Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DG303 podesáté ovládlo Vodňanskou ligu

 
čtvrtek, 21. února 2019, 12:44

V posledním kole jubilejního 25. ročníku Vodňanské ligy se rozhodlo o tom, že vítězná žlutočerná dynastie bude pokračovat – DG303 zvítězilo pošesté v řadě a stanovilo nový rekord soutěže. Historickou sezónu má však za sebou také FC Mexico, které skončilo stříbrné a poprvé v historii klubu se probojovalo až do finále. Na stupních vítězů skončil už potřetí v řadě Chill, takže na Sokolskou louku zbyla nepopulární bramborová medaile. Páté místo obsadili mladíci ze Seš-losti, kteří za sebou nechali favorizované Drůbežáře i Kapry. Na 8. místě skončilo 5 Samyc, 9. místo obsadili Oranjes a poslední příčka připadla nováčkovi OC Delfín.

O umístění (5. – 10. místo)

OC Delfín – Oranjes 4:10 (1:5)
Branky:
Kalianko 2, Svatoš, Schwarz – Brtna 5, Madar 3, Zlatohlávek, Louženský. ŽK: Polanský T. (Oranjes)
OC Delfín: Vondrášek-Kalianko, Moudrý, Svatoš, Kašpar, Schwarz
Oranjes: Huneš-Zlatohlávek, Polanský T., Petřík, Brtna, Vondráček, Madar, Louženský, Líkař

Delfíni měli znovu problémy se sestavou, za to Oranjes dorazili v silném počtu. Utkání měli od začátku pod kontrolou právě oranžoví a soupeři příliš prostoru nedávali. Do poločasu si vytvořili přesvědčivý náskok. Druhá půle už nebyla tak aktivní, přesto byla vidět na Delfínech značná únava. Oranjes tak díky výhře v posledním zápase nakonec poskočili na předposlední místo. Nováček OC Delfín, který letos sbíral hlavně zkušenosti, skončil na posledním místě.

Vodňanská drůbež – FC Kapr 7:5 (4:1)
Branky:
Křenek 3, Rokůsek 2, Urban, vlastní (Tondr) – Smékal 3, Calta, Rottenborn. Bez karet
Vod. drůbež: Novák P.-Šácha, Baloušek, Valenta, Tesař V., Lang, Křenek, Rokůsek, Urban, Švec
FC Kapr: Tondr-Rottenborn, Kovařík T., Staněk, Calta, Smékal

Oba týmy stále živily naději na 5. místo. Důležitost zápasu vzala Drůbež vážně a povolala téměř celou soupisku, naopak Kaprům pár stěžejních hráčů chybělo. Lépe začala Drůbež a Kaprům pěkně zatápěla. Ti se v první půlce hodně trápili s koncovkou a do pauzy prohrávali o 3 branky. Druhá půle již byla vyrovnanější a branky padaly na obou stranách. Drůbež si ale závěr zápasu pohlídala a urvala důležité vítězství.

Seš-lost – 5 Samyc 9:1 (3:0)
Branky:
Polanský M. 2, Hrachovec P. 2, Hudák, Brabec, Funda, Hoch, Hubáček Š. - Skála. Bez karet
Seš-lost: Dušek-Hubáček Š., Hoch, Funda, Brabec, Želízko, Hudák, Polanský M., Hrachovec P.
5 Samyc: Plojhar-Skála, Trněný, Andres, Šulc J., Kopecký

Seš-lost měla před tímto kolem nejsnadnější pozici v boji o 5. místo a k tomu jim stačila výhra nad Samycemi. Ty se musely spokojit jen s jedním hráčem na střídání. Seš-lost začala velmi dobře a rychle se ujala vedení, Samyce navíc do šancí příliš nepouštěla. Vedení si postupně navýšila až na tříbrankový rozdíl. Do druhé části opět nastoupila Seš-lost velmi aktivně a soupeře se snažila co nejrychleji unavit. To se hráčům v černých dresech poměrně dařilo a postupně přidávali další branky. Samycím se podařilo vstřelit alespoň čestný gól. Pro Seš-lost to byl letos nejúspěšnější ročník, který završili 5. místem.


DESIGN ELEKTRO FINAL 4

O 3. místo
Sokolská louka – Chill 2:6 (2:2)
Branky:
Brůžek Jin., Kapusta – Benedikt O. 3, Benedikt L., Folta, Šteier. ŽK: Brůžek Jak., Profant – Kouba
Sok. louka: Babický-Brůžek Jin., Brůžek Jak., Faktor, Machnyk, Kapusta, Novák P., Profant
Chill: Pečený-Benedikt O., Benedikt L., Malík, Šteier, Folta, Chalupský, Kouba, Färber

Do odvety vstoupili lépe hráči Sokoldy a dostali se do vedení. To jim ale dlouho nevydrželo a Chill vyrovnal. Hrálo se v hodně rychlém tempu, ale v útočné fázi dělaly oba týmy velké chyby. Do poločasu se podařilo vstřelit hráčům na obou stranách po gólu. Druhá půle už byla více v režii Chillu, který zpřesnil mušku a přidával další branky. Sokolíky od většího přídělu znovu podržel brankář Babický. Chill tak ovládl i druhý zápas a může se radovat z konečného 3. místa. Ale i pro sokolíky je 4. místo velký posun oproti minulému roku.

Finále
FC Mexico – DG303 2:6 (0:4)
Branky:
Žurek R., Beneš – Vorel J. 2, Bečvář 2, Bakula, Vorel Z. ŽK: Vorel Z. (DG303)
FC Mexico: Turek-Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma, Žurek J.
DG303: Hanus-Hájek, Bakula, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z., Sládek, Kukla

Mexicu chyběli v sestavě hned dvě velké letošní opory a na hře to bylo znát. Jejich rozehrávka nebyla tak jistá jako v předchozích zápasech a DG toho dokázalo hned od úvodu využít. Rychle se dostalo do vedení a neustále napadalo rozehrávku soupeře. Ještě do pauzy si žlutočerní vytvořili velký náskok a o letošním vítězi tak bylo rozhodnuto. Mexico se ale nechtělo ve druhé půli vzdát a stále se pokoušelo útočit. Jenže DG už hrálo s velkým klidem a pokoušelo se spíš držet míč. Závěr zápasu tedy žádné drama nepřinesl a tak DG303 mohlo pošesté v řadě zvednout nad hlavu mistrovský pohár. Mexico si letos vylepšilo své maximum na stříbrnou pozici a fanoušky navnadilo na velká očekávání pro příští ročník.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková