Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Favorité na vodňanských palubovkách nazaváhali

 
pátek, 11. ledna 2019, 13:01

Předposlední kolo ročníku 2018/2019 potvrdilo roli favoritů, kteří nezaváhali. Chill porazil Delfíny, Mexico si nakonec poradilo s drůbežáři a DG303 porazilo 5 Samyc. Seš-lost si připsala vítězství nad Oranjes, kteří jsou dále na chvostu tabulky a ve šlágru kola nakonec byli šťastnější sokolíci, kteří zdolali FC Kapr a mají do FINAL4 blíže.

STATOM základní část 2018/2019: 8. kolo


Chill – OC Delfín 14:4 (5:2)
Branky:
Benedikt L. 3, Varyš J. 3, Linhart 2, Veselý, Malík, Šteier, Färber, Kouba, vlastní (Štěch) – Štěch 2, Kašpar, Daniel. ŽK: Linhart (Chill). Penalty: 2:0.

Chill: Pečený-Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Varyš J., Malík, Šteier, Färber, Chalupský, Linhart, Kouba.

OC Delfín: Vondrášek-Štěch, Kvasnička, Nosek, Svatoš, Kašpar, Daniel.

Delfínů se na zahajovací zápas 8. kola nesešlo příliš a to je čekal dosavadní lídr tabulky. Chill začal jako vždy drtivým náporem a rychle se dostal do vedení, které po chybách Delfínů narůstalo. Fialoví pak ale trochu polevili a střelecky se prosadili také Delfíni. Po pauze už se hrálo převážně na jednu branku a Delfínům docházela šťáva. Chill si v poklidu zastřílel a spravil si chuť po minulém kole, kdy přišel o výhru až v závěru.


Sokolská louka – FC Kapr 5:4 (2:3)

Branky: Kvapil 2, Faktor, Schánělec, vlastní (Jáša) – Smékal 2, Jáša, Valta. ŽK: Kvapil – Rottenborn. ČK: Liška M. (2x ŽK, Sok. Louka). Penalty: 0:1.

Sok. louka: Babický-Brůžek Jak., Brůžek Jin., Faktor, Sajtl, Machnyk, Volf, Profant, Kapusta, Novák P., Schánělec, Kvapil, Liška M.

FC Kapr: Tondr-Rottenborn, Kovařik T., Konvička, Smékal, Hojdekr, Jáša, Valta.

Souboj o FINAL4 začal lépe pro Kapry a ti hned zaměstnávali brankáře Sokoldy. Po chybě v obraně se Kapři dostali do vedení, které po malé chvilce ještě navýšili. Sokolda však poté zabrala a dokázala snížit, ale po chybně rozehraném rohu šli Kapři v přečíslení do brejku a soupeři znovu odskočili. Sokoldě se ještě v závěru první půle podařilo znovu snížit. Druhá část byla ze začátku opatrnější z obou stran, ale sokolíkům se podařilo díky vlastnímu gólu vyrovnat. Pak Liška dostal druhou žlutou a z následné penalty Kapři znovu vedli, jenže radost jim netrvala ani minutu a bylo srovnáno. Kapři v této fázi byli mírně lepší, ale nemohli se prosadit. V závěru utkání vyrazil Tondr balon nad sebe a jako první se nejlépe zorientoval Schánělec, který poslal Sokoldu do vedení, které už do sirény udržela. Mezi nejlepší čtyřku tak mají blíže sokolíci.


Vodňanská drůbež – FC Mexico 5:8 (3:2)

Branky: Urban 2, Křenek, Rokůsek, Mareš – Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Žurek J., vlastní 2 (Mareš, Švec). ŽK: Valenta, Urban – Pícha. Penalty: 2:2.

Vod. drůbež: Mareš-Varyš R., Šácha, Baloušek, Valenta, Křenek, Rokůsek, Švec, Urban.

FC Mexico: Turek-Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Pícha, Beneš, Kochma, Žurek J.

Mexico se snažilo hned od začátku držet více míč a zatlačit soupeře co nejvíce k brance. Drůbež se dlouho nemohla dostat do hry a hodně přihrávek kazila. Mexico se pak dostalo do dvoubrankového vedení, ale Drůbež rychle snížila. Už to vypadalo, že si Mexico udrží jednobrankový odstup, ale Drůbež v poslední minutě dvakrát skórovala a vývoj se otočil. Po pauze však Mexico předvedlo dvě rychlé akce a výsledek hrál opět v jejich prospěch. Největší zlom přišel za stavu 5:4 pro Mexico. Drůbežáři nastřelili tyč a míč letěl přes branku, než ho vyrazil Turek. Rozhodčí si nebyl jistý (a neshodli se na tom ani diváci v hale), zda míč přešel celým objemem čáru a tak se vyrovnávací gól nepískal. Mexico pak postupně navýšilo své vedení a závěr si už pohlídalo.


Seš-lost – Oranjes 7:2 (3:1)

Branky: Gažík 2, Brabec 2, Hubáček F., Hudák, Hrachovec P. - Zlatohlávek, Petřík. ŽK: Hrachovec P. – Zlatohlávek. Penalty: 0:2.

Seš-lost: Dušek-Hubáček F., Hubáček Š., Hoch, Funda, Gažík, Brabec, Želízko, Hudák, Polanský M., Hrachovec P.

Oranjes: Huneš-Hanžl O., Zlatohlávek, Polanský T., Petřík, Madar, Brtna, Louženský, Holub

Oranjes letos prožívají hodně špatnou sezónu a tak se konečně chtěli vytáhnout proti Seš-losti. Jenže jakoby měli svázané nohy a hodně kazili rozehrávku. To Seš-lost byla klidnější a svého soupeře přehrávala. První poločas byl ještě celkem vyrovnaný a do pauzy odcházela s dvougólovým náskokem Seš-lost. Ve druhé půli už byla Seš-lost aktivnější a dokázala se snáze prosadit. Oranjes tedy opět prohráli a stále se krčí na chvostu tabulky.


5 Samyc – DG303 3:10 (2:5)

Branky: Mahák, Prenner, Skála – Hornát 3, Kukla 2, Volmut 2, Vorel J., Rauscher, Bečvář. Bez ŽK. Penalty: 2:1.

5 Samyc: Plojhar-Šulc S., Tesař J., Mahák, Andres, Prenner, Šulc J., Kopecký, Skála

DG303: Hanus-Sládek, Hájek, Bakula, Kukla, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z.

DG na protivníka nastoupilo od úvodního hvizdu. Samyce než se rozkoukaly, tak už prohrávaly. Více ze hry mělo po celý zápas DG, ale jeho střelci selhávali v koncovce. Druhá půle se hrála převážně v režii žlutočerných a Samyce se dostávaly do šancí jen minimálně. Díky dobře chytajícímu Plojharovi a mnoha dalším zahozeným šancím DGčka je 10 obdržených branek ještě přijatelných.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík