Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Pilík: Z Honvédu Budapešť za bratrem Pavlem do Táborska

 
středa, 13. února 2019, 13:10

Jednou z mnoha nových tváří v táborském týmu je čerstvě Tomáš Pilík, který teď nastupuje po boku bratra Pavla. První ligu si zahrál již v necelých šestnácti letech, odehrál v ní 265 zápasů, vstřelil 24 gólů a připsal si 30 asistencí. Poslední půlrok odehrál na zahraničním angažmá v Maďarsku.

S fotbalem začal v týmu Sparta Luhy, odkud v průběhu mládeže zamířil do Marily Příbram. Za první tým Příbrami debutoval v sezoně 2004/05 ve věku 15 let a 343 dnů. Zpočátku nenastupoval pravidelně. Pomohlo mu k tomu až hostování v Ústí nad Labem, kde působil většinu sezony 2008/09. V roce 2010 odešel do Baníku Ostrava, kde se výrazněji neprosadil a po půl roce se vrátil zpět do svého mateřského klubu. V zimním přestupovém období ročníku 2015/16 hráči skončila smlouva a jednal se Zbrojovkou Brno, kde podle některých zdrojů již podepsal kontrakt, ale nakonec prodloužil smlouvu o dva a půl roku s Příbramí. V červnu 2017 se dohodl na smlouvě s FC Zbrojovka Brno. V létě 2018 se vydal na další angažmá do FC Honvéd Budapešť. Nyní přichází do Táborska na zkoušku jako volný hráč.

Tomáši, jak se zrodila možnost připojit se k týmu Táborska po vašem konci v Budapešti?
Jelikož jsem volný hráč a sháním angažmá, tak se mi ozval trenér Mikolanda, že by měl zájem, abych přijel. A tak jsem tady.

V týmu máte svého mladšího bratra Pavla. Ovlivnilo to nějak vaše rozhodnutí zkusit se porvat o místo v kádru FCT?
Ano, samozřejmě že ovlivnilo. O fotbale se spolu bavíme každý den, takže jsem měl od Pavla hodně informací a i podle toho jsem to zkusil.

V týmu jste zatím pár dní, už jste se zaklimatizoval v kabině?
Spoustu kluku neznám, ale s tím problém nemám a za krátký čas se určitě poznáme. Já nejsem konfliktní povaha, takže určitě nebude problém.

Jak byste zatím zhodnotil tréninky pod vedením Petra Mikolandy?
Zatím jsem v Táborsku první týden, tak je brzo na nějaké hodnocení. Ale tréninky jsou náročné, jelikož je to pořád příprava, tak to ani jinak nejde.

S kým jste si zatím nejvíc sedl v kabině?
Jak už jsem říkal. Nejsem konfliktní člověk a myslím si, že do party jsem snad zapadl dobře. Nemám problém pokecat s kýmkoliv. Je těžké konkrétně někoho jmenovat. Hrával jsem s Kubou Navrátilem, tak občas zavzpomínáme na staré časy.

Jak jste spokojený s tréninkovým zázemím a vybavením?
Co jsem měl možnost poznat, tak máme vše, co potřebujeme. Sice se třeba někam kousek dojíždí, ale dneska je to i ve větších klubech, takže za mě spokojenost a nevidím v tom problém.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková