Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Finále Vodňanské ligy obstarají FC Mexico a DG303

 
pátek, 8. února 2019, 19:55

Semifinálové odvety potvrdily, že o titul mistra Vodňanské ligy se v jubilejní 25. sezóně utkají FC Mexico a DG303. Oba favorité totiž s přehledem zvládli také druhé zápasy proti Sokolské louce respektive Chillu a utkají se v souboji o velký putovní pohár. Na poražené semifinalisty samozřejmě čeká duel o bronzovou příčku. Ve skupině o umístění se situace poměrně zamotala, protože reálnou naději na konečné 5. místo mají stále ještě čtyři týmy!

O umístění (5.-10. místo)

Seš-lost – Oranjes 8:4 (4:1)
Branky:
Hrachovec P. 3, Hubáček Š., Gažík, Želízko, Polanský M., vlastní (Petřík) – Hanžl O., Petřík, Vondráček, Líkař. ŽK: Vondráček, Brtna (oba Oranjes).
Seš-lost: Dušek-Hubáček Š., Funda, Gažík, Želízko, Polanský M., Hrachovec P.
Oranjes: Zlatohlávek-Hanžl O., Polanský T., Petřík, Brtna, Líkař, Vondráček.

Oba týmy se sešly pouze s dvěma hráči na střídání, a tak se neočekávalo žádné vysoké tempo. Od začátku byla Seš-lost lepší i důraznější a díky chybám soupeře ovládla první poločas. Druhá půle byla o něco vyrovnanější, ale v koncovce byla znovu lepší Seš-lost. Oranjes sice bojovali až do úplného závěru, ale další porážku neodvrátili.

5 Samyc – Vodňanská drůbež 8:10 (2:5)
Branky:
Skála 3, J. Šulc 3, Kopecký, J. Tesař - Křenek 5, Šácha 3, Rokůsek, Švec. Bez karet.
5 Samyc: Plojhar-Skála, Tesař J., Andres, Šulc J., Kopecký.
Vod. drůbež: Křenek (Novák P.)-Šácha, Tesař V., Rokůsek, Švec.

V bráně drůbeže začal Křenek. Hra byla zpočátku vyrovnaná, ale poté co naskočil do branky Drůbeže Novák a Křenek se vrátil do hry, byla převaha vidět na straně drůběžářů. Do poločasu se jim podařilo soupeři odskočit na rozdíl tří branek. Ve druhém poločasu nejprve naskakovalo skóre pro Drůbež a vypadalo to na poklidné vítězství. Samyce ale zabrali a v závěru se jim podařilo stáhnout manko na dva góly. Drůbež už ale Samyce v závěru do šancí nepouštěla a dokráčela k důležité výhře.

FC Kapr – OC Delfín 15:4 (8:3)
Branky:
Smékal 4, Kovařík M. 3, Valta 3, Rottenborn 2, Kovařík T. 2, Jáša – Moudrý 3, Schwarz. ŽK: Valta (FC Kapr).
FC Kapr: Staněk-Kovařík M., Rottenborn, Kovařík T., Valta, Smékal, Jáša.
OC Delfín: Kalianko-Vondrášek, Moudrý, Svatoš, Schwarz.

Delfíni měli velký problém se sestavou, ale nakonec se sešli. Kapři od začátku zápasu jasně dominovali a kontrolovali hru. Delfínům bez možnosti střídání rychle docházela šťáva. Vítězství mohlo být i výraznější, ale Kapři měli v koncovce spoustu nepřesností.


DESIGN ELEKTRO FINAL 4

Semifinále A

Sokolská louka – FC Mexico 0:5 (0:1)
Branky:
Žurek J. 3, Mottl, Jirkovský. ŽK: Profant, Kvapil – Pasecký, Pícha, Žurek R., Jirkovský.
Sok. louka: Babický-Brůžek Jak., Faktor, Machnyk, Volf, Profant, Kapusta, Novák P., Schánělec, Liška M., Sajtl, Kvapil.
FC Mexico: Turek M.-Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Pícha, Kochma, Žurek J.

Na Mexicu byla vidět od začátku větší pohoda a hlavně klid v rozehrávce. Sokolda se pokoušela o vysoký presink a narušovala rozehrávku soupeře. Přesto se Mexico ujalo do přestávky vedení po pěkné akci. Do druhé půle naskočila Sokolská s velkým odhodláním a vytvořila si několik slibných šancí. Ty ale většinou směřovaly mimo branku Mexica. To se po pár minutách srovnalo a dvěma brankami zvýšilo na 3:0. Sokolda se i přes velkou bojovnost prosadit nedokázala a tak se po dvou jasných výhrách podívá do finále FC Mexico.

Semifinále B

Chill – DG303 2:9 (1:5)
Branky:
Kouba, Färber – Vorel J. 4, Kukla 2, Volmut, Hornát, Bečvář. ŽK: Pečený (Chill).
Chill: Pečený-Benedikt O., Šteier, Färber, Folta, Chalupský, Kouba.
DG303: Hanus-Hájek, Bakula, Kukla, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář.

DG i přes dostatečný náskok z prvního zápasu nepolevilo ani ve druhém a střílelo jednu branku za druhou. Chill si sice dokázal vytvořit dost šancí, ale zakončení byla nepřesná nebo je zastavila konstrukce branky. Druhá půle byla více v režii DG303 a Chillu se postupně přestalo dařit i v kombinaci. Chill tak po vcelku podařené základní části v semifinále doplatil na velmi nízkou produktivitu a finálovou účast neobhájí. DG303 postoupilo do finále zcela zaslouženě a Mexicu má co vracet. Jako jediný soupeř je dokázal v základní části porazit.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková