Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boleslav trestala chyby Táborska, které nezachytilo začátky obou poločasů

 
pondělí, 21. ledna 2019, 22:16

Utkání o 3. místo v Tipsport Malta Cupu a celkově již šesté přípravné utkání dnes sehrálo Táborsko. Soupeřem mu byla prvoligová Mladá Boleslav, která nastoupila ve velmi kvalitní sestavě v čele s aktuálně nejlepším střelcem české ligy Komlichenkem.

Utkání odehrálo celkem pět táborských odchovanců Jakub Navrátil, Adam Zadražil, Patrik Schramhauser, Leoš Vozihnoj a Lukáš Pfeifer. Tolika jich dříve nebylo v sestavě zvykem. Táborsko se ujalo úvodního výkopu utkání. Ovšem nákop na Stejskalovu branku byl nepřesný. Z následné akce Boleslav poprvé zahrozila. Před nabíhajícím Komlichenkem míč odhlavičkoval do bezpečí Navrátil. V 6. minutě šla do vedení Mladá Boleslav po obrovské hrubici Čermáka. Před branku přiletěl prudký centr z levé strany, který obránce srazil jen na malé vápno a Přikryl nasadil gólmanovi Zadražilovi jesličky – 0:1.

Kopřiva díky své rychlosti udržel míč na hrací ploše a odcentroval do pokutového území. Obránci Mladé Boleslavi byli pozorní a odehráli míč do bezpečí. Šandera si na pravé straně obhodil jednoho z hráčů Mladé Boleslavi a prošel s míčem na hranici pokutového území. Po jeho pádu však sudí faul nezapískal. Po rohovém kopu Mladá Boleslav málem podruhé udeřila. Přikryl tentokrát tečoval přízemní dělovku, ale míč prolétl těsně vedle tyče.

Zanedlouho Matějovský skvěle vystoupil na polovině hrací plochy proti Schramhauserovi a hlavou odehrál míč do bezpečí. Ve 22. minutě se musel předvést také Stejskal. Brankář Mladé Boleslavi si s ránou mířící doprostřed branky poradil a vyrazil míč nad břevno. Po rohovém kopu hlavičkoval Navrátil, jenže jeho pokus prolétl nad břevnem. Ve 32. minutě bylo srovnáno. Táborsko zahrávalo rohový kop, po kterém se do odraženého míče opřel Kopřiva a jeho dělovka skončila až v síti – 1:1.

Komlichenko se hnal za dalším obloučkem na hranici pokutového území. Obránci však ruského střelce hlídali opravdu skvěle. Ve 41. minutě po chybě Kučery na polovině hřiště šla Ml. Boleslav opět do vedení. Přikryl se dostal do úniku, rozmyslel si své zakončení a obstřelil vyběhnutého Zadražila – 1:2.

Inkasovali i na začátku druhé půle

Z kraje druhého poločasu si Hašek na pravé straně dělal prostor, nicméně jeho průnik zastavil úspěšně Hasil. Musiol si vzal míč na polovině hrací plochy, roztáhl hru na pravou stranu, jenže Šandera svým centrem neoslovil nikoho v modrém dresu. Z následné akce v 51. minutě se opět prosadila Mladá Boleslav. Hašek si na pravé straně narazil míč s Matějovským, prošel do velkého vápna a střelou na přední tyč rozvlnil síť za Němečkovými zády – 1:3.

Ladra si udělal prostor na polovině hřiště, kde si krásně pokryl míč tělem a Pilík ho poslal nedovoleně k zemi. Klusák našel přesnou přihrávkou Čermáka, kterého fauloval Přikryl. Vozihnoj číhal na prudký centr z pravé strany, ale Hašek se stačil skvěle vrátit a skluzem odehrál míč do bezpečí. Takács odcentroval v 77. minutě do pokutového území. K míči se probojoval Novák, jenže levačkou z ostrého úhlu branku Němečka neohrozil.

Následně se Březina pustil do menší výměny názoru s jedním ze soupeřů. V 81. minutě se Kodad po průniku z pravé strany dostal do zakončení, ale jeho dělovka proletěla kolem vzdálenější tyče. V závěru utkání se přitvrdilo a Tatajev si v hlavičkovém souboji pomohl rukou a poslal k zemi Rondiće.

V poslední minutě základní hrací doby se Rondić z levé strany prosmýkl do pokutového území, ale dlouho váhal se zakončením. Obránce Hájek se dokázal vrátit a střelu zablokoval. V nastaveném čase se již skóre nezměnilo a utkání výsledkově zvládla lépe Mladá Boleslav, která bere třetí příčku v Tisport Malta Cupu. Táborsko končí na čtvrté pozici.

Další utkání sehraje Táborsko na Národním stadionu Ta Qali ve středu 23.1 od 20:00. Soupeřem mu bude maltský FC Floriana. Jedná se o tým, který se pohybuje uprostřed maltské Premiér league a má skóre 17:15 po patnácti utkáních.

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Když budeme dělat hlouposti, můžeme hrát, jak chceme… U dvou prvních gólů Boleslavi byly obrovské individuální chyby. Prvních patnáct minut máme stále problém. Inkasujeme stejně jako na podzim úvodní branku. Musíme se na to hodně zaměřit, protože není možné, abychom z dvaceti zápasů inkasovali šestnáctkrát do patnácté minuty. Od dvacáté minuty si myslím, že byla vidět na hře kvalita z obou dvou stran. Zaslouženě jsme vyrovnali na 1:1. Měli jsme i další náznaky šancí, ale minutu před poločasem jsme udělali další chybu uprostřed hřiště. Dalo by se říct, že jsme dali Mladé Boleslavi dva dárky. Jinak na šance to bylo vyrovnané. Ve druhém poločase se sestavy hodně prostřídaly. Opět jsme dostali branku na úvodu poločasu. A teprve za stavu 1:3 začali hráči hrát tak, jak mají a od šedesáté minuty jsme byli aktivnější a více na míči. Chvilkami to byl i bojový sport. Přibylo osobních soubojů. Po našem i boleslavském střídání to byla spíše kopaná, ale i tak jsme měli dvě šance, které díky mládí a nezkušenosti nedokážeme proměnit. Ve finále to mohlo klidně skončit remízou. Za výkon jsem spokojený. Sice jsme prohráli, ale jsme čtvrtí v Tipsport Cupu a byla to další obrovská zkušenost pro naše mladé hráče. Starší hráči pracují velice dobře, a když se vyvarujeme některých chyb, tak můžeme hrát s kýmkoliv.“

FC MAS Táborsko – FK Mladá Boleslav 1:3 (1:2)

Branky: 6. a 41. Přikryl, 51. Hašek – 32. Kopřiva. Rozhodčí: Mangion – Francalanza, Spenser

Táborsko: Zadražil (46. Němeček) – Navrátil, Schramhauser, Hasil, Čermák (75. Březina), Kučera (68. Berešík), Pilík (64. Vozihnoj), Musiol (82. Rondić), Klusák, Kopřiva, Šandera (68. Kodad).

Ml. Boleslav: Stejskal – Novák (81. Tvaroh), Hájek, Šušnjar (46. Tataev), Hašek – Matějovský, Takács (46. Hubínek) – Fulnek (70. Provazník), Přikryl (67. Pech), Ewerton (46. Klíma) – Komlichenko (46. Ladra).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková