Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek sahal po přestávce po vyrovnání, Táborsko pečetilo Pilíkem

 
sobota, 16. února 2019, 21:45

Desáté přípravné utkání se odehrálo Táborsko na UMT v Písku. Soupeřem mu byl třetiligový tým FC Písek, v jehož dresu působí extáboráci Aleš Hanzlík, Ondřej Běloušek, Antonín Presl a nově také Michal Toma. Zároveň v roli asistenta trenéra se představil Zdeněk Koukal.

První poločas začal dle předpokladu. Písečtí se k ohrožení branky Šimaněho dostali sporadicky. Za to Táborsko bylo aktivní. První branku utkání jsme viděli v jedenácté minutě, kdy si centrovaný míč z rohového kopu našel Navrátil a umístil hlavou míč za Tomova záda – 0:1. Po zbytek poločasu trápila hosty produktivita.

Druhý poločas začal lépe Písek, který začal vystrkovat růžky a dostal se také k nepříjemným zakončením. Největší šance domácích skončila na tyči Němečkovy branky. Táborsko se po několikanásobném střídání spíše hledalo a už nebylo tak nebezpečné jako v prvním poločase. To změnil až závěr utkání. Domácí ve snaze o vyrovnání otevřeli obranu. Toho jsme dokázali využít díky Pavlu Pilíkovi, který se trefil dvakrát v rozmezí pěti minut na konečný stav 0:3.

Kádr před utkáním opustil Tomáš Pilík, který dostal zajímavější nabídku ze zahraničí. Naopak do týmu přišel Vojtěch Gebert z Českých Budějovic.

Další utkání čeká na Táborsko v sobotu 23. 2. 2019 od 13:00 s FK Varnsdorf. Utkání se sehraje nejspíše na přírodní trávě ve SA Nymburk.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Spokojeni můžeme být jen s prvními dvaceti minutami, kdy jsme hráli to, co jsme chtěli. Řekli jsme si, že budeme hrát jednoduše a ne tak jako v Benešově. Měli jsme tři čtyři nadějné šance, ale netrefili jsme branku a nebo nás Toma vychytal. Zbytek zápasu byl hodně rozhádaný. Občas jsme si to zbytečně moc sami komplikovali. V druhém poločase bylo moc doteků s míčem a domácí měli o to větší chuť. V utkání se chytli a začali hrát jednoduše a účelně. My jsme nedokázali v ten moment pořádně chytit a vzít zápas zpět pod svoje opratě. Ve chvíli, kdy jsme zvýšili hlas a zjednodušili hru, tak jsme vstřelili dvě branky. Takže je vidět, když hrajeme jednoduše a účelně, tak hra má hlavu a patu. Když si pak naopak někteří hráči myslí, že se dá hrát v chůzi nebo moc komplikovaně, tak se nedá hrát ani proti třetiligovému celku.“

FC Písek – FC MAS Táborsko 0:3 (0:1)

Branky: 11. Navrátil, 87. a 90. Pilík. Rozhodčí: Matyš – Toucha, Žemlička.

Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra, Kulík, J. Held, Pinc, M. Held, Voráček, Hrachovec, Hanzlík. Náhradníci: Vojtíšek – Sigmund, Kasík, Presl, Běloušek, Pecka, Sedláček.

Táborsko: Šiman (46. Němeček) – Březina, Navrátil (55. Zárybnický), Čermák (60. Ngimbi), Klusák, Dressler, Kučera (46. Gebert), Pilík, Valenta (46. Frýdek), Kopřiva (46. de Almeida). Musiol (65. Vandas).

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková