Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice hattrickem Lesňáka porazila Protivín

 
neděle, 17. února 2019, 11:27

Ve druhém zápase v rámci třetího kola Hlubocké zimní ligy poměřili Kapličtí své síly s účastníkem krajského přeboru z Protivína. Hosté byli favority střetnutí a tomu také odpovídal samotný úvod zápasu.

Hned po několika vteřinách mohli Protivínští otevřít skóre, ale tutovku zahodili. V páté minutě pak mohl zaváhání své spoluhráče napravit Moravec, ale ani on míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. S přibývajícími minutami se ale do vyložených šancí začali dostávat i Spartakovci a neměli jich vůbec málo. V desáté minutě po centru z levé strany neprocedil míč za Hanusova záda nadvakrát Daniel. Vzápětí Divoký ve spolupráci s Urazilem připravili loženku Lesňákovi, ten však míč poslal pouze nad bránu soupeře.

Ve čtrnácté minutě Kebl narýsoval parádní kolmici prostupnou protivínskou obranou na rozběhnutého Lesňáka, který se dostal až do vápna, Hanusovi udělal kličku, ale z pravé strany míč do odkryté branky netrefil. Uběhly sotva čtyři minuty a gólman Hanus znovu spílal svým bránícím spoluhráčům, přesněji řečeno nebránícím. Po další Keblově kolmé přihrávce našel Lesňák před brankou ve stoprocentní příležitosti Urazila, ale ani tomu se nepodařilo změnit bezbrankové skóre. Na druhé straně si vzápětí Schneider poradil s přízemní střelou k tyči a o pár minut později po rychlém kontru zakončovali Protivínští zpoza vápna přízemní ranou mimo pravou tyč.

V dalších minutách pak byli nebezpečnějším týmem překvapivě Kapličtí. Po Urazilově přihrávce pálil Lesňák z dobré pozice tvrdě, ale nad bránu. Nedlouho poté zahrávali domácí trestný kop ze strany. Po Divokého centru se balón od Lesňáka dostal k Urazilovi, i on však poslal balón pouze nad Hanusovu svatyni. Skóre se změnilo až ve 26 minutě a zcela po zásluze se do vedení dostali Kapličtí fotbalisté. Micák vysunul Lesňáka, ten zatáhl balón po pravé straně, předložil míč před bránu nabíhajícímu Marku Urazilovi a bylo to 1:0.

Další zajímavé možnosti pak byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce první půle. Nejprve se ke střele odhodlal kaplický Vaniš, Hanus s obtížemi ránu vyrazil na rohový kop. Na druhé straně obdobná situace. Skákavá střela Moravce, kterou Schneider vytlačil mimo tři své tyče. Pak kaplický gólman podržel svůj tým při šanci velezkušeného Zacha. Nakonec se však v samotném závěru poločasu podařilo Protivínským vyrovnat. Na konci rychlého kontru byl Jan Moravec – 1:1.

Po přestávce řádil Lesňák

V úvodu druhého poločasu jako první znovu udeřili Spartakovci. Štrbačka na pravé straně dlouhou přihrávkou vysunul Jakuba Lesňáka, ten pronikl z úhlu do vápna a místo očekávané přihrávky na střídajícího Dana Pála překvapil druhého gólmana soupeře Kubičku zakončením na přední tyč – 2:1. Jenomže hned po rozehrávce Protivínští zaskočili asi ještě slavící fotbalisty Kaplice rychlým protiútokem a Petr Sládek znovu vyrovnal, tentokráte na 2:2.

Ani když podruhé v zápase ztratili Spartakovci své vedení, rozhodně nesložili zbraně a dál byli favoritovi více než vyrovnaným soupeřem. A odměnou jim byl třetí vstřelený gól. Po chybě brankáře Kubičky se k míči na pravém rohu velkého vápna dostal Jakub Lesňák a následovala bomba do bližší šibenice protivínské svatyně – 3:2. Vzápětí další tutová šanci spartakovců. Robert Daniel ji připravil Lesňákovi, ten sám před brankářem poslal míč těsně mimo. Dá se říci, že Kapličtí kontrolovali vývoj zápasu a navíc se jim podařilo svůj náskok ještě navýšit. Kebl vybojoval míč pro Jakuba Lesňáka, který po jeho přihrávce zkompletoval svůj hattrick – 4:2.

Ve zbývajících minutách střetnutí měly oba dva týmy možnost ohrozit branku soupeře po standardních situacích, ale vážnější branková příležitost již k vidění nebyla. A tak se zrodilo překvapivé, ale naprosto zasloužené vítězství outsidera zápasu. Spartakovci si tak do tabulky Hlubocké zimní ligy připsali první body.                

FK Spartak Kaplice – FK Protivín 4:2 (1:1)

Branky: 48., 64., 72. Lesňák, 26. Urazil – 45. Moravec, 49. Sládek. Rozhodčí: Zabilka – Šťastný, Syrovátka. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Schneider – Štrbačka, Kebl, Čutka, Gondek, Daniel, Divoký, Micák, Vaniš, Urazil, Lesňák. Střídali: Kuchař, Pál, F. Marek.

Protivín: Hanus (46. Kubička) – Zach, Rothbauer, Mikulenka, Vojík - Říha, Bečvář, Moravec, Zb. Vorel, Vojta – J. Vorel. Střídali Sládek, Hornát, Hrachovec, Dan, Říha ml.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec