Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Závěrečná příprava Táborska skončila nerozhodně. Výstavní gól Čermáka

 
neděle, 24. února 2019, 15:19

Jedenácté poslední přípravné utkání odehrálo Táborsko na přírodním trávníku ve sportovním centru v Nymburce. Soupeřem mu byl tradiční druholigový soupeř FK Varnsdorf. Nastoupit nemohli marodi Kučera, Vozihnoj a Schramhauser, poprvé hrál v týdnu příchozí Gebert z Č. Budějovic.

První poločas přinesl mnoho neproměněných šancí a ohrožení brankářů vlastními hráči. V 11. minutě se krásnou střelou z pětatřiceti metrů prosadil Adrián Čermák – 1:0.

Těsně před koncem poločasu byla odpískána penalta ve prospěch Varnsdorfu. Varnsdorfský hráč se zmocnil míče po špatné přihrávce a šel sám na branku. Šiman mnoho šancí jak ho zastavit neměl a nakonec fauloval, za což rozhodčí nařídil nejen penaltu, ale udělil i žlutou kartu. K míči se postavil Kouřil, který penaltu s přehledem proměnil na konečných – 1:1.

První jarní mistrovské utkání čeká A tým netradičně v pondělí 4. března od 17 hod. na půdě MFK Vítkovice. Důvodem pondělního termínu je, že v pátek 1. března hraje ve Vítkovicích své televizní utkání Baník proti Zlínu v rámci Fortuna: ligy.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Generálka splnila naši představu. My jsme měli trošku problém s tím, že jsme byli poprvé na přírodním trávníku. Varnsdorf už na trávě tento týden trénoval. Oba dva týmy dnes hrály hrozně vůči svým gólmanům. Přihrávky „malé domů“ byly pro gólmany velmi nebezpečné. Byly z toho vlastně největší šance na obou stranách. Podali jsme velmi dobrý výkon. Nechali jsme si ovšem dát branku z penalty, která vyústila z „malé domů“. Čermák vstřelil krásnou branku z pětatřiceti metrů. Na obou stranách bylo mnoho neproměněných šancí. Viděli jsme všechny hráče, co dnes byli na soupisce, a je to dobrý příslib do prvního mistrovského utkání. Kádr budeme mít široký, abychom doplňovali B tým. Takže A-tým čítá 23 hráčů do pole a 3 gólmany.“

FC MAS Táborsko – FK Varnsdorf 1:1 (1:1)

Branky: 11. Čermák – 42. Kouřil (pen.). Rozhodčí: Váňa – Šimáček, Novák.

Táborsko: Šiman (46. Němeček) – Dressler, Navrátil (55. Zárybnický), Březina, Klusák – Pilík (60. de Almeida), Gebert (65. Ngimbi), Valenta (56. Frýdek), Čermák (66. Berešík), Pfeifer (46. Kopřiva) – Musiol (55. TouTou).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková