Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lesňák vystřílel Kaplici výhru nad Bavorovicemi

 
neděle, 24. února 2019, 16:19

V sobotu v podvečer odehráli Kapličtí v rámci čtvrtého kola své třetí utkání na Hlubocké zimní lize. Po minulé výhře nad účastníkem krajského přeboru z Protivína jim tentokráte byl soupeřem bavorovický Mariner, hrající oblastní I. A třídu. Bavorovičtí byli nuceni zápas odehrát bez střídání. Spartakovci chtěli navázat na výkon z předešlého střetnutí a to se jim do jisté míry povedlo.

V prvním poločase soupeře do vážnější příležitosti nepustili a sami dvakrát gólově udeřili. Gólový účet zápasu otevřel v 10. minutě Jiří Divoký, který se po úspěšném presinku dostal k balónu a na jeho zakončení byl gólman Bavorovic krátký – 0:1. Ještě v průběhu prvního dějství se v tomto zápase hostům podařilo navýšit vedení. Na konci povedené akce byl přesný křížný pas Daniela, který na zadní tyči zužitkoval nepokrytý Marek Urazil – 0:2.

Druhý poločas byl na góly bohatší. Nejprve se podařilo hráčům Marineru hned v první minutě snížit, když brankáře Filipa Schneidera překonal Lukáš Hofmann – 1:2. Inkasovaný gól však spartakovce z míry příliš nevyvedl a stejně jako v první půli měli více brankových příležitostí.

Lesňákův druhý hattrick

Další výsledky 4. kola Hlubocké zimní ligy: Čkyně - K. Újezd 2:0 (1:0), SKP ČB dor. - Hrdějovice 2:1 (2:0), Hluboká - Netolice 5:1 (3:1). Podrobnosti přineseme.

Když se pak po Markově přihrávce zapsal mezi střelce poprvé v zápase Jakub Lesňák, vedli Kapličtí fotbalisté znovu o dvě branky – 1:3. Ještě jednou se Bavorovičtí dotáhli na rozdíl jediného gólu. Po hodině hry se o snížení znovu postaral Lukáš Hofmann – 2:3.

Žádné drama se ovšem nekonalo. Kapličtí měli pevně ve své režii a své vítězství ještě dokázali zvýraznit dvěma vstřelenými góly. Nad gólem na 2:4 by zaplesalo srdéčko nejednoho fotbalového fanouška. Kapličtí předvedli parádní kombinační akci, na jejímž konci byl Jakub Lesňák, který po přihrávce Patrika Micáka vrátil hostům dvoubrankové vedení. Kaplický útočník sedm minut před koncem zkompletoval svůj hattrick, když k tomu využil přesnou adresnou přihrávku Františka Marka – 2:5. Lesňák podruhé za sebou nastřílel tři góly a podruhé se mu to povedlo během druhého poločasu!

Kapličtí dokázali navázat na týden starou výhru nad Protivínem a po zásluze porazili i Bavorovice. V dalším střetnutí se představí již ve čtvrtek od 18 hodin proti pořádající Hluboké.

FC Mariner Bavorovice – FK Spartak Kaplice 2:5 (0:2)

Branky: 46. a 62. Hofmann – 53., 78. a 83. Lesňák, 10. Divoký, 17. Urazil. Rozhodčí: Leiš – Brom, Schwartz. Bez karet. Diváků: 20.

Bavorovice: Sýkora – F. Klíma, Šafránek, Hurný, Sekyra, Hofmann, J. Hanousek, Blažek, P. Volf, R. Hanousek, D. Klíma.

Kaplice: Schneider – F. Marek, Kuchař, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, Micák, Vaniš, Urazil, Lesňák. Střídal: Dostál.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Petr Vlasák