Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová zvrátila zápas s Přepeřemi ve druhém poločase

 
středa, 27. února 2019, 14:08

Až do dalekého Turnova cestovala Čížová za poslední herní přípravou před vypuknutím divizního jara. Sokolové poměřili síly s divizním nováčkem FK Přepeře (skupina C), kterého na turnovské umělce porazili 4:3 (2:3).

Ambiciózní Přepeře, klub z okresu Semily, který každým rokem postupuje výš a výš, a to od okresní soutěže (!), vstoupil do utkání velmi aktivně a převahu korunoval dvougólovým vedením. „Nastoupili na nás ve vysokém tempu, takže první půle byla dost běhavá. Hned v první minutě šli sami na bránu, ale mířili vedle. Párkrát se nám povedlo přejít do brejku, ale nedařilo se nám trefit bránu. Pak jsme z protiútoku dostali gól a druhý ze závaru před brankou,“ uvedl čížovský záložník Matěj Gregor, jeden z aktérů zápasu.

První branka Sokola padla z pokutového kopu. Matěj Gregor rozehrál s Martinem Šlapákem akci po straně, ten nahrál Radimu Nečasovi, jehož střelu pak zblokoval jeden ze stoperů rukou. Nařízenou penaltu Martin Jirouš s přehledem proměnil.

Čížová pak převzala iniciativu a začala tlačit. Ondřej Gregor byl aktivní na středu a rozdával hodně míčů do stran, Ihor Krasnyanyk dvakrát utekl a dával míč pod sebe do vápna, ale nic z toho nebylo. Po vybojovaném souboji na středu poslal Nečas dopředu Šlapáka, jehož střelu ze zadní tyče dorážel Roman Zahrádka – 2:2. Těsně před koncem poločasu Přepeře opět udeřily, domácí útočník zvrátil skóre nechytatelnou střelou do levé šibenice. Poločas skončil výsledkem 3:2.

Obrat ve druhé půli

Do druhého poločasu nastoupili Jihočeši v lehce pozměněném rozestavení. Pozici stopera obsadil Lukáš Dvořák a Petr Janda se posunul na střed. Přepeře přestaly běhat a prohrávali hodně soubojů, druhá půle byla jasně v režii Sokola. Jirouš s Dvořákem zachytili všechny průnikové přihrávky.

Vyrovnávací gól přišel patnáct minut po začátku druhého poločasu. „Hodně jsme tlačili, asi třicet minut před koncem soupeř vykopával od brány, Radim Nečas si prvním dotekem výkop zpracoval a z voleje poslal míč za brankářova záda. Úžasnej gól, všichni koukali, dokonce i soupeř zatleskal,“ popsal 19letý odchovanec Bohemians Praha 1905 Matěj Gregor, který do Čížové přišel s bratrem Ondřejem v létě a na podzim kvůli zranění odehrál jen šest zápasů.

Vyrovnání vneslo do čížovského týmu klid a domácí už nepustil do žádné větší akce. Poslední branku zápasu vstřelil po akci založené Petrem Jandou Martin Šlapák a zajistil Čížové vítězství 4:3.

Kvalitní příprava nabídla sedm gólů a dobré výkony obou soupeřů.  „Já jsem bohužel nemohla sledovat hru přímo na hřišti, ale podle ohlasů to byl parádní zápas, který si všichni užili. Těším se na jarní sezónu. Kluci jsou dobře připraveni, věřím, že Admira bude mít těžké udržet první místo,“ doufá sekretářka Čížové Tereza Kolpeková, že Sokol neřekl v boji o první příčku poslední slovo. Oproti podzimní části totiž bude daleko silnější.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama