Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Půltucet nováčků a skvělý Fajfrlík v brance

 
čtvrtek, 16. března 2017, 12:23

Šest nových jmen se poprvé objevuje v ideální jedenáctce 16. kola krajského přeboru. Prim drží útočníci Michal Požárek (Katovice) a Martin Dvořák (Soběslav), kteří si vysloužili nominaci již popáté.

Mezi třemi tyčemi se při startu jara zablýsklo několik gólmanů. Jednatřicetiletý Michal Fajfrlík už v přípravě prokazoval, že bude pro Planou velkou posilou. A potvrdil to i s favorizovaným J. Hradcem. Naposledy chytal loni na jaře v Čimelicích, kam dojížděl z Prahy, a vážně se zranil v Jankově. Nejen chycenými penaltami zazářila také brankářská dvojice Lukáš Novotný (Ševětín) a Jakub Skála (Třeboň).

V obranné řadě se to jen hemží novými jmény. Martin Nýdl se osvědčil na kraji olešnické obrany v remízovém derby s Hlubokou. Kapitán poslední Plané Daniel Fořt se mohl těšit z povzbuzujícího zisku bodu do dalších záchranářských bojů. David Pichlík poprvé chyběl v sestavě píseckého béčka a zápas s lídrem Soběslaví sledoval ze střídačky z pozice asistenta trenéra. Výborně ho zastoupil s kapitánskou páskou na levém rukávu mladičký Dominik Uhlík.

Ondřej Prášil opět řídil ofenzivu Protivína na umělce Hluboké s Třeboní a druhým gólem pečetil vítězství 2:0. Michal Brůžek, kapitán Želče, nejprve proměnil s Rudolfovem penaltu a pak zaskočeného soupeře dorazil pohotovou střelou, která po půl hodině znamenala stav 3:0. Brůžkovi dobře sekundoval Jan Švec. Po dlouhodobém zranění se úspěšně vrátil do hradecké základní sestavy záložník Ondřej Černoch. Kvalitní výkon a vůbec první zápas v této sezoně ozdobil vyrovnávacím gólem.

Místo v útoku si pronajali vyhlášení a obávaní střelci. Mladíček Michal Požárek zařídil dvěma zásahy výhru Katovic nad Čimelicemi a naše redakce ho zvolila za Muže 16. kola. Martin Dvořák potrestal chybu písecké obrany a poslal vedoucí Soběslav do vedení. Víc než na bod to ale nestačilo. 


Ideální sestava 16. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Michal Fajfrlík (Planá/1)

Martin Nýdl (Olešník/1), Daniel Fořt (Planá/1), Dominik Uhlík (Písek B/2), Zdeněk Sváta (Ševětín/1)

Ondřej Prášil (Protivín/3), Michal Brůžek (Želeč/4), Ondřej Černoch (J. Hradec/1), Jan Švec (Želeč/1)

Michal Požárek (Katovice/5), Martin Dvořák (Soběslav/5)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle