Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřich Kadula se vrací do mateřských Katovic

 
čtvrtek, 7. března 2019, 20:04

Přestup Jindřicha Kaduly (24 let) byl jediným plánovaným doplněním kádru Katovic před zahájením jarní části sezóny. Díky velkému zájmu samotného hráče a vstřícnosti českobudějovického Dynama se jej podařilo zrealizovat ještě před zahájením sezóny.

Jindra začal s fotbalem v katovické přípravce. Po přestupu do mladších žáků ve Strakonicích jej zlanařilo budějovické Dynamo. V něm prošel všemi kategoriemi od starších žáků až po muže. Zahrál si za mládežnické reprezentace U-16 až U-18, ve kterých nastoupil ve 35 zápasech. Vrcholem pro něj byla účast na mistrovství světa U-18 v Mexiku. V první lize nastoupil v dresu Dynama k pěti zápasům, ve druhé lize zaznamenal 8 branek ve 45 zápasech.

„Zranění kolena mi bohužel nedovolilo pokračovat v Dynamu. Do Katovic jsem se chtěl vždy vrátit. Sice je to nyní dříve, než jsem předpokládal, ale jsem za tu šanci vrátit se k fotbalu zrovna v tomto ambiciózním týmu rád. Udělám maximum, abych týmu a klukům pomohl. Moc se na návrat na fotbalové hřiště těším a děkuji všem, kteří mě v mém fotbalovém restartu podporují,“ uvedl pro katovický web Jindra.

„Návrat Jindry je pro nás výborná zpráva. Slibujeme si od něj, že výrazně posílí naší už tak kvalitní ofenzívu. Vzhledem k jeho universálnosti jej ale můžeme využít i na jiných postech. Zvýší konkurenci v kádru, což podle našeho očekávání zaručí kvalitní výkony, které se od nás očekávají,“ řekl k přestupu trenér Roman Malý.

Podle předsedy klubu Tomáše Hajduška nevznikly při přestupu žádné komplikace. „Určující pro nás byla Jindrova chuť znovu se vrátit na hřiště a zahrát si fotbal. Zároveň chci poděkovat Dynamu a Martinu Vozábalovi za vstřícný a věcný přístup. Máme kvalitní kádr a věříme, že jej Jindra ještě zkvalitní a posune výš. Přesto na něj nyní nijak netlačíme ohledně prvního startu. Pokud půjde rekonvalescence u dr. Maurera podle plánů, mohl by Jindra vyběhnout v našem dresu někdy v průběhu dubna,“ prozradil Tomáš Hajdušek.

Foto Jan Škrle | Zdroj SK Otava Katovice