Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Vozábal: Pokud hráči ukážou, že mají na ligu, ubude nám práce

 
čtvrtek, 28. února 2019, 16:11

Českobudějovické SK Dynamo vstupuje do jarní části Fortuna národní ligy v roli podzimního lídra s jednoznačným cílem obhájit svoji pozici a vrátit fanouškům u soutoku Malše s Vltavou možnost sledovat na vlastní oči nejvyšší domácí soutěž, na kterou jenom vzpomínali několik posledních sezon. Postoupit lze přímo z prvního místa nebo z baráže, kterou sehraje druhý a třetí tým FNL se dvěma celky z 1. ligy. „Jakékoliv jiné umístění bude neúspěchem,“ říká rezolutně generální manažer Martin Vozábal.

Sportovní cíl je tedy jasný?
Děláme všechno pro to, abychom udrželi první místo. Mužstvo absolvovalo kvalitní zimní přípravu oživenou soustředěním v Chorvatsku a je třeba poděkovat majitelům klubu, že s jejich svolením se posílil hráčský kádr.

Přišel jeden obránce a tři záložníci. Všichni z předních klubů. Naplnily se stoprocentně vaše záměry?
Hledali jsme ještě hráče do ofenzivy. Měli jsme dva tipy. Mohu prozradit, že jeden z nich byl hráč Vlašimi, který patří Spartě. Ale nevyšlo to. Nedopadla ani verze s návratem Elvise Mashikeho. Na jaro ho Liberec dal na hostování a my byli první na řadě. Po třech dnech jsem na hbitém útočníkovi viděl, že to není ono. Uzavřelo se to asi po šesti dnech, kdy odjel místo toho, aby nastoupil do druhé půle přípravného zápasu. Nezlobím se na něho, je to jeho rozhodnutí. Takových bot jsme každý v životě udělali dost.

Zamýšlí se vedení klubu už nyní nad dalšími posilami pro případ, že Dynamo opravu postoupí do 1. ligy?
Samozřejmě se mi honí hlavou takové to, co by kdyby. Na druhou stranu to nechci dopředu zakřiknout a urazit fotbalového boha. Jasně, že přijde čas, kdy si nad tím musíme sednout. Víme, co to obnáší, co posílit v jaké oblasti. Zásadní je podoba kádru, ale zůstává na hráčích, aby ukázali, že jsou schopní hrát ligu. Pokud to ukážou, ubude nám práce. Doufám, že nebude nutné měnit mužstvo nějak zásadně. Na jaře poznáme, jak jsou hráči připravení.

Z kuloárů vyplavaly informace avizující změnu klubového vlastníka. Jaká je realita?
Leccos se povídalo už před Vánoci. Zaslechl jsem, že klub je prodaný, všechno podepsané. Uváděly se termíny. Nic z toho nebyla pravda. Ano, majitelé klubu dostali nabídku, kterou odmítli na první dobrou. Neakceptovali to a tím skončila celá věc. Někdo si to možná vysvětloval jinak, ale jsem v kontaktu s majiteli a vím, že nedošlo k ničemu konkrétnějšímu.

Na jaře se uzavře nedlouhá historie Juniorské ligy. Jakou budoucnost chystá Dynamo týmu působícímu v této soutěži, který je zálohou pro áčko?
Předpokládám, že dosavadní juniorka od příštího ročníku získá statut Dynama B, jako to bývalo dřív, a zapojí se do divize. Z mého pohledu je divize v tuto chvíli asi nejlépe vyhovující. Řešili jsme, jestli jít do ČFL nebo divize, ale není to úplně na nás. Rozhoduje svaz podle postavení v tabulce Juniorské ligy a my už se nedostaneme do horní části, odkud se týmy zařadí do ČFL. Tudíž jsme sami deklarovali vstup do divize. Vyhovuje nám to sportovně a pokud kluci budou tak dobří, že vyhrají divizi, nebudeme se bránit postupu do ČFL. Tak jsme domluvení i se šéfem klubové akademie Pavlem Malurou. Mužstvo bude konečně hrát dospělý fotbal, což je z mého pohledu určitě lepší. Začneme také diskutovat o tom, zda se vrátit k domácím zápasům v sobotu dopoledne.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle