Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo v Rakousku těsně prohrálo

 
sobota, 19. ledna 2019, 22:58

I ve druhém přípravném utkání na druhou polovinu sezony muselo Dynamo překousnout porážku, když na hřišti druholigového rakouského Amstettenu prohrálo 2:3. Černobílí sice díky brankám Táborského a Kladrubského dvakrát vedli, ovšem soupeř dokázal v závěru otočit vývoj skóre. Další zápas čeká svěřence Davida Horejše ve středu doma proti Vyšehradu.

Do utkání vstoupili Jihočeši výborně. Už v sedmé minutě se mohli radovat z branky, když Ivo Táborský prokázal, jaký je střelec a zkušeně zavěsil - 0:1. Domácí zahrozili po standardní situaci, ale budějovický brankář Zdeněk Křížek v prvních čtyřiceti pěti minutách neinkasoval.

V úplném závěru poločasu se ještě dvěma akcemi prezentoval šikovný levák Matěj Mršič. Nejprve střílel na zadní tyč, ovšem minul. O pár chvil později centroval do vápna, ale domácí obrana včas zasáhla.

Do druhého poločasu Dynamo obměnilo sestavu, na hřiště se dostali Havel, Šplíchal, Havelka a Grajciar. Po osmi minutách od úvodního hvizdu se domácí radovali z vyrovnání. Útočník Sabler se dostal mezi beky Dynama a střelou k pravé tyči nedal Křížkovi šanci - 1:1. Vedení zpět si Dynamo vzalo díky Jiřímu Kladrubskému. Ten se trefil po pár vteřinách na hřišti, když zužitkoval centr Matěje Helešice - 1:2.

Možná klíčový okamžik přišel čtvrt hodiny před koncem zápasu. Odražený balon se dokutálel před Davida Ledeckého, který ve velké šanci trefil brankáře Amstettenu.

Poslední minuty zápasu patřili domácím, kteří obrátili vývoj zápasu. Nejprve srovnal David Peham, jenž zaskočil soupeře. Vítězná branka přišla tři minuty před koncem, kdy se Phillip Gallhuber trefil přesně - 3:2. Dynamo tak padlo na rakouské půdě kvůli nepovedené poslední desetiminutovce.

SKU Amstetten – SK Dynamo Č. Budějovice 3:2 (0:1)

Branky: 53. Sabler, 81. Peham, 87. Gallhuber – 7. Táborský, 58. Kladrubský.

SK Dynamo: Křížek – Řezáč (56. Kladrubský), Novák (46. Havel), Fišl, Helešic – Mršič (46. Šplíchal), Čavos (46. Havelka), Gebert, Javorek (46. Grajciar), Provod – Táborský (56. Ledecký).

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle