Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kvalitní zápas a cenná výhra s Lincem

 
sobota, 16. února 2019, 21:08

Českobudějovické Dynamo vyhrálo předposlední přípravný zápas. Po kvalitním výkonu Jihočeši porazili BW Linec 3:1 a zapsali si cennou výhru nad druhým týmem druhé rakouské ligy. V prvním poločase skóroval poprvé v přípravě Ledecký, pak soupeř vyrovnal, ale čtvrthodiny před koncem trefil výhru Šplíchal. V závěru ještě Táborský jistil situaci z pokutového kopu.

Premiéru v černobílém dresu si odbyl Daniel Mareček, hned oblékl i kapitánskou pásku. Hosté dorazili ke generálce v kompletním složení. Dynamo bylo od úvodu lepším a aktivnějším celkem, hosté se kvůli vysokému presinku Jihočechů jen značně krkolomně dostávali z vlastní poloviny. Hned v úvodu utkání pálil nebezpečně Javorek, ale branka soupeře mu byla malá. Gólem neskončil ani Martanův průnik, po němž posila z Hradce Králové marně hledala nabíhajícího Ledeckého.

Hrálo se prakticky jen na jedné polovině, vedoucí branka však ne a ne přijít. Blízko ní byl novic Mareček, ale po Kladrubského rohu tváří v tvář brankáři jen nechal vyniknout Helače. V závěru poločasu Jihočeši trošku vyklidili pozice a paradoxně se jim podařilo otevřít skóre. Po chybě rakouského týmu v rozehrávce prchl do brejku David Ledecký, jeho střelu zblokovali hostující obránci, ale balon šťastně doběhl do branky. Byl to Ledeckého první gól v přípravě.

O poločase oba celky prostřídaly své sestavy a na hře to bylo znát. Aktivity se chopil Linec a dvakrát velice nebezpečně hlavičkoval Templ. Křížek však vždy předvedl skvělý zákrok. Druhý gól mohl přidat Helešic, ale po Provodově akce trefil jen tyč. Následně se Helešic přesunul do role asistenta, Brandner zblízka už ale nedokázal usměrnit míč do sítě.

Linec čím dál častěji okupoval území černobílých a v 66. minutě se mu také podařilo vyrovnat. Do třetice všeho dobrého si mohl říct urostlý Florian Templ, který zůstal mezi stopery nekrytý a snadno skóroval. Dynamo bylo chvíli zaskočené, ale čtvrthodiny před koncem rozhodlo. Standardní situaci Grajciara na zadní tyči zakončil Táborský, jeho ránu vyrazil brankář k Martinu Šplíchalovi, který dorazil míč do sítě. V závěru zápasu byl ještě faulován ve vápně Ivo Táborský a sám faulovaný pokutový kop proměnil. Jihočeši tak porazili BW Linec 3:1.

David Horejš (trenér Dynama): „Dnes to byl zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, soupeře jsme přehrávali a měli jsme tam příležitosti. Ty jsme sice bohužel neproměňovali, ale v naší hře bylo to, co jsme si představovali. Druhý poločas byl už takový trochu rozháraný a byl to urputný fotbal. Trochu jsme ustoupili od hry, kterou chceme produkovat. Celkově jsme velmi spokojeni s výsledkem a s hrou z prvního poločasu. Ve druhé půli jsme nepředvedli to, na co máme.“

SK Dynamo Č. Budějovice - BlauWeiss Linec 3:1 (1:0)

Branky: 41. Ledecký, 74. Šplíchal, 84. Táborský z pen. – 66. Templ. Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. ŽK: 0:1 (Jackel). Diváci: 200.

SK Dynamo: Křížek – Kladrubský (61. Řezáč), Novák (46. Havel), Fišl, Helešic – Mareček (61. Grajciar), Čavoš – Martan (46. Wermke), Javorek (46. Brandner), Provod (61. Šplíchal) – Ledecký (46. Táborský).

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle