Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zklamalo s Benešovem. Kádr bude zužovat

 
neděle, 10. února 2019, 10:52

Táborsko odehrálo na umělce v Benešově již deváté přípravné utkání. Soupeřem mu byl třetiligový SK Benešov. Pro benešovské fotbalisty to bylo další utkání proti týmu z druhé ligy, když minulý týden potrápili Vlašim. Druhý poločas odehrál v táborském dresu 25letý Stephano Alves de Almeida (1993) z Brazílie. Čerstvá posila přichází do Táborska na přestup z portugalské druhé ligy.

Výkop utkání obstarali táborští hráči. Úvod utkání byl spíše o poznávání soupeře a brankáři mohli být v klidu. Více práce měl během prvního poločasu domácí brankář Tetour, ale se všemi střelami si poradil. V závěru poločasu při rohovém kopu brankář Šiman podcenil centr a jen díky nešikovnosti domácích střelců skončil poločas nerozhodným stavem 0:0.

Druhý poločas byl ve znamení toho prvního. Táborští fotbalisté se snažili o kombinační hru, ale domácí hráči podávali bojovný výkon a nedali jim ani metr hřiště zadarmo. V 74. minutě došlo k nedorozumění mezi stoperem a Zadražilem. Zadražil si sice křikl, že míč má, ale stoper již nezastavil svoji myšlenku a míč se dokutálel až do branky Táborska. Autorem branky byl nakonec ve statistikách zapsán benešovský Engelmann – 1:0. Do konce utkání jsme již žádnou branku neviděli a Benešov svým bojovným výkonem a se štěstím zvítězil.

Další utkání čeká Táborsko v sobotu 16. 2. od 11:00 s Pískem na tamní UMT.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Před začátkem zápasu jsme si říkali, že domácí celek bude vyhecovaný a bylo to i dnes vidět, protože jsme měli tréninkově náročný týden. Dále že hrát proti soupeři ze třetí ligy je těžší a náročnější, protože udržet hlavu je těžké. První poločas jsem byl spokojený, jelikož jsme hráli to, co jsme si řekli. Nechali jsme Benešov hrát a my jsme byli rychlejší. Měli jsme sice tři nebo čtyři zakončení zpoza vápna, ale bez gólové šance. Druhý poločas, kdy tam přijdou hráči, kteří si myslí, že proti Benešovu se to dá hrát jen do nohy a hrát na moc doteků s míčem, tak to nejde. Tenhle zápas jsme pojali, že jsme chtěli vidět hrát některé hráče. Zároveň B tým hrál turnaj v Příbrami, tak někteří mu šli pomoci. Dnes tady bylo plno fotbalistů. Ale žádný bojovník, který by to strhl. Všichni chtěli hrát do nohy. Vyvodíme si z toho následky a v pondělí zúžíme kádr. Budeme pracovat už jen s kvalitou, kterou potřebujeme, a s hráči, kteří chtějí bojovat o druhou ligu.“

SK Benešov – FC MAS Táborsko 1:0 (0:0)

Branky: 74. Engelmann. Rozhodčí: Budil – Brýl, Šonský.

Benešov: Tetour – Filip, Pedro, Engelmann, Klauz, Švantner, Hampl, Vrňák, Srb, Brokeš, Lauricella. Náhradníci: Rotbauer, Rataj, Urban, Procházka, Zoubek, Novák.

Táborsko: Šiman (46. Zadražil) – Navrátil, Zárybnický, Čermák (46. Kučera), P. Pilík (46. Krobot, 65. P. Pilík), T. Pilík, Klusák (46. Hasil), TouTou (30. Musiol), Kodad, Kopřiva (46. Almeida), Frýdek (46. Březina).

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková