Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milan Nousek: Nic jim neodpustíme. Budou dřít

 
čtvrtek, 10. ledna 2019, 21:58

Písečtí třetiligoví fotbalisté si pochutnávají na prvních porcích zimní přípravy. Čekají je tréninkové jednotky, přátelské zápasy i soustředění. Přečtěte si, co před úvodním setkáním s hráči prozradil trenér Milan Nousek mladší.

Ohlédněme se na začátek za uplynulým podzimem. Jak jste ho hodnotil z pohledu asistenta a v závěru pak hlavního trenéra?
Nebudeme si nic namlouvat, umístění po podzimní části soutěže je pro nás zklamáním. Z pohledu kádru a předváděné hry jsme určitě měli na to, pohybovat se ve vyšších patrech tabulky. Sráželo nás především to, že jsme nedokázali více vyhrávat domácí zápasy a proměňovat šance jak doma, tak venku. Kvůli tomu jsme ztráceli body.

Neobjevily se žádné indicie, že by během přestávky mělo dojít k další změně na trenérském postu. Znamená to, že pokračujete?
Na podzim jsme si řekli, že povedu tým ve zbývajících šesti zápasech a pak uvidíme, zda by moje účinkování na lavičce mohlo pokračovat. Rozhodovalo se tedy až nyní před přípravou. Pokračuji dál.

Co se v týmu událo v mezidobí mezi posledním mistrovským zápasem a zahájením přípravy?
Po konci mistrovského podzimu jsme absolvovali tréninkový blok. Až do poloviny prosince jsme trénovali třikrát týdně. Následovalo volno a nyní jsme se opět sešli, abychom zahájili přípravu na jaro.

Stihli jste již řešit nějaké změny v kádru?
Zatím jsme řešili spíše odchody. Hráči, kteří k nám jezdili z Příbrami, byli v podstatě hned po posledním zápase staženi zpátky do mateřského klubu. Složení kádru budeme řešit během prvního měsíce přípravy, teď je ještě brzy. Pokud bychom chtěli jít do kvality, musíme počkat na hráče, kteří neuspějí ve vyšších soutěžích.

Bude to první příprava pod vaší taktovkou. Stál jste v Písku na lavičce po boku několika trenérů. Bude vaše příprava v něčem jiná či speciální?
Od každého trenéra, s kterým jsem tady stál na lavičce, si něco mohu vzít. Nějaké věci určitě zůstanou. S asistentem Zdeňkem Koukalem budeme dbát na to, aby příprava byla hodně pestrá. Máme naplánováno dost přípravných zápasů. Během zimy to většinou bývá dost stereotypní a my budeme chtít, aby to hráče bavilo. Na druhou stranu jim nic neodpustíme a budou dřít.

Zaměříte se na něco konkrétně?
Po podzimu víme, kde nás tlačí bota. Nedáváme góly. Až se dostaneme do druhé poloviny přípravy, budeme se soustředit na to, abychom dokázali lépe řešit finální situace a dokázali je proměňovat.

A obrana - především v domácím prostředí?
Snažili jsme se soupeřům vnutit náš ofenzivní herní styl. Protivník byl většinou zalezlý a hrozili z brejků. Vinou našich taktických i individuálních chyb jsme pak často inkasovali. I na toto se jistě během zimy dostaneme.

Kde by měl tým po jarní části ČFL figurovat. S čím byste byl spokojený?
Takovým mezníkem a měřítkem je osmé místo tabulky. Chtěl bych se s týmem co nejdříve dostat nad tuto příčku. Co bude navíc, bude bonus. Mým osobním cílem je páté místo.

Tabulka je hodně vyrovnaná. Bude hodně záležet na vstupu do soutěže.
Musíme zvládnout úvod a začít šplhat výš, aby se vytvořila díra mezi klidným středem a spodkem tabulky a my se mohli soustředit na další zápasy bez nějakého výrazného tlaku či obav z možnosti sestupu.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle