit a divákům líbit.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
nikdo.
Odešli: Josef Brom (Týn)

SOUPISKA
Brankáři:
Filip Matoušek, Jan Studnička, Miroslav Jirkal
Obránci: Martin Nýdl, Jakub Kalášek, Michael Studnička, Martin Šahajda, Josef Fořter, Daulet Nygmet
Záložníci: Martin Šíma, Pavel Tomek, Miroslav Grobár, Dominik Heller, Jiří Dráb, Slavomír Vařák, Stanislav Rožboud
Útočníci: David Lafata, Lukáš Dudek, Tomáš Kouba, Radim Štos, Miroslav Tressl

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Roman Chlumecký. Asistent: Václav Pekárek. Vedoucí mužstva: Josef Pícha.

SK OTAVA KATOVICE

Výsledky Katovic v zimní přípravě budily respekt. Mužstvu se dařilo především střelecky a navázalo na zdařilý závěr podzimu, který ho vynesl na druhou příčku. Z Dynama ČB se vrátil zdravotními peripetiemi pronásledovaný odchovanec a bývalý mládežnický reprezentant Jindřich Kadula (24). Po uzdravení bude jistě velkou posilou pro ofenzivu. Předseda Tomáš Hajdušek st. věří, že vedoucímu Olešníku budou šlapat na paty.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Příprava proběhla podle plánu. Všech pět přípravných zápasů jsme vyhráli s celkovým skórem 34:13, takže jsme spokojeni. Prosazovali se hlavně oba útočníci, oba dali po dvanácti brankách. Dobře ale víme, že to pro vlastní sezónu nic neznamená, v Roudném se v sobotu bude začínat od nuly.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
K žádným podstatným změnám nedošlo. I když za změnu lze považovat, že se na hřiště vrátí na podzim dlouho zraněný Horejš a Miklas se snad dostal ze svých zdravotních problémů. Na druhou stranu zdravotní potíže trápí Koutského a Bláhu, což nás mrzí. A samozřejmě čekáme, až se plně uzdraví Jindra Kadula a naskočí na hřiště.

S jakými plány půjdete do jara?
Chceme hrát co nejvíce nahoře a ve středu 8. května si to doma na státní svátek rozdat s Olešníkem o čelo tabulky. Uvidíme, na co naše výkony budou stačit. Hráčům jsme sdělili, že co si vykopou, to budou hrát.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Jindřich Kadula (Dynamo ČB)
Odešli: Jakub Michálek (návrat do Podolí II)

SOUPISKA
Brankáři:
Petr Provazník, Tomáš Švehla
Obránci: Tomáš Hajdušek, Libor Horejš, Marek Hromíř, Tomáš Janoch, Ondřej Koutský
Záložníci: Karel Cibulka, Jan Chylík, Oleksandr Kagui, Jakub Miklas, Michal Repa, Jan Schánělec, Martin Tušer, Jindřich Kadula
Útočníci: Marek Bláha, Michal Požárek, Vladimír Uher, David Zoubek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Roman Malý. Asistent: Jiří Kříž. Vedoucí mužstva a kustod: Petr Šídlo.

SOKOL LOM

Historický nováček přeboru pokračuje v obdivuhodné krasojízdě krajskými soutěžemi. Po třech postupech v řadě se neztratil ani v nejvyšší krajské soutěži. Musel se vypořádat s azylem na táborské Svépomoci, paradoxně hrál lépe venku než doma. Sekretář a vedoucí mužstva Jiří Volek odhaduje, že je v silách mužstva skončit v popředí tabulky.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Měli jsme kvalitní soupeře a ani jednou jsme nevyhráli. Nicméně příprava splnila naše představy.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Aktivní kariéru ukončil Jiří Turek. Mužstvo posílila trojice Lukáš Zeman z Malšice, David Do Trung z Plané nad Lužnicí a Michal Kůst z Blatné.

S jakými plány půjdete do jara?
Chceme hrát pěkný fotbal a pohybovat se v tabulce co nejvýše. Umístění do 5. místa by mělo být reálné.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Lukáš Zeman (Malšice), David Do Trung (Planá nad Lužnicí, naposledy Dražice), Michal Kůst (Blatná)
Odešli: Jiří Turek (ukončil kariéru)

SOUPISKA
Brankáři:
Ladislav Chylík, Petr Hanzal
Obránci: Jakub Císař, Miroslav Jelen, Ivan Kloc, Michal Kořenský, Michal Rabiňák, Radek Trantýr, Pavel Vesecký, Radek Voneš, Filip Vysušil, Lukáš Zeman
Záložníci: Karel Balogh, Vojtěch Císař, Marek Císař, David Do Trung, Lukáš Janů, Petr Kolací, Martin Mařík, Jan Šimák, Martin Špičák
Útočníci: Jaroslav Bosnyak, David Neužil, Michal Kůst

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Marek Císař. Asistent: Lukáš Zeman. Vedoucí mužstva: Jiří Volek.

FK SLAVOJ Č. KRUMLOV

Exdivizní Č. Krumlov se první polovinu podzimu držel na špici, ale ve druhé půlce ho potkala slabší forma, zranění a pád na čtvrté místo. Slavojáci si v zimě tradičně odskočili nabírat kondici k Lipnu, v utkáních si vedli se střídavými úspěchy.  S dalšími novinkami nás seznámil asistent trenéra Jiří Černý.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Zimní příprava probíhala od 15. ledna, pak jsme odjeli na soustředění do krásného prostředí hotelu Racek v Černé v Pošumaví a využili okolí k výběhům. V začátku přípravy nám chybělo několik zraněných hráčů – Malý, Tůma, Beránek, Kabele, Filip, Klivanda, Sláma, Grigera. Odehráli jsme několik přátelských zápasů. Postupně se kluci začali zapojovat a na poslední přípravný zápas chyběl již jen Beránek, Klivanda a lehce zraněný Tauber.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Žádné velké změny nemáme, kádr je celkem stejný jako na podzim. Po zranění se vrátil Michal Klivanda, Vašek Beránek, Patrik Filip. Doufám, že do jarní části naskočí co nejdříve.

S jakými plány půjdete do jara?
Předvádět co nejlepší výkony a bavit diváky pohledným fotbalem plným branek. Bude to hodně těžké, protože náš tým je hodně mladý a nedokáže držet kvalitu po celou sezonu. Cílem je být co nejvýše v tabulce a připravit mladé hráče na další sezonu.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Milan Ďurica (ze zahraničí), Milan Fatura (Srubec)
Odešli: Jan Sláma (Zlatá Koruna), Jiří Grigera (z neznámých důvodů se nezapojil)

SOUPISKA
Brankáři:
Michal Trnka, František Říha
Obránci: Martin Svoboda, Jakub Kabele, Matěj Švec, Martin Dudák, Dominik Malý, Miroslav Ješina, David Smolen, Martin Paráček
Záložníci: František Persán, Václav Novák, Milan Ďurica, Dominik Tůma, Daniel Trapl, Milan Fatura, Roman Šára, Michal Klivanda, Michal Strapek
Útočníci: Martin Fischer, Tomáš Tauber, Patrik Filip, Václav Beránek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Václav Domin. Asistent: Jiří Černý. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Fyzioterapeut: Karel Bednařík.

TJ OSEK

V našlapané tabulce po první polovině patřil Osek pátým místem k největším překvapením. V těžké konkurenci obstál na výbornou. Jedinou novou tváří je dvacetiletý obránce Jiří Kinkor. Kvůli pracovnímu zaneprázdnění vypadli ze sestavy Mráz s Kunešem. „Hodně napoví úvod jarní části a jak zvládneme první tři kola,“ podotkl kormidelník Jaroslav Voříšek.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
S přípravou jsem vcelku spokojený. Povedené tradiční soustředění v Sušici, kde jsou pro nás ideální podmínky. Až na generálku se Sedlicí, kdy jsme byli v hodně improvizované sestavě, jsme zvládli všechna přípravná utkání. Na premiéru bychom měli být připraveni.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
K velkým změnám nedošlo, posílili jsme o píseckého odchovance Jiřího Kinkora.

S jakými plány půjdete do jara?
Vůbec bych se nezlobil, kdybychom na tom v červnu byli stejně jako teď, na pátém místě. Tabulka je ale vyrovnaná, bude to hodně zajímavé.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Jiří Kinkor (Vodňany)
Odešli: nikdo.

SOUPISKA
Brankáři:
Milan Budoš, Jakub Kozlík
Obránci: Jiří Kinkor, Martin Krejčí, Martin Carda, Jaroslav Benda, Martin Kroupa, Jiří Hájek
Záložníci: Libor Blatský, Jan Hoch, Milan Brabec, Sebastian Hosnedl, Matěj Čapek, Jakub Lávička
Útočníci: Jakub Říský, Karel Maroušek, Jan Hájek, Věroslav Ježek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Jaroslav Voříšek. Vedoucí mužstva: Věra Hochová.

SK JANKOV

Šestý Jankov půjde do jarní části se třemi navrátilci. Zkušeným Kollárem, Klímou a Rytířem, uzdraveným Beránkem. Přípravu absolvoval i hlubocký Lovička, ale k dohodě s jeho mateřským klubem nedošlo. „Získat co nejvíce bodů a bavit atraktivní hrou nejen naše skvělé fanoušky, ale i ostatní diváky,“ přeje si lodivod Petr Kadlec a doufá v umístění v první pětce.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Dá se říct, že jsme spokojeni. Absolvovali jsme vše, co jsme si naplánovali a to i včetně soustředění v Mariánských Lázních. Odehráli jsme sedm přípravných utkání se soupeři s různou výkonnostní úrovní.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Změny jsme zaznamenali jak na straně příchodů, tak na straně odchodů. Chtěli jsme přivést kvalitního útočníka, to se nám nakonec nepodařilo, ale věřím, že si i tak dokážeme poradit. Jsem rád, že se nám podařilo najít brankářskou náhradu za Aleše Pavelce, a věřím, že se díky dalším příchodům, tedy spíše návratům zkušených hráčů, naše hra o něco zkvalitní.

S jakými plány půjdete do jara?
Náročné jaro čeká v podstatě většinu týmů v soutěži. My se budeme chtít prezentovat hrou, která nás a naše fanoušky bude naplňovat a zároveň povede k co největšímu zisku bodů.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Martin Kollár (Římov), Martin Rytíř (Rakousko), Michal Hučík (Lomnice nad Lužnicí), Petr Klíma (návrat ze zahraničí)
Odešli: Aleš Pavelec (Rakousko), Roman Mužík (Netolice), Sampson Issaka (návrat do Ghany)

SOUPISKA
Brankáři:
Jan Komárek, Michal Hučík
Obránci: František Lošek, Martin Popelka, Václav Jirkovský, Marek Kroneisl, Jan Honner
Záložníci: Lukáš Fajtl, Vojtěch Bürger, Petr Dolejšek, David Maršán, Jan Šebelka, Patrik Sedlic, Pavel Beránek, Martin Hüttner, Petr Klíma, Rytíř Martin, Martin Kollár
Útočníci: Daniel Kočer, Matěj Prediger

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Petr Kadlec. Asistent: Petr Maxa. Sportovní manažer: Pavel Beránek. Trenér brankářů: David Hrubý. Masér: Jan Šváb.

TJ DRAŽICE

Dražice, jeden ze dvou klubů ve stoleté historii, který vyhrál krajský přebor třikrát po sobě, půjdou za udržením s novým trenérem. Mariana Horku vystřídal v roli hrajícího kouče Tomáš Hořejší (41 let). Sedmý tým tabulky téměř nedoznal žádných změn. Jak prozradil asistent trenéra Vlastimil Stuchlík, přáním klubu je držet se v klidných vodách.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Příprava proběhla převážně v naší nové tělocvičně, kombinovaná výběhy. Za zimní přípravu  jsme stihli odehrát čtyři přípravná utkaní. Myslím, že s přípravou můžeme být spokojeni.

Došlo v týmu k nějakým změnám? 
Ze zdravotních a pracovních důvodů se Marian Horka vzdal funkce trenéra a převzal ji Tomáš Hořejší, který bude podobně jako Marian hrajícím trenérem. Asistentem a vedoucím mužstva zůstává já. Kádr zůstal až na jeden odchod stejný jako na podzim. 

S jakými plány půjdete do jara?
Určitě se udržet v soutěži a pohybovat se někde ve středu tabulky jako po podzimní části. Tabulka je velmi bodově vyrovnaná, takže každý bod bude velmi důležitý. A pokud se nám  vyhnou vážná zranění, kterých bylo na podzim nespočet, věřím, že KP udržíme v Dražicích i pro další sezonu.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
nikdo 
Odešli: David Do Trung (Sokol Lom)

SOUPISKA
Brankáři:
Michal Baka, Jakub Cimburek
Obránci: Tomáš Bareš, Miloslav Fara, Michal Hojdar, Marian Horka, Tomáš Hořejší, Marek Kouřil, Jan Vlašin
Záložníci: Erik Böhm, Petr Novotný, Matyáš Stuchlík, Daniel Štecher, Miloš Veselý
Útočníci: Jan Kromka, Lukáš Stuchlík, Michal Šimák, Jiří Štecher 

REALIZAČNÍ TÝM
Hrající trenér:
Tomáš Hořejší. Asistent a vedoucí mužstva: Vlastimil Stuchlík. Zdravotník: Marek Ursacher. Kustod: František Ursacher.

TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

Tým z podzámčí přezimoval na osmé příčce a stejně jako na horní patra to má i na sestupové příčky. V útulném areálu vyrostla přes zimu nová tribuna s veškerým zázemím pro 360 diváků. V Hlubocké zimní lize skončila pořádající jedenáctka první. „Až první zápas ukáže, jak jsme připraveni,“ uvedl sekretář klubu Petr Řehoř.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Příprava se nám výsledkově docela povedla, ale herně to nebylo úplně ono. Uvidíme hned v neděli na Rudolfově, jak dobře hráči potrénovali. Tréninky proběhly v našem areálu a na soustředění jsme tentokrát nikde nebyli.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Ano, přišel k nám z Rakouska náš bývalý hráč Marek Pomeje, který by měl vyztužit středovou lajnu. Dále přišel nazpět z Nové Vsi Míra Tejko, který by měl pomoci v útočné fázi, a do obrany jsme posunuli Adam Bůrku. Bohužel byly u nás i odchody. Po půl roce nás opustil Matěj Maurer a šel zpět za kopečky. A také ukončil činnost Jakub Valenta, který byl nadějný mladý hráč a jeho odchod nás mrzí.

S jakými plány půjdete do jara?
Ani v zimě se nám nevyhnula zranění a k dlouhodobě zraněnému Brašničkovi, Jonášovi a Hájkovi přibyli Antoš s Legdanem a poslední zápas nedohrál Kadlec. Takže do jara bychom si všichni přáli, aby se nám tito hráči co nejdříve vrátili do kádru. Myslím si, že bychom měli hrát v horní polovině tabulky, kam bychom rádi patřili.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Marek Pomeje (Rakousko), Miroslav Tejko (N. Ves-Brloh), Adam Bůrka (z dorostu).
Odešli: Jakub Valenta (ukončil činnost), Matěj Maurer (Rakousko)

SOUPISKA
Brankáři:
Jiří Šiller, Ondra Brůha, David Brašnička
Obránci: Karel Jonáš, Stanislav Legdan, Pavel Turek, Patrik Kössl, Jan Čermín, Adam Bůrka
Záložníci: Zbyněk Stráský, Ondřej Němec, Kryštof Kadlec, Tomáš Antoš, Martin Lovička, Jiří Rubick, David Říha, Marek Pomeje
Útočníci: Pavel Hájek, Tomáš Adam, Tomáš Křiváček, Miroslav Tejko

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
František Cipro. Asistenti: Jan Procházka, Michal Stárek. Vedoucí mužstva: František Šůna. Kustod: Eliška Váchová.

TJ BLATNÁ

Nováček Blatná položil devátým místem slušný základ do jara, ale i tak se musí mít mladý tým na pozoru.  Skončili dva zkušení hráči Petrášek s Mikešem, ke konkurenci do Lomu odešel šikovný útočník Kůst. Z Čimelic se vrátil odchovanec Říha. Jinak blatenský kádr nedoznal změn. Na otázky odpovídal asistent trenéra Roman Remeš.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Se zimní přípravou jsme jakž takž spokojeni. Účast hráčů na trénincích byla někdy dobrá, někdy dost mizerná. Hodně kluků pracuje mimo Blatnou a máme i dost studentů, takže se často dny i časy tréninků měnily. Spokojeni jsme ale byli s tím, jak hráči při trénincích na sobě pracovali. Přípravné zápasy jsme nakonec odehráli o dva více, než jsme původně plánovali. Na výsledky jsme v zápasech moc nekoukali, přece jenom při tak širokém kádru jsme potřebovali vyzkoušet různé rozestavení, dát i všem hráčům šanci se ukázat v zápasech. Hledali jsme především náhradu ve středu zálohy za Mikeše. Ten nám tam odváděl hodně černé práce a nahradit ho nebude jednoduché, ale adekvátní náhradu snad máme.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Odešli nám dva zkušení hráči Michal Petrášek a Zdeněk Mikeš, s tím jsme ale počítali. Nepočítali jsme s odchodem Kůsta, který požádal o přestup do Lomu u Tábora až poslední týden přípravy. Jak citelná ztráta těchto třech hráčů bude, uvidíme až v průběhu jara. Doufáme, že se změnami popereme tak, aby nám to i nadále fungovalo jak na hřišti, tak v kabině. Co se týče příchodů z Čimelic, kde v minulých letech hostoval, se nám vrací Štěpán Říha. V létě se nám ho přivést zpátky do Blatné nepodařilo, ale slíbil, že se na jaro se vrátí. Jsme rádi, že slib dodržel. Dále s námi absolvovali přípravu i dorazoví dorostenci Kuba Levý, Jirka Říha a Michal Šimůnek. Prvně jmenovaný udělal ze všech největší pokrok a to především téměř stoprocentní účastí na trénincích.

S jakými plány půjdete do jara?
Začnu asi jako většina trenérů v letošním krajském přeboru po podzimu. Věřím, že se vyhneme sestupovým starostem. Doufám, že nejpozději v půlce května, po třech zápasech v domácím prostředí během jednoho týdne, budeme mít jistotu záchrany. Plán udržet krajský přebor v Blatné i pro příští sezonu se nemění.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Štěpán Říha (Čimelice)
Odešli: Michal Petrášek a Zdeněk Mikeš (oba Sedlice), Michal Kůst (Sokol Lom)

SOUPISKA
Brankáři:
Jaroslav Chlanda, Michal Šimůnek
Obránci: David Houzar, Luboš Machovský, Jakub Nový, Marek Sedláček, Jakub Sýkora, Kryštof Šejvar
Záložníci: Filip Jícha, Ondřej Křivanec, Michal Mišiak, Lukáš Motyka, Petr Prokopec, Štěpán Říha, Václav Šilhavý
Útočníci: Filip Čadek, Radek Peleška, Pavel Stulík, Ondřej Míka

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Michal Brabec. Asistent: Roman Remeš. Trenér brankářů: Jiří Prokeš. Vedoucí mužstva: Jana Machovská a Petr Jícha.

SOKOL ŽELEČ

Loňský suverénní mistr má ke spokojenosti hodně daleko. V létě oslabil a nízká tréninková účast spojená s mizernou produktivitou znamenala tvrdý pád na samý chvost. Ve druhé půlce se hráči vrátili k poctivé přípravě a to se odrazilo i na výsledcích. V zimě se žádný příchod neuskutečnil, trenér Roman Lukáč věří v brzkou záchranu a klidné jaro.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Spíše spokojen, účast mohla být lepší, ale když přišli, trénink či přípravný zápas kluci odmakali.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Došlo pouze k jedné, odešel Jiří Rabiňák do Rakouska.

S jakými plány půjdete do jara?
Vyhnout se záchranářským starostem, což bude vzhledem k vyrovnanosti soutěže velmi těžké.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
nikdo
Odešli: Jiří Rabiňák (Rakousko)

SOUPISKA
Brankáři:
Martin Blažek, Jan Albrecht
Obránci: Ondřej Kosobud, Jakub Škrábek, David Pavličko, Filip Froněk, Michal Prokeš
Záložníci: Jiří Holub, Jan Švec, Zdeněk Šváb, Tomáš Kukučka, David Fiala, Milan Barteska, Marek Šindelář
Útočníci: Michal Brůžek, Michal Sokolt, Lukáš Prokeš

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Roman Lukáč. Asistenti (hrající): Ondřej Kosobud, Michal Sokolt. Vedoucí mužstva: Jaroslav Mazura.

FC ZVVZ MILEVSKO

Podzimní část nevyšla vzduchotechnikům ani do třetice a do jarních odvet půjdou opět z míst v dolní polovině tabulky. Mužstvo pronásledovala velká marodka. Zimní příprava proběhla v domácích podmínkách pod trenérem Miroslavem Strnadem. Kladem je uzdravený kádr a slibné forma, kterou podtrhují výhry ve všech pěti přípravných zápasech.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Přátelské zápasy vyšly až nad naše představy. Protočil se celý kádr mužstva. Výsledky potěšily, ale mistrovské zápasy jsou úplně o ničem jiném. Se samotnou přípravou jsme spokojeni.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Tak hlavně se zapojily dlouhodobě zranění hráči, a to je velké pozitivum. Doufám, že tento stav vydrží co nejdéle. Po letech se k nám vrací náš odchovanec a talentovaný kluk Matěj Volf.

S jakými plány půjdete do jara?
Každopádně odčinit podzim a hrát, jak se říká, v klidných vodách.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Matěj Volf (FC Písek)
Odešli: nikdo.

SOUPISKA
Brankáři:
Pavel Dvořák
Obránci: Martin Hejl, Jiří Kosobud, Martin Novotný, Pavel Novotný, Martin Petr, Tomáš Vakoč, Matěj Volf
Záložníci: Roman Maršík, Lukáš Sedlák, Martin Málek, Jan Marvan, Josef Komárek, Jakub Barda
Útočníci: Jaroslav Paták, Petr Dvořák, Martin Kálal

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Miroslav Strnad. Asistent: Jiří Hadáček. Vedoucí mužstva: Martin Novotný. Fyzioterapeut: Tereza Janušková. Lékař: MUDr. Martin Šimeček.

SK SIKO ČIMELICE

V podzimní části se Čimelice dlouho držely u dna, až po trenérské výměně, kdy odvolaného Schorníka vystřídal manažer Růžička, nastalo zlepšení a body začaly přibývat. V zimě převzal mužstvo již třetí trenér. SIKO má dovést za udržením expísecký trenér Rostislav Grossmann (59 let). S aktuálním stavem v Čimelicích nás seznámil šéf klubu Lukáš Pávec.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Se zimní přípravou jsme spokojeni, účast na trénincích byla vcelku dobrá. Odehráli jsme několik přátelských utkání, v nichž si nový trenér mohl vyzkoušet hráče, více je poznat a najít v nich optimální složení sestavy.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Tak nejpodstatnější změna byla trenérská, kdy se ujal týmu pro jaro Rostislav Grossmann. Věřím, že jeho práce nám pomůže k záchraně v soutěži. Jsme rádi, že se nám před jarem téměř vyprázdnila marodka a kádr je kompletní, včetně tří nových tváří.

S jakými plány půjdete do jara?
Cíl je pro nás v současném postavení především záchrana v soutěži. Chceme také předvádět takovou hru, aby nás fanoušci chodili podporovat v co největším počtu a spolu s námi se bavili fotbalem.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Jan Mezera (Hradiště), Miloslav Bednařík (ze zahraničí), Karel Krt (Bohemians Praha)
Odešli: Štěpán Říha (Blatná), Tomáš Zelenka (Junior Strakonice)

SOUPISKA
Brankáři:
David Přibyl, Karel Krt
Obránci: Jiří Viták, Michal Němec, Zdeněk Pšenička, Karel Řezáč, Miloslav Bednařík, Petr Listopad, Michal Viták, Martin Pohnán
Záložníci: Tomáš Rambous, Radek Převrátil, Tomáš Zelenka, Martin Nekl, Tomáš Froněk, Miloslav Káš, David Varhan, Václav Nosek, Jan Mezera, Matěj Řežábek, Pavel Pávec
Útočníci: Václav Hegenbart, Petr Hovorka

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Rostislav Grossmann. Vedoucí mužstva: Zdeněk Kadlec. Sportovní manažer: Jan Růžička. Masér: Stanislav Rejlek.

JISKRA TŘEBOŇ

V krásném třeboňském areálu Na Hliníku si na podzim moc radosti neužili. Výkony slušně doplněného kádru byly jako na houpačce. Před zimní přípravou došlo k zemětřesení v realizačním týmu, který doznal velkých změn. Trenér Karel Kladenský doufá, že se na jaře změní i výkony a hlavně výsledky.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Se zimní přípravou jsme spokojeni, zahájili jsme ji 15. ledna pravidelnými 3 tréninky týdně v našem areálu. Měli jsme též stmelovací minisoustředění. Výrazná většina hráčů měla docházku velmi dobrou a na trénincích pracovali všichni solidně. Sehráli jsme 6 přípravných zápasů, podařilo se nám porazit juniorku Dynama, Sokol Sez. Ústí a Veselí n/L., remizovali jsme s N. Vsí u ČB a prohráli s divizními celky J. Hradce a Soběslavi. Hlavně posledně jmenovaný tým nám ukázal naše rezervy.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Oproti podzimu chybí Prokop Pučejdl pro zranění, stejné důvody nepustí na trávník opět Pavla Tůmu, s aktivním fotbalem po vleklých potížích skončil Ladislav Nekvinda, Hubert Holý přechází do béčka a do mateřské Kaplice se vrátil Marek Hami. Opačným směrem přicházejí z béčka Miroslav Jiráček a David Bartl, na poslední chvíli se povedl příchod Jana Kubaty z Dynama. Z realizačního týmu odešel manažer a vedoucí František Švaňa a asistent trenéra Jan Budějcký, nahradili je sportovní manažer Zdeněk Šmejkal, vedoucí mužstva Radek Bašta a asistent Roman Kroupa.

S jakými plány půjdete do jara?
Jednoznačně prodat to, co kluci poctivě natrénovali. Máme mladý, ale odhodlaný tým, víme, co nás čeká, zároveň víme, co chceme. Sportovním cílem je vystoupat tabulkou, kam až to půjde.  

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Miroslav Jiráček a David Bartl (oba z B-týmu), Jan Kubata (Dynamo ČB)
Odešli: Ladislav Nekvinda (ukončil aktivní činnost), Hubert Holý (B-tým), Marek Hami (Kaplice)

SOUPISKA
Brankáři:
Jakub Skála a Jakub Kopecký
Obránci: Oliver Bíca, Martin Cimrhanzl, Petr Koktavý, Jakub Schneider, Tomáš Tůma a Vojtěch Týnavský 
Záložníci: David Bartl, Dominik Doležal, Miroslav Franěk, Miroslav Jiráček, Tomáš Lonsmín, Jan Matoušek, Ondřej Michal, Ladislav Vávra, Jan Kubata
Útočníci: Roman Diviš, Karel Holzepl, Martin Průcha, David Růžička 

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Karel Kladenský. Asistent: Roman Kroupa. Sportovní manažer: Zdeněk Šmejkal. Vedoucí mužstva: Radek Bašta. Masér: Zdeněk Bobrovský.

MALŠE ROUDNÉ

Malšané byli před sezonou pasováni na čelní pozice, ale ukázalo se, že přestavbu týmu potrvá delší dobu. Svěřenci staronového kouče Marcela Tomáška, který dovedl Roudné ke dvěma mistrovským titulům, pronásledovaly nevyrovnané výkony. Přes zimu se vyprázdnila marodka a příslibem je střelecká efektivita v přípravných zápasech.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Probíhalo to v normálních tendencích dnešního života, kde fotbal není na prvním nebo druhém místě. Odehráli jsme utkání jak se soupeři z vyšších soutěží, tak zároveň z I. A třídy. S výsledky z přípravy jsme spokojení, až na debakl od juniorky Dynama a první půlí z generálky na soutěž. To jsme pojali hodně špatně.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Odešel akorát Bartoš do „bundesligy“, jinak kádr jsme posílili o Zachaře a Vrábka z Tr. Svinů a doplnili našimi dorostenci.

S jakými plány půjdete do jara?
Cíl je jasný, a to co nejdříve proplout do klidných vod krajského přeboru. Ten mají všechny týmy stejný. Takže to bude boj do posledního kola a budeme vidět, jak se kdo připravil.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Matyáš Zachař, Michal Vrábek (oba Tr. Sviny)
Odešli: Matyáš Bartoš (Německo)

SOUPISKA
Brankáři:
Tomáš Hřebejk, Jiří Hošna, Michal Vrábek
Obránci: Matěj Otepka, Martin Jurásek, Ondřej Cahyna, Dominik Kodras, Matyáš Zachař, Jakub Vogl
Záložníci: Daniel Vogl, Dominik Kořínek, Viktor Kadlec, Matouš Neckář, Ondřej Otepka, Jan Hála, Martin Škoda, Dominik Samek
Útočníci: Jakub Píša, Martin Vlk, Matyáš Tibitanzl

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Marcel Tomášek. Asistent: Ladislav Nekvinda. Vedoucí mužstva: Jiří Bláha.

SK RUDOLFOV

Nejzásadnější změnou, která se v zimě udála na Rudolfově, je na trenérském postu. Otakar Matouš dopředu avizoval, že skončí, nástupce našlo vedení klubu v Jiřím Hrbáčovi (35), který definitivně ukončil hráčskou kariéru a navíc trénuje i v Akademii SK Dynamo ČB. Novým asistentem je extřeboňský Jan „Budík“ Budějcký.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Odehráli jsme pět kvalitních přátelských zápasů, které splnily svůj účel. Se zimní přípravou moc spokojený nejsem, protože jsme toho moc nenatrénovali, účast většinou z pracovních důvodů nebyla ideální.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Odešel David Pícha do Soběslavi a po nemoci se vrací Honza Kovačičín. Jinak kádr zůstává stejný, potýkáme se s velmi úzkým kádrem, kdy nás musí doplňovat kluci z béčka.

S jakými plány půjdete do jara?
Plán je jednoduchý – zachránit se. Jaká bude realita, se teprve uvidí. Pokud se nám vyhnou zranění, věřím, že to zvládneme.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Jan Kovačičín (po nemoci)
Odešli: David Pícha (Soběslav)

SOUPISKA
Brankáři:
Tomáš Teringl
Obránci: Jan Novotný, Ondřej Hajný, David Ryneš, Václav Dvořák, Michal Žoček
Záložníci: Radim Pouzar, Tomáš Maxa, Erik Jasenský, Zdeněk Kuna, Jan Kovačičín, Roman Vo Son, Jiří Gerstner
Útočníci: Jan Šindelář, Vojtěch Vejvar, Lukáš Janák

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér:
Jiří Hrbáč. Asistent trenéra: Jan Budějcký. Masérka: Miroslava Fenclová.

FK PROTIVÍN

Daleko ke spokojenosti mají v posledním Protivíně, kde troubí na poplach. Přišli čtyři noví hráči, vrátil se i veterán Zach, trenérský post posílil Miroslav Říha. Mužstvo zapracovalo na fyzické kondici a startovalo na Zimní lize na Hluboké. Důležitý bude podle slov kouče Juraje Kobetiče začátek jara.

Jak jste spokojeni se zimní přípravou a přátelskými zápasy?
Ke spokojenosti mám daleko, ale poslední týdny mají vzestupní tendenci. Přípravná utkání jsme odehráli v rámci momentálních možností. Výsledkově to nebylo špatné, ale herní projev pokulhával za našimi představami. Propadák s Kaplicí je velké memento.

Došlo v týmu k nějakým změnám?
Nějaké změny byly a jsme rádi, že jenom směrem dovnitř. Realizační tým posílil trenér Miroslav Říha. Hráčsky Tomáš Blažek a na poslední chvíli Adam Kasík. Pomoct přišel i navrátilec Miroslav Zach, legislativně jsme dotáhli přestup Buko Leroye z Keni, který se přistěhoval do ČR vloni v létě.

S jakými plány půjdete do jara?
Ten cíl je jednoznačný, po posledním kole být na příčce, která znamená účast i v dalším ročníku krajského přeboru.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli:
Tomáš Blažek (Hradiště), Adam Kasík (Písek), Miroslav Zach (Albrechtice), Buko Leroy (Keňa)
Odešli: Igor Barbothkin (Skály)

SOUPISKA
Brankáři:
Marek Hanus, Aleš Kubička
Obránci: Václav Rothbauer, Dominik Uhlík, Jaroslav Mikulenka, Miroslav Zach, Tomáš Blažek, Jan König, Jaroslav Vojík
Záložníci: Zbyněk Vorel, Ondřej Prášil, Martin Říha, David Bečvář, Radek Vojta, Martin Fiala, Buko Leroy
Útočníci: Jan Moravec, Jaromír Vorel, Adam Kasík, Petr Sládek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenéři:
Juraj Kobetič, Miroslav Říha. Vedoucí mužstva: Vlastimil Mikulenka. Kustod: Bohumil Jarolímek. Zdravotník: Eva Mikulenková.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle