Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v poslední přípravě rozdrtil Lažiště

 
pondělí, 11. března 2019, 18:51

Týden před veletěžkým úvodním jarním mistrovským duelem v Olešníku sehrál Jankov poslední herní přípravný zápas na umělce v Prachaticích s předním týmem I. A třídy. Lažiště nakonec podlehlo Jankovu 1:7, ovšem zápas samotný toho trenérům ani fanouškům zelenobílých příliš neřekl, jelikož do tempa, které je za týden čeká u lídra KP, mělo toto klání daleko.

Trenérské dvojici Kadlec - Maxa stále chyběl zraněný Kroneisl, podobně jako Sedlic s Dolejškem. Na hrotu nastoupil Martin Lovička, jenž se o místo v kádru uchází z Hluboké. Jeho přítomnost v prvním jarním kole je však díky složitému jednání jeho mateřského klubu nejistá.

Na nové prachatické umělce začal zápas skvěle pro hosty z Jankova. Ti se hned ve 3.minutě po krásném pasu Kollára řítili ve třech na osamoceného gólmana a akci gólově zakončil Jan Šebelka, jehož nesobecky vybídl přihrávající Lovička - 0:1.

Šebelka byl v další příležitosti v 7.minutě, kdy obešel protihráče, ale svojí střelu nasměroval do připraveného gólmana Tesaře. V domácím dresu se v první půlce na pravé straně dobře jevil mladý Hrbek, který v 13.minutě vymotal Popelku a následným centrem našel hlavičkujícího Pěstu, jehož vychytal Komárek. Oba hráči Lažišť si situaci vyměnili o několik minut později, zakončení Hrbka se ale do branky nevměstnalo. Na druhé straně se zase blýskl individuálním průnikem Klíma, Tesař zakročil výborně.

Největší šanci prvního poločasu měl v domácích barvách rychlonohý Sedláček, který se řítil sám na Komárka, ovšem gólman Jankova předvedl exkluzivní zákrok a svůj tým podržel. Druhá branka zápasu přišla až v závěru poločasu. Chybu rozehrávajícího Bízka využili Klíma, Šebelka a do prázdné branky zakončující Martin Lovička - 0:2.

Jestliže první poločas snesl ještě jakési měřítko, druhý poločas nabídl sice více gólů, ovšem úroveň hry byla mizerná. Gólově vše odšpuntoval pas Beránka, který propadl až k Martinu Popelkovi a ten svou střelu poslal k tyči - 0:3. V 65.minutě byl faulován krátce za vápnem Kočer a Vojtěch Bürger z nařízeného přímého kopu mířil přesně - 0:4. Krátce na to však utekl jankovským zadákům nestárnoucí veterán Jan Hrbek a své sólo zakončil s chladnou hlavou - 1:4.

Ofenzivní smršť pokračovala, ale Beránek v další tutovce po Kočerově centru trestuhodně zaváhal. To neplatilo v 76.minutě, kdy aktivní Kočer znovu získal míč nad naivně hrajícími zadáky soupeře a Vojtěch Bürger z toho těžil druhou brankou v utkání - 1:5. Že i přes pokročilejší věk je Jan Hrbek stále výborným fotbalistou, předvedl o minutu později, kdy nádhernou technickou střelou mířil do šibenice, avšak Hučík v brance Jankova natáhl své tělo o konečky prstů vytlačil míč na tyč. V podstatě z protiútoku se zase měnilo skóre na straně druhé. Pohlednou akci zakončili centrující Kočer a z voleje pálící Petr Klíma - 1:6. Další z neuvěřitelného počtu ztrát domácích zadáků využil v 80. minutě ke zkompletování hattricku Vojtěch Bürger - 1:7.

A zdaleka nemuselo skončit jen u sedmi gólů. V posledních minutách měl Jankov další velké šance. Míč do branky se ale postupně nepodařilo dostat Beránkovi, Kočerovi ani dvakrát Rytířovi, jehož poslední střela skončila na tyči.

FK Lažiště – SK Jankov 1:7 (0:2)

Branky: 68. Hrbek - 65., 76. a 80. Bürger, 3. Šebelka, 44. Lovička, 52. Popelka, 78. Klíma. Rozhodčí: Pánek. ŽK: 0:1 (Bürger). Diváci: 20.

FK Lažiště: Tesař – Macek, Albert, Bízek, Rauscher – Hrbek ml., Vokatý, Volmut, Sedláček – Linhart, Pěsta. Střídali: Brzobohatý, Vašura, Hrbek st.

SK Jankov: Komárek – Fajtl, Lošek, Honner, Popelka – Kočer, Maršán, Kollár, Šebelka, Klíma – Lovička. Střídali: Hučík, Bürger, Beránek, Hüttner, Jirkovský, Rytíř.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová