Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko rozhodlo se Znojmem po přestávce. Z převahy vytěžilo tři góly

 
sobota, 12. ledna 2019, 22:14

Druhé přípravné utkání sehrálo Táborsko v rámci zimní Tipsport ligy. Tentokrát ho v Líšni čekal tradiční druholigový soupeř Znojmo a podařilo se mu zopakovat výsledek ze středy, výhru 4:1.

Zhruba dvě třetiny poločasu byla hra velmi vyrovnaná. První velká příležitost přišla až ve 34. minutě, kdy přízemní centr Proška našel Musiola, který vypálil jen do boční sítě. O pár minut později se ovšem z branky radoval Čermák, který našel odražený míč a po individuální akci přes dva protihráče zakončil k levé tyči – 0:1. Bohužel radost Táborska netrvala dlouho. Rozhodčí Dubravský pískl ve 43. minutě proti Táborsku pokutový kop, ke kterému se postavil Teplý a bez problémů svoji ránu umístil k levé tyči – 1:1.

Do druhého poločasu šlo Táborsko se třemi změnami v sestavě. Zato Znojmo vyměnilo celou jedenáctku. Ze série rohových kopů v úvodu poločasu Jihočeši nic nevytěžili, ale to je nemuselo mrzet. Následovala Kučerova střela, ale míč mířil vysoko nad branku. Ve festivalu spálených šancí pokračoval Vozihnoj. V 71. minutě se prosadil Pfeifer, potáhl si míč středem a vypálil přízemní střelu, na kterou byl Atanackovič krátký – 1:2. O pár minut později se prosadil Hasil, jemuž naservíroval míč přesně Berešík – 1:3.

Znojmo se sice nadechlo k pár útočným akcím, ale míč za záda Němečka nedostalo. Němeček, který je v Táborsku na testu, se předvedl ve velmi dobrém světle. V 84. minutě přidal poslední branku Klusák. Zhruba z 25 metrů napřáhl a jeho rána se zastavila až v Atanackovičově síti – 1:4. V posledních minutách se již nic neudálo a utkání jsme dovedli do vítězného konce.

Příští utkání čeká Táborsko hned zítra. V neděli 13.1 od 10:30 se představí opět v brněnské skupině Tipsport ligy proti slovenské Nitře.    

Hodnocení trenéra FCT Petra Mikolandy: „Opakuji se. Za prvé jsem rád, že se nikdo nezranil, protože tady byla spoustu osobních soubojů. Za druhé, že jsme opět vyhráli výsledkem 1:4. Máme skóre 8:2 po dvou zápasech. Za třetí, kluci velmi dobře absorbují tu zátěž. Ale stále je to jen příprava. Nesmí být nikdo zraněný. Je tu vidět jedna věc výrazně. Kluci zachovávají to, co po nich chceme v defenzivě, a jsou dobří. I ta nadstavba do ofenzivy. Což máme radost. Všichni se jeví velice dobře, pracují a chtějí se zlepšovat. Tohle je šance jak se zlepšit jako tým a udržet druhou ligu v Táboře.“

1.SC Znojmo FK – FC MAS Táborsko 1:4 (1:1)

Branky: 44. Teplý (pen) - 41. Čermák, 71. Pfeifer, 77. Hasil, 84. Klusák.
Rozhodčí: Dubravský – Caletka, Lakomý.


Znojmo, 1. poločas: Buček – Cheredea, Cihlář, Ordoš, Moravec, Andrejić, Helísek, Lacko, Marciuš, Teplý, Dramé.
2.poločas: Atanackovič – Krčík, Avdić, Štrombach, Kučera, Mičola, Malár, Mudra, Hlůže, Martínek, Beganović.

Táborsko: Němeček – Kodad (55. Březina), Navrátil, Hasil, Kučera (60. Berešík), Čermák, Traoré (46. Pfeifer), Prošek (46. Frýdek), Musiol (65. Klusák), Schramhauser (46. Vozihnoj), Šandera.

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková