Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední příprava Dražicím vyšla, jen ta produktivita byla horší

 
čtvrtek, 7. března 2019, 13:01

Fotbalisté Dražic už mají splněný plán zimní přípravy. V posledním přípravném zápase porazili na sezimoústecké umělce Bernartice z I. A třídy 1:0.

Po první polovině skončil v Dražicích v roli hrající trenéra Marian Horka. „Na dokopné jsem klukům oznámil, že už nemám čas a popravdě ani chuť pokračovat v pozici hrajícího trenéra,“ uvedl Horka v podzimním hodnocení. 

Nástupce se našel z vlastních zdrojů. A opět se bude jednat o kouče, který bude i přímo na hřišti, jak je v Dražicích v poslední době zvykem. „Marian Horka končil trošku nazlobený na kluky, navíc má podstoupit operaci. Nový trenérem se stal Tomáš Hořejší, já budu jeho asistentem,“ prozradil Vlastimil Stuchlík, který má v týmu syny Lukáše a Matyáše.

Tomáš Hořejší (41 let) působí v Dražicích od roku 2014, kdy přišel z FK Řepeč – Opařany. Pro trenérskou dvojici i dražické hráče samotné šlo o poslední utkání před vstupem do druhé poloviny letošního ročníku krajského přeboru, kterou zahájí v Oseku.

Dražice měly v generálce proti Bernarticím převahu, z níž si vytvořily celou řadu příležitostí. Gólu se dočkaly pouze jednou, když Veselého centr před branku tečoval šikovně hlavou Jiří Štecher. Bernartice s několika hráčů B-týmu zahrozily až v závěru, kdy mohl z ojedinělé šance vyrovnat Kukrál.

TJ Dražice – Sokol Bernartice 1:0 (0:0)

Branka: 60. Jiří Štecher. Rozhodčí: Pavel Fiala. Diváků: 10.

Dražice: Baka – Kouřil, M. Fara, Hořejší, Bareš – Petr Novotný, Böhm, Matyáš Stuchlík – Daniel Štecher – Lukáš Stuchlík, Jiří Štecher. Střídali Veselý, Páša, Špale. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Bernartice: T. Fučík – Brož (43. Herink), Homola, Češka, Růžek – Kukrál, Smrčina – Staněk, Buriánek, Pěchota – Rakovan (71. Vašíček). Hrající trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle